Projectleider / Project en Process Engineer

Je vindt deze job in: Talent in engineering Productie Procesingenieur

Specialisatie

Talent in engineering

Tewerkstelling

Voltijds

Plaats

Aalter

Regime

Dag

Waar kan het technisch beter? Dat is jouw opdracht! Je kijkt wat er op je pad komt, waardoor het altijd is nieuws is. Lees verder over deze gevarieerde job!

Wat ga je doen?

 • Je werkt samen met een andere projectleider en hun technisch directeur die mee projectleiding doet. De bedoeling is dat jij als Projectleider erbij komt zodat het werk beter is verdeeld. Het bedrijf wil nog verder groeien en nog meer bedrijven overnemen, waarbij het jouw doel is om die bedrijven technisch op punt te zetten.
 • Meestal hebben de techniekers een vraag voor jou hoe ze iets kunnen verbeteren of aanpassen. Je zal nadenken hoe het bijvoorbeeld komt dat bepaalde stukken blijven kapot gaan.
 • Als de techniekers ondersteuning nodig hebben of theoretische kennis erachter ontbreken, dan ben je er ook voor hen.
 • Voor de rest volg je op wat er op dat moment loopt in het bedrijf. Denk aan de aankoop van nieuwe lijnen, een bijbouw, een oude fabriek herstellen. De groep met een aantal fabrieken moeten zo goed mogelijk draaien.
 • Je zorgt er niet enkel voor dat de werken worden uitgevoerd en de mensen opgevolgd, maar je denkt zelf ook na welke interessante projecten je nog kan doen om te optimaliseren en meer rendabiliteit te krijgen. Je kijkt rond, ziet waar fouten zitten en probeert die te optimaliseren. Hoe kan je iets doen zonder de simpele manier met de hand? Op die manier kan je automatiseren tegenover de concurrenten.
 • Als het je interesseert, mag je zelf je handen soms vuilmaken. Als je het niet wilt, dan hoef het niet. Je mag iets bekijken, helpen of openvijzen op de werkvloer.
 • Het kan zijn dat je 4 à 5 maanden een paar dagen in de week programmeert op bureau. Je moet NIET continu programmeren.
 • Je doet budgetbeheer.

Waar ga je werken?

Je komt terecht in een groep die vrij groot aan het worden is, maar met niet al te veel mensen. Iedereen kent nog altijd iedereen. Het is niet echt een familiebedrijf, maar het komt wel zo over, omdat je in een kleine groep zit. Je komt met iedereen in contact, zoals sales en kwaliteit. Je blijft niet in je kotje in je vakgebied, maar wel in een werkomgeving waar je je thuis kunt voelen en geen nummer bent. Je hebt wel de werkzekerheid door de aanwezige structuur.

Wat onderscheidt dit bedrijf van hun concurrenten in de voedingsindustrie? Ze hebben een eigen technisch team om het werk op te vangen. In tegenstelling tot bedrijven die geleid worden door een beenhouwer die vaak groter is geworden, richt dit bedrijf zich niet enkel tot het vlees en hoe je daarmee omgaat. Zij hangen niet af van grote leveranciers voor onderdelen en onderhoud, waardoor ze veel meer het technisch heft in eigen handen kunnen nemen.

Het technisch team kijkt enorm naar hoe ze kunnen verbeteren en aangekochte kunnen optimaliseren, zodat ze zelf een update kunnen maken aan een bestaande machine of aan een nieuwe. Ze gaan niet iets kopen, 'het zal wel goed zijn' en het onderhoudsplan volgen. Met heel het technisch team en feedback van de techniekers ga je kijken hoe het altijd maar beter en beter kan draaien.

Het ganse technisch team probeert nog te groeien. Momenteel zijn er 3 techniekers per site en ze hebben nu een 5 tal sites, dus 15 techniekers op de vloer met telkens 1 hoofdtechnieker en 1 technieker hieronder. 

Je zit in het managementteam van 5 directors. Hieruit komen ook tendensen die aan het groeien zijn in de markt.

Waarom is dit iets voor jou?

 • Je hebt een drive om de job van Projectleider te willen doen. Je hebt geen schrik om met je kop tegen de muur te lopen of nieuwe dingen te leren.
 • Je kan out-of-the-box denken. Met je open kijk durf je zaken in vraag te stellen en te zeggen.
 • Je bent praktisch ingesteld. Als je bijvoorbeeld zelf je huis verbouwd, dan ga je zelf twee keer nadenken of het niet goedkoper kan. Diezelfde reflex maak je ook op je werk. Zo leer je de waarde kennen hoeveel een arbeider kost ten opzichte van de investering.
 • Je hebt kennis van machines, elektriciteit en automatisering.
 • Je hebt een Bachelor Elektromechanica gedaan of een andere richting die relevant kan zijn.
 • Je bent flexibel om bijvoorbeeld eens een uur in de auto te zitten.

Wat biedt jouw werkgever?

 • Je komt terecht in een gezonde werkomgeving met een propere industrie met veel machines: voeding is the place to be.
 • Het hoofdbureau is in Aalter, maar gemiddeld 1 à 2 dagen ga je naar Machelen aan de rand van Brussel bij Vilvoorde. Ze hebben ook een site in Aartselaar waar je aanwezigheid wordt opgebouwd. Bijvoorbeeld 1 dag in de week voltijds.
 • Aangezien je op baan bent, krijg je een bedrijfswagen en tankkaart. Ze zijn daar redelijk flexibel in.
 • Je krijgt tijd om je in te werken. In het begin zal je meelopen met een ervaren projectleider met meer dan 3 jaar ervaring. Daarna kan je pas je projecten zelf trekken. Het hangt er vanaf hoe snel je mee bent en verantwoordelijkheid kan nemen. Steeds kan je terugvallen op je collega-projectleider. Je start dus met een eenvoudig project en loopt mee. Je wordt dus NIET in het water gegooid om te zien of je kan zwemmen.
 • Je inzet wordt geapprecieerd. Als je bijvoorbeeld extra vroeg start om de file voor te zijn, dan hoef je op je werk niet 8 uur te zijn en kan je voor de file terug naar huis gaan. Het gaat dus niet om 8u per dag werken zolang je werk maar goed is. Als je een dag maar 6 uur kan werken, dan kan dat door eens later te antwoorden via mail en ergens te compenseren.

Ref: 028023

Twijfel je of je in aanmerking komt voor deze vacature? Stem met ons persoonlijk af door te solliciteren of bel ons op 09 274 16 00 of mail ons via engineering.gent@vindeenjob.be

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Ons TalentTeam komt graag met je in contact