Talent Manager

Wat je in het weekend aan vrienden vertelt dat je doet

Zorgen voor een hecht team en dit vertalen naar een commercieel succes.

Bouwen aan een winnend team met gemotiveerde en gedreven mensen. Dankzij jou excelleren medewerkers in hun vak en zijn de beste matches van technische talenten daar het resultaat van.

De job die helemaal klopt

Werkgeluk bieden aan technische talenten, jouw eigen team en jezelf. Dat is nog eens een win-winsituatie in het kwadraat. En een winnend team dat is waar jij het voor doet als talent manager. Als leidinggevende ga jij met jouw team die extra mile om technische talenten te vinden voor KMO-bedrijven. Elke dag ga je aan de slag om de tevreden klanten nog meer geluk te brengen. Én om van jouw vestiging de allerbeste te maken met goede financiële resultaten. Dit doe je door jouw mensen in hun kracht te zetten en ze te laten uitblinken op hun vakgebied. Als talent manager krijg je veel vrijheid bij het:

 

Over vind!

Werk maakt je gelukkig. Het vormt je identiteit én helpt je verder ontwikkelen. Aangenaam, wij zijn vind! Met onze focus op techniek, ICT, engineering en office in West- en Oost-Vlaanderen creëren wij maximaal werkgeluk voor onze talenten. Een job die helemaal klopt. Het is onze missie om een duurzame match tot stand te brengen tussen kandidaat en bedrijf. En we stoppen niet tot we die plek gevonden hebben waar iemand gelukkig van wordt.

Je geeft leiding aan het 4-koppige team dat bestaat uit 3 matching talenten en een commercieel talent.  Natuurlijk heb je nog veel meer collega’s van alle andere vind!-kantoren en dat zorgt voor een sterke achterban. De sfeer binnen vind! is gemoedelijk. Er heerst een gezonde dosis werklust met een goede balans tussen commercie en werkplezier. Een hoge funfactor vinden wij erg belangrijk en de culinaire momenten die we hebben met elkaar maken het nog plezanter!

 

Jij bent onze gelukszoeker

Je bent een commercieel leider en houdt koers om de commerciële doelen te behalen. Dit bereik je door jouw persoonlijke kant te laten zien. Jij hebt aandacht voor de competenties van jouw teamleden en oog voor hun talenten; sterker nog, je laat ze deze talenten zelf ontdekken. Ze mogen zelf aan het roer zitten en kloppen bij jou aan voor tips en tricks. Dát geeft energie. Zeker wanneer je het effect daarvan terugziet in de resultaten. Daarnaast heb je:

 

Wat vind! je te bieden heeft

Met jouw inzet maak je het verschil voor jouw teamleden. En daar mag jij ook een mooie beloning voor verwachten. Op basis van een 40-urige werkweek krijg je: