Hey! ik ben Eveline, werkzaam als Talent Manager bij vind!

In het kort

Ik begeleid het Talent Team Office in West-Vlaanderen in het vinden van de match tussen talenten en bedrijven.

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Eveline Crop

Kom hier meer te weten
over Eveline

Als jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke zou dat dan zijn?

Als jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke zou dat dan zijn?

Euhm… Attent zijn. Het kost niets en je bekomt er zoveel mee. Je krijgt er zelf voldoening van en je maakt een ander gelukkig. Ik wil dit echt meegeven aan mijn kinderen. Zo stuur ik bijvoorbeeld regelmatig een berichtje als de zoon of dochter van een vriendin jarig is. Of feliciteerde ik de vriend van mijn zoon met zijn geslaagde tweede zit via een berichtje naar de mama. Ook naar oudere mensen, bijvoorbeeld door hen spontaan te helpen tijdens het winkelen als ik hen zie sukkelen om iets van het bovenste schap te nemen. Ondertussen merk ik dat mijn kinderen dat ook doen.

In welk tijdperk wil je leven en waarom?

Mag ik er ook twee kiezen? Dan ga ik voor de jaren ’70, de jaren van mijn ouders. Omdat het dan allemaal wat begon: de vrijheid, no nonsense, mooie muziek, ook op economisch vlak gebeurde er heel wat. Als je wat ondernemend was, had je een bedrijf en kon je ook snel groeien. Er waren veel minder regels en je kon gewoon gaan. Als tweede tijdperk kies ik voor de periode van de films van Sissi. Ik kijk graag naar de kleren die de vrouwen toen droegen, allemaal zeer vrouwelijk. Ook de hoffelijkheid tussen man en vrouw die er toen was, spreekt mij aan. Voor onze kinderen is dat toch helemaal anders, zijn gaan meer alleen dansen.

Was je een superheld, welke superpower zou je dan willen hebben?

Zonder twijfel: kunnen praten met dieren. Ik heb zelf een kat als huisdier en praat daar regelmatig tegen. Dan denk ik: “Allez, zeg eens iets terug.” Of als de kat uren weg zit, dan ben ik zo benieuwd wat ze gedaan en gezien zou hebben.

Was je een dessert, wat ben je dan?

Ik ben echt geen dessert mens, dus dat is een heel moeilijke vraag. Als ik een dessert maak, dan is het vaak mascarpone met rode vruchten en speculaas kruimels: het smeuïge van vers fruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen) en het pittige van de kruimels. Heerlijk.

Wat stel jij je voor bij de hemel op aarde?

Omgeven zijn door mensen die je graag hebt (familie of vrienden) op een mooie locatie, liefst met de zon erbij en in de natuur. En lekker eten! Dat moet niet per sé gastronomisch zijn, een glaasje en wat hapjes kan ook. Ik zie de tafel van Pascale Naessens voor mij, met lekker en licht eten. Vooral de gezelligheid errond vind ik belangrijk.

Wat is jouw hoogste gastronomische genot en wat drink je daarbij?

Ik ben zeker niet iemand die alleen kan genieten van een sterrenrestaurant. Dat kan ook de gewone keuken met een speciale toets zijn. Een heel simpel gerecht, bijvoorbeeld roodbaars met Provençaalse groentjes. Het kleurenpallet vind ik ook belangrijk. Alleen al van naar mijn bord te kijken, kan ik het water in de mond krijgen. Ik ga liever een paar keer uit eten dan één keer naar een sterrenrestaurant.
Als apero drink ik graag een bubbeltje en bij het eten een glaasje witte wijn. Een Chardonnay en een Meursault. Het gaat hem meer om de beleving: met wie, waar, de presentatie… Het warme gevoel is belangrijk.

Waar heb je een hekel aan?

Ik kan me enorm ergeren aan mensen die stoefen. Ik hoef niet alles over iemand te weten in de eerste 10 minuten, dat is allemaal uiterlijk vertoon. Ik kan me ergeren aan mensen die alles wat ze doen, uitvergroten en overal mee te koop lopen. Eenvoud siert.

Waaraan ergeren anderen zich wel eens bij jou?

Soms is het een kwaliteit, maar het kan ook een frustratie zijn. Ik heb een goed geheugen, je kan me niets wijs maken. Ik kan mij de zaken helder en in detail terug voor de geest halen. Dat heb ik van mijn grootmoeder aan mijn papa’s kant. Soms vind ik dat leuk, maar ik kan me wel inbeelden dat dat ambetant kan zijn voor anderen. Want ik begrijp dan soms niet waarom iemand anders iets niet meer weet. Het is een zegen en een vloek.

Wat stel jij je voor bij de hemel op aarde?
Welke kunst krijgt je stil?

Welke kunst krijgt je stil?

Zeker de danskunst. Mijn dochter heeft op hoger niveau gedanst en ik ging toen heel vaak kijken naar haar repetities en optredens. Het verwondert mij wat een lichaam kan uitdrukken: het ritme, de passen, het gevoel. Ballet, jazz tot zelfs disco en modern, eigenlijk diverse disciplines. Maar mijn voorkeur gaat naar ballet en moderne dans.

Daarnaast de kunst om te luisteren, in het groter geheel. Het is ongelooflijk hoe weinig mensen echt luisteren naar elkaar. We laten elkaar niet uitspreken, soms betrap ik mezelf er ook op. Dat gaat ook terug naar dat attent zijn. Ook al ga je totaal niet akkoord met iets, laat wel de andere eerst zijn/haar idee uitspreken.

Wie is jouw favoriete one night stand?

George Clooney was altijd mijn favoriet. Maar onlangs keek ik naar de film “The hangover”, samen met mijn dochter. Nu kies ik voor Bradley Cooper.

Welk exotisch dier zou je in huis halen?

Moet het exotisch zijn? Want ik zou eerder voor een hond kiezen. Laat die exotische dieren maar waar ze thuis horen, in hun natuurlijke habitat. Moest het aan mij liggen, dan hadden we zeker nog een hond. Maar dat is een gezinsbeslissing. Een hond vraagt veel meer ‘onderhoud’ dan een poes.

Wat is volgens jou de beste uitvinding die er bestaat?

Een koffiezetapparaat! Ik dacht eerst de gsm, maar daar kan ik gerust een paar dagen zonder. Dat geldt niet voor koffie. ’s Avonds zet ik alles al klaar, zodat het – als ik ’s morgens in mijn pijama naar beneden kom – al ruikt naar koffie en de gezelligheid van de ochtend. Ik drink mijn koffie het liefst met een wolkje melk.

3 jobgerelateerde vragen

Het leukste aan de job:

De voldoening die je haalt uit mensen een job te kunnen geven. Dat je veel kan betekenen in de levensfase van een persoon. Gelukkig zijn op je werk is een belangrijk deel van je leven. Als Talent Manager krijg je veel verantwoordelijkheid en bepaal je zelf hoe je ermee omgaat. De combinatie van het commerciële en operationele werk vind ik super. Het thuisgevoel van een kantoor en toch ook naar klanten kunnen gaan.

Het leukste aan vind!: het persoonlijke en kleinschalige in een harde sector. En de West-Vlaamse roots.

Wat moeten we absoluut weten over jou?

Ik vind mezelf zeer plichtsbewust en handel daar ook naar. Zo kan ik bijvoorbeeld niet naar een vergadering stappen zonder voorbereid te zijn. Of wil ik dat de regels waarvan verwacht wordt dat je ze volgt, wel degelijk gevolgd worden. En dat trek ik ook door naar mijn verwachtingen van anderen.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95