Afstuderend Ingenieur Bouw/Mechanica met leidinggevende ambities

Je vindt deze job in: Talent in engineering Bouw Werf/Projectleider/Manager

Specialisatie

Talent in engineering

Tewerkstelling

Voltijds

Plaats

Deinze

Regime

Dag

Deze functie is iets voor jou als je interesse hebt in het mechanische aspect, want het gaat over trekkrachten. 
Je zit 50% op bureau en 50% buiten, en je kan de functie invullen zoals je zelf wilt.
Zo kan je om 6u00 starten maar eveneens om 8u30, er wordt niet op je klok gekeken. 

Wat ga je doen?

 • Als Junior Projectleider werk je ondersteunend en ben je de spil die verantwoordelijk is van A-Z (offerte, ontwerp, tekening, productie, facturatie, oplevering).
 • De werkdag- en week hangt sterk af van de werken die ze op dat moment aan het doen zijn.
 • Als een complexe werf opstart, dan is het belangrijk dat je erbij bent.
 • Als het project een paar dagen loopt, dan kan je op bureau tekeningen controleren, een concept uitwerken, een offerte maken, opmetingen gaan doen met een collega, nadenken hoe je iets praktisch kan uitvoeren (bvb. welke hellingsgraad nodig is).
 • Eenmaal ingewerkt, krijg je je eigen projecten. Dit kan één gigantisch project zijn, maar een paar maand later kan je 17 heel kleine projecten opvolgen bij terugkomende klanten. Deze kleine projecten zijn zelfs soms belangrijker dan de grote, omdat het bij belangrijke klanten is.
 • Je rapporteert aan de Projectmanager, die in het begin je nauwgezet zal opvolgen. Later krijg je meer vrijheid om te beslissen, want hij vindt het belangrijk dat je zelf zoveel mogelijk inhoudelijk kunt beslissen.

Waar ga je werken?

Het bedrijf is 16 jaar geleden opgericht en geëvolueerd van ramen, deuren, trappen naar metaalconstructies en inbraak- en brandwerende poorten.
Wat metaalconstructies betreft, hebben ze besloten om zich te richten op industriële projecten.
Aangezien ze met metaal vanalles kan doen, bieden ze heel veel variatie binnen metaalconstructies.
Dit kan een aannemer in de bouw zijn, in de petrochemie, een kerncentrale in zware omgevingen...
Zo komen ze bijvoorbeeld in oude industriële settings die ze aan het vernieuwen zijn. Of ze trekken een pipeline van de ene kant van een gebouw naar de andere kant waar ze tegen allerlei hindernissen botsen.
Ze zijn actief in een niche waar je in een omgeving komt waar andere bedrijven niet kan of zelfs durft komen.
Dat zijn interessante projecten waar je langzaam wordt ingebracht.

Naast hun uitdagende projecten, onderscheiden ze zich met hun zeven waarden: Communicatie, Klantgerichtheid, Veiligheid, Resultaatgerichtheid, Margegericht denken, Flexibiliteit en Samenwerking. Dit is echt wie ze zijn en is hun DNA.
Het is een groot en vrij stabiel bedrijf dat zich organiseert zoals een kleine KMO waar je persoonlijke en menselijke contacten hebt.
Je komt terecht in een klein team van 10 tal mensen binnen een grote organisatie van 40 tal mensen, waar je iedereen persoonlijk kent.

De vacature van 'Junior Projectleider Metaalconstructies' is structureel ontstaan om het werk nog meer te verdelen. Ze vinden het namelijk belangrijk dat de werkdruk niet te hoog is.
Zo kunnen de huidige 2 ervaren projectleiders worden ontlast. Het zijn alle twee heel technische talenten met 20 jaar ervaring in metaalconstructies.
Het zijn heel gemoedelijke mensen, niet de grootste babbelaars, die met plezier hun kennis met je delen.
Daarnaast werk je samen met een werfleider, de technische binnendienst en 2 tekenaars.
Het team zit goed in elkaar, net zoals hun werk-gezin balans. Af en toe doen ze samen met de arbeiders vogelpik of eten ze samen.

Waarom is dit iets voor jou?

 • Je hebt goede communicatievaardigheden (assertief).
 • Je kan jezelf organiseren en arbeiders aansturen (sturend)
 • Je kan mentaal switchen van vele kleine projecten naar grote (flexibel)
 • Je bent Ingenieur Bouw of Elektromechanica of een gelijkaardige ingenieursrichting waar je sterkteleer hebt gehad.

Wat biedt jouw werkgever?

 • Je komt terecht onder de vleugels van twee ervaren rotten, die beiden ingenieurs zijn (bouw en mechanica). Zij zullen je goed begeleiden gedurende deze periode van inloop.
 • De bedoeling is dat je 20 jaar Projectmanager (= leidinggevende van de projectleiders) kunt worden als je die ambitie hebt, want ze zijn aan het groeien. Als je dus binnen 7 jaar klaar bent voor iets anders, dan zullen ze iets klaar voor je hebben.
 • Op korte termijn (de eerste 5 jaar) zal je groei inhoudelijk en informeel zijn. Het is niet zoals een multinational waar je gewoon een andere titel krijgt, zij hebben een platte structuur.
 • Je kan je dag niet voorspellen, waardoor je veel afwisseling hebt en niet in een saaie werkroutine belandt. Je zal steeds meer projectmatig werken en leidinggevend sterker worden.
 • Bijna een 39-uren week waardoor je 5 extra verlofdagen hebt (ADV) bovenop je 20 wettelijke vakantiedagen.
 • Flexibel in uren: als je een uur vroeger vertrekt, dan zal niemand raar kijken. Je bewaakt zelf je uren, niemand zal je uren tellen. Omgekeerd willen ze ook niet dat je 50 uren op je werk blijft zitten, want ze willen niet dat je jezelf opbrandt.
 • Thuiswerk is mogelijk als Telenet bvb. zou komen.
 • Ze volgen het bouwverlof (ze zijn geen bouwbedrijf), waardoor ze sluiten in de laatste 2 weken van juli en tussen Kerst en Nieuw. Je kan doorwerken maar ze raden wel aan om met eindejaar wel verlof te nemen. Tijdens de zomer kan je een 3de week verlof nemen, wat niet je niet moet vragen maar enkel communiceren. Bij een 4de week vindt wel overleg plaats.
 • Basissalaris +/- 2700 euro met wagen en tankkaart. Als je goed bezig bent, dan zal je dit later voelen op je loonbrief ;)
 • Andere voordelen: gsm, laptop, maaltijdcheques van 4 euro en groepsverzekering, en eventueel kosten eigen aan werkgever.

Ref: 028558

Twijfel je of je in aanmerking komt? Bel ons op 09 274 16 00 of mail vrijblijvend naar engineering.gent@vindeenjob.be voor meer info.

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Ons TalentTeam komt graag met je in contact