Cybersecurity Specialist

Je vindt deze job in: Talent in ICT Infrastructuur Netwerk

Specialisatie

Talent in ICT

Tewerkstelling

Voltijds

Plaats

Brugge

Regime

Dag

Als bedrijf investeren we continu in cybersecurity en het beveiligen van operaties, netwerken, applicaties en de ganse organisatie.
Om de noodzakelijke wijzigingen door te voeren, operationele analyses te kunnen uitvoeren en verder te professionaliseren zijn we op zoek naar een “Cybersecurity Analyst”.
Samen met de Security Architect werk je aan de continue uitbouw en verbetering van onze cybersecurity.

Wat ga je doen?

In deze rol ben je pragmatisch in het evalueren van cybersecurity risico's en vertaal je deze op een projectmatige wijze naar actiegerichte wijzigingen. Je implementeert en onderhoudt tools voor vulnerability scanning, asset management, PAM solutions, penetration testing en EDR. Daarnaast zorg je ervoor dat de bijbehorende controles regelmatig worden uitgevoerd om mogelijke risico's te monitoren.

Je bent betrokken bij het opstellen van policies op het gebied van gebruikersaccounts, paswoordkluizen, geautoriseerde software en toegangscontrole op systemen door externe partijen. Het nauwgezet volgen van de correcte toepassing van deze policies is een essentieel onderdeel van jouw verantwoordelijkheid.

Naast het implementeren en monitoren van cybersecurity maatregelen, ben je actief betrokken bij het verhogen van de algemene cultuur van cyberveiligheid binnen onze organisatie. Je voert regelmatige phishing testen uit en traint gebruikers om veilig met cybersecurity gevaren om te gaan. Daarnaast help je bij het opvolgen, mitigeren en reduceren van risico's in verschillende IT-projecten.

Je staat in nauw contact met ons externe SOC en draagt bij aan de continue monitoring van ons systeem en netwerk, evenals het reageren op security events. Het opstellen van dashboards en rapporten is een belangrijk aspect van je rol om continue alertheid te creëren binnen de verschillende IT-teams.

Waar ga je werken?

Onze klant is een internationaal bedrijf binnen de logistieke sector met 700 werknemers. Er heerst een no-nonsense aanpak en open communicatie. Elke medewerker is nauw betrokken en kan rekenen op korte communicatielijnen. Er zijn steevast doorgroeimogelijkheden zowel horizontaal als verticaal. Er is veel aandacht voor welzijn, personeel en sociaal engagement.

Waarom is dit iets voor jou?

Heb jij een bachelor informatica (of gelijkwaardig door ervaring) en ervaring op het gebied van Cyber Security, zowel voor on-premisse systemen als in de Cloud? Ben je gedreven om bij te blijven door het volgen van infosessies en opleidingen, zelfs na kantooruren? Als jij ook nog eens flexibel, stressbestendig, creatief en gepassioneerd bent, dan ben jij misschien wel de Cybersecurity Analyst waar we naar op zoek zijn! Sluit je aan bij ons team en maak een blijvende impact in een dynamische en open bedrijfscultuur. Jouw expertise en "can do" mentaliteit zijn van onschatbare waarde voor onze groeiende organisatie.

Wat biedt jouw werkgever?

  • Onze medewerkers vormen de hoeksteen van ons succes. Omdat we onze belangrijkste troef graag in de watten leggen, investeren we voortdurend in opleiding en ontwikkeling en carrièremogelijkheden via onze interne Training Academy.
  • We willen een inclusieve & duurzame cultuur creëren en onze medewerkers helpen een gezond en aangenaam leven te leiden.
  • Daarom bieden we vitaliteits- en welzijnsprogramma’s en faciliteiten zoals een kinderdagverblijf, een eigen fitnessruimte, diverse sportevenementen en -trainingen en een bar om na het werk iets te drinken.

Ref: 084133

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Ons TalentTeam komt graag met je in contact