Terug naar overzicht

Zo ga je na je verlof helemaal “zen” terug aan het werk

vind! zet voor jou vijf tips op een rij om zonder stress je zomerverlof in te zetten.

Na lang aftellen is het eindelijk zover: verlof! Eerst die ellenlange lijst to do’s afwerken, nog snel even de opvolging tijdens je afwezigheid regelen … Zonder de nodige voorbereiding zijn die laatste dagen geen lachertje. En dan hebben we het nog niet over de eerste dagen na je terugkeer. Want voor je het weet, tuimel je zo van die roze vakantiewolk en sta je meteen met beide voeten terug op de grond.

1. SOS collega
Duid één collega aan die tijdens je vakantie de dringendste zaken opvolgt en alles centraliseert. Bij je terugkeer heb je genoeg aan één aanspreekpunt om weer meteen mee te zijn en hol je niet dagenlang achter de feiten aan. Vraag aan je collega om de eerste dag van je terugkeer nog even op post te blijven. Zo geef je jezelf wat ruimte om terug ingewerkt te raken.

2. Plan proactief
Voorzie voldoende tijd om je achterstand in te halen na je terugkeer op het werk. Zo plan je beter geen vergaderingen op de eerste dag na je verlof.

3. Acclimatiseer
Gun jezelf een extra dagje om thuis nog even na te genieten van je vakantie en alvast je huishouden weer op orde te brengen. Niemand vertrekt graag naar het werk als je weet dat er bij thuiskomst nog een uitpuilende wasmand op je staat te wachten.

4. Bereid je terugkeer voor
Maak voor je vertrek een to-dolijst met de belangrijkste taken die je moet aanpakken bij je terugkeer. Het bespaart je heel wat tijd op je eerste dag.

5. Sorteer, schik, maak schoon, standaardiseer en systematiseer
Orden je werkplek en vertrek met een lege inbox. Het 5S-systeem is hiervoor een ideale leidraad.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95