Meet en regel technieker

Heb je reeds ervaring als meet en regel technieker of heb je een gerelateerde diploma op zak en wil je de kennis die je nog niet bezit via interne opleidingen bijspijkeren?


Wat ga je doen?

De digitale aansturing van de verbrandingsinstallatie wordt steeds belangrijker en daarom zijn we opzoek naar ondersteuning voor de dienst Exploitatie en Onderhoud.  Je helpt de werking en de continuïteit van de hoogtechnologische verwerkingsinstallaties verzekeren, in het bijzonder voor wat betreft de automatisatie, de sturing, de regeling en de controle van de processen.

 • Je onderzoekt en definieert verbeteringen omtrent het preventief en correctief onderhoud op de meet- en regelapparatuur, de sturing en de supervisie. Je baseert je daarbij op logboekgegevens, datalogs en overleg met (externe) vakgenoten.
 
 • Je volgt de evoluties op van de technieken in het eigen vakgebied en implementeert die, in overleg met de ploegchef meet- en regeltechniek, waar nodig proactief.
 
 • Je legt, in overleg met de Preventiedienst, de meet- en regelmethodieken vast in instructies en procedures.
 
 • Je levert prestatie-indicatoren meet- en regeltechniek aan bij de ploegchef meet- en regeltechniek.
 
 • Je programmeert de PLC-sturingen en de PC-supervisiesystemen. Je staat in voor de goede werking van de meet- en regelapparaten en de elektrische installaties voor hoog- en laagspanning.
 
 • Je werkt nauw samen met de collega’s in de continuploegen en de onderhoudsploeg. Als de meet-en regeltechnici afwezig zijn, kun je het dagelijks onderhoud van de meet- en regelapparatuur uitvoeren, je bent oproepbaar voor dringende herstellingen en valt, als dat nodig is, in bij de volcontinueploegen. Als de ploegchef meet- en regeltechniek afwezig is, ben jij de vervanger.

Waar ga je werken?

Onze klant is een intercommunaal bedrijf gevestigd in Brugge. 
De opdracht van deze intercommunale bestaat uit de selectieve huis-aan-huisophaling van afval en de verwerking van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in de verbrandingsinstallatie met energierecuperatie en een warmtenet in Brugge.

Waarom is dit iets voor jou?

 • Je hebt een grondige kennis van automatiseringssystemen en visualisatiesystemen.
 • Je hebt kennis van PLC-programmering en configuratie.
 • Je hebt kennis en/of ervaring in verband met de regelkringen met PLC-programma´s en netwerken.
 • Je kent de technische, veiligheids- en milieureglementeringen en past die ook bewust toe.
 • Het triggert je te werken met een hoogtechnologische installatie die voortdurend wordt bijgestuurd en gemoderniseerd.
 • Je analyseert, denkt mee en realiseert verbeteringen. Je werkt planmatig en probleemoplossend.
 • Je werkt zelfstandig, maar functioneert ook prima ook in team.

Wat biedt jouw werkgever?

We bieden jou een contract van onbepaalde duur. Je komt terecht in een stabiele, technische boeiende omgeving met werkzekerheid en gedreven collega's.

Bovenop een aantrekkelijke verloning kun je rekenen op heel wat extralegale voordelen.

Binnen je job word je uitgedaagd om je kennis verder uit te breiden en door te groeien via zowel interne als externe opleidingsmogelijkheden.

We streven naar een goede balans tussen werk en privé met een ruime verlofregeling van 32,5 vakantiedagen per jaar.


Extra voordelen
Als werknemer kun je rekenen op een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en een jaarlijkse eindejaarspremie.

Daarnaast krijg je een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer voor de dagen waarop je met de fiets komt werken.

Verder geniet je ook van extra voordelen dankzij een aansluiting bij de Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale Besturen, met onder meer premies voor verschillende familiale en professionele gebeurtenissen, toegang tot een platform van kortingen en voordelen van verscheidene aanbieders en een voordelig vakantieaanbod.

Ref: 024089

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Ons TalentTeam komt graag met je in contact