Business analist - digital transformation

Jij bent de persoon die de customer & employee journey van onze klant zal helpen verbeteren!

Wat ga je doen?

  • In de rol van business analist verbeter je continu de customer en employee journey voor elk van onze kantoren, en dit via o.m. business analyse, process mapping, implementatie en change management.


  • We zitten momenteel in het eerste hoofdstuk van onze digitale transformatie. Om zowel de klanteninteractie als onze interne werking te optimaliseren, willen we de klanten- en medewerkersjourney in kaart brengen, en dit voor elk van onze kantoren. Hierbij blijven we uiteraard trouw aan onze DNA. De persoonlijke kantoorbeleving blijft centraal maar wordt verrijkt met digitale diensten.


  • Vanuit jouw rol analyseer je en begeleid je mee de keuze naar de juiste digitale tools om elk facet van deze digitalisering te realiseren. Daarnaast trek je de implementatie hiervan in elk individueel kantoor door. Hierbij ga je steeds uit van de noden van de noden van elk kantoor op zich, en zorg je voor een begeleidingstraject op maat.

Waar ga je werken?

PIA is een jong groeibedrijf met gezonde ambities om te ‘groeien om samen sterker te staan’. Waar nodig serieus en waar het kan informeel!

Waarom is dit iets voor jou?

Je job als business analist binnen een organisatie in volle groei en verandering betekent dat je je in volgend profiel kunt herkennen:


  • Focus op de klant: jouw uitdaging bestaat erin om het comfort van zowel de eindklant als de interne klant (de aangesloten kantoren) te verbeteren
  • Actief luisteren: je plaatst altijd de klant voorop, en wil eerst tot de essentie van de nood doordringen alvorens je een oplossing aandraagt.
  • Analyse: vertrekkend vanuit de noden van de eindgebruiker, blink je uit in het eenvoudig uitleggen van de oplossing.
  • Visualisatie: niet enkel zijn je analyses scherp, ook heb je bewezen vaardigheden om de analyse visueel helder voor te stellen.
  • Structuur: je krijgt energie van het aanbrengen van structuur, van zelfstandig coördineren en van concreet opvolgen van verschillende partijen.
  • Proactief meedenken: vanuit je interesse in de visie draag je zelf verbeterideeën aan op operationeel en tactisch niveau, en ga je ook bij de eindgebruikers op zoek naar feedback.
  • Mobiliteit: nabijheid is deel van je DNA – je gaat dus graag op pad om ter plaatse te werk


Wat biedt jouw werkgever?

Elke schakel in onze organisatie is even cruciaal. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn vakgebied en collega's kunnen vertrouwen op elkaar.

Je komt in een dynamisch team terecht met ruime expertise.

Je bouwt verder mee aan een gedigitaliseerde en geautomatiseerde werkomgeving.


Dit alles samen combineren wij met een marktconform loon en extralegale voordelen op basis van jouw ervaring.

Daarnaast geloven we ook in de kracht van het individu, als radar in het team: jouw ontwikkeling is deel van onze evolutie, en hier investeren we met plezier mee in.

Ref: 021191

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Ons TalentTeam komt graag met je in contact