Job proces engineer 

De beste jobs en vacatures als proces engineer, die vind je via vind!. Wij helpen je om de juiste keuze te maken. Jouw talenten zijn schaars, dus zorgen wij dat je ze volledig benut. Samen met jou gaan we op zoek naar een proces ingenieur job bij het juiste bedrijf. Zodat jij met goesting aan de slag gaat en je goed voelt in je job!  Meer

Proces ingenieur jobs  

Als proces engineer houd je je bezig met het ontwerpen, analyseren, monitoren en verbeteren van processen en installaties binnen een bedrijf. Je werkzaamheden kunnen per bedrijf nogal verschillen. Je  werkt bijvoorbeeld aan het samenstellen van gedetailleerde procesbeschrijvingen en je ontwerpt complexe installaties. Of je stelt simulaties samen om een stroming inzichtelijk te maken. Ontstaat er een probleem in één van de processen, dan ben jij vaak de aangewezen persoon om het probleem te vinden en een oplossing aan te dragen. 

Werken in vele sectoren 

Als proces engineer kun je in vele sectoren terecht komen, maar meestal werk je in een industriële sector. Zo zijn er jobs te vinden in bijvoorbeeld de chemie, petrochemie, farmaceutische industrie, logistiek of biotechnologie. Met vind! zorg je dat je aan de slag gaat op een plek die écht bij je past. 

Relevante opleidingen

Om proces ingenieur te worden heb je een relevante opleiding op HBO of WO niveau nodig. Denk aan bijvoorbeeld een diploma in Applied Physics, Chemical Engineering, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde. 

Takenpakket

Als proces engineer heb je een divers en per bedrijf en sector wisselend takenpakket. Maar, over het algemeen kun je de volgende taken tot jouw vakgebied rekenen: 

  • Ontwerpen van processen
  • Opstellen van protocollen en samenstellen van gedetailleerde procesbeschrijvingen 
  • Analyseren van processen
  • Ontwerpen van installaties 
  • Samenstellen van simulaties 
  • Uitwerken van verbetervoorstellen 
  • Optreden als probleemoplosser
  • Overleggen met andere specialisten binnen je bedrijf of sector 
Minder

2 resultaten

1 - 2 van de 2 resultaten