Hey! ik ben Femke, werkzaam als Matching Talent bij vind!

In het kort

Ik help engineering talent in West-Vlaanderen in hun zoektocht naar een job waarin ze echt gelukkig zijn!

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Femke Vervaeke

Kom hier meer te weten over Femke

Indien jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke is dat dan?

Een simpele goeiedag zeggen. Zelf ben ik daar niet altijd zo goed in en ik vergeet het vaak. Mijn vriend doet dat zo goed als altijd en ik merk wel dat de omgeving daar positief op reageert. En je er zelf ook wel goed gezind van kan worden. En ’t kost geen geld! ;-) 

In welk tijdperk wil je leven en waarom?

Oei, moet dat een vorig tijdperk zijn?
Hmm, de toekomst zou ik misschien ook niet echt zien zitten, omdat dat zo onvoorspelbaar is en dat me te veel stress zou bezorgen. Het niet kunnen voorbereid zijn, geeft me een vervelend gevoel. Misschien dan wel de middeleeuwen, maar dan wel in een welgestelde omgeving. Het in vieren delen van mensen laat ik liever aan mij voorbij gaan.

Welke superpower wil je bezitten wanneer je een superheld zou zijn?

Nog een moeilijke vraag… Dan ga ik voor kunnen vliegen. Ik denk dat het wel leuk zou zijn om overzicht te hebben over de dingen.

Mocht je een dessert zijn, wat ben je dan?

Een dessert... Welk dessert vind ik lekker? Ik ben wel een zoetebekje. Awel, een fruittaartje met aardbeien. Een mooie combinatie van fruitige, smeuïge pudding en een lekker zandkoekje.

Indien jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke is dat dan?
Wat stel je jou voor bij de hemel op aarde?

Wat stel je jou voor bij de hemel op aarde?

Ooh, na een hele dag te hebben gesnowboard op de top van de berg gaan zitten met je snoet in het zonneke en een frisse pint. Enkel het geroetsj van de andere wintersporters om je heen. Op wintervakantie gaan, doen we al altijd met mijn ouders. In het hoger ging ik dan twee maal per jaar, eens met de ouders en eens met de vrienden. Dan nam ik echt de tijd om van alles te genieten, omdat ik de luxe had om nog een tweede maal te kunnen terugkomen en alles meer op het gemak te kunnen doen.  

Jouw hoogst gastronomisch genot en wat drink je daarbij?

Géén wijn! Ik drink bij voorkeur pintjes op een feestje.
Naar eten toe ben ik vooral tevreden met ‘simpele gerechten’ De sfeer errond maakt het goed voor mij, met vrienden en familie een gezellige tijd beleven.

Aan welke karaktereigenschap erger je jou vaak?

Goh, ergeren is veel gezegd. Eerder ambetant worden, kan ik wanneer mensen niet kunnen/willen toegeven dat er iets fout gelopen is. Iedereen maakt fouten en dat is oké, zelf geef ik dat heel spontaan toe. Het maakt het gemakkelijker voor mezelf… Inderdaad ik heb gemist, ik leer eruit en ga door. Ik begrijp ook niet dat anderen het daar moeilijk mee kunnen hebben.

Waar ergeren anderen zich weleens aan aan jou?

Bij de Scouts kregen we een streeftotem om als persoon naartoe te werken. De mijne is relativerende herder, en dat klopt wel. Vaak denk ik daar aan terug, dat ik niet te snel op mijn paard mag zitten en alles te nemen zoals het komt. Persoonlijk wil ik altijd zeer snel gaan en heb ik al deels geleerd om het stap voor stap te bekijken en wat meer op me af te laten komen. In mijn dichte vriendenkring let ik daar minder op, die kennen me zoals ik ben. Op het werk wil ik hier wel meer op letten.

Welke kunst krijgt je stil?

Eigenlijk ben ik niet zo veel bezig met kunst, de visuele kunst op zich. Wel kan ik me enorm laten gaan op muziek. Muziek kan me zowel rustig krijgen als oppeppen. Ik leer ook graag nieuwe muziek kennen. Via de vind! playlist heb ik al nieuwe zaken leren kennen. Waar ik vaak naar luister, is bijvoorbeeld The Blaze, Goose, Balthazar, …

Wie is je favoriete one night stand?

Oei oei oei oei oei, daar moet ik over nadenken. Ryan Reynolds! Ik volg hem op Instagram en zijn vrouw, Blake Lively, ook. Is een hilarisch koppel!

Welk exotisch dier zou je in huis halen?

Met mijn lief heb ik het daar al vaak over gehad. Als we een huisdier in huis halen, zou het wel niet exotisch zijn. Ik heb vroeger nog waterschilpadden gehad en had daar niet veel aan. Ik zou dan misschien wel voor een aapje gaan. Menselijk en toch nog dierlijk!
Of een luiaard... Wist je dat een luiaard soms uit de boom valt omdat hij zijn arm aanneemt als tak… Hilarisch toch?

Wat is voor jou de beste uitvinding die er bestaat?

Ah, kleren zeker? Anders liepen we er toch maar zeer ongemakkelijk bij. Alhoewel, als dat het normaal zou zijn, zou dat niet meer ‘awkward’ zijn.

Wat vind je zo leuk aan je job?

Het is enorm fijn om een band op te bouwen met kandidaten en bedrijven en je groeit daar ook in. In het begin wist ik ook niet echt wat te verwachten van de job, het vele contact brengt voor mij een zeer fijne afwisseling.

Wat vind je zo leuk aan vind!?

De sfeer die aanwezig is op kantoor, niet alleen binnen ons team maar ook over volledig vind!. Natuurlijk zeggen alle bedrijven dat wel dat het fijn werken is bij hen, hier heb ik het gevoel dat het ook écht zo is. Er is een goed evenwicht tussen werk en fun. De kansen die we binnen vind! krijgen, zijn ook echt super. Ik ben hier als schoolverlater gestart en heb doorheen mijn traject al van mooie en leerrijke opleidingen kunnen genieten.

Wat moeten we absoluut weten van jou?

Dat ik graag een pintje drink in Kortrijk. :-) Dat ik ook absoluut een danser ben en loeihard meezing. Samen met mijn vriendinnen kan ik me echt uitleven!

Welke kunst krijgt je stil?

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95