Hey! ik ben Jelle, werkzaam als Change Manager bij vind!

In het kort

“Mijn job bij vind! zorgt ervoor dat ik op maandagochtend opsta met evenveel zin zoals ik op vrijdagavond in weekend ga.”

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Jelle Deketele

Kom hier meer te weten over Jelle

Als jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke zou dat dan zijn?

Als jij een regel mocht verzinnen die iedereen moet volgen, welke zou dat dan zijn?

Iedereen verplicht met z’n mond toe eten! Ik erger me dood aan mensen die smakken of met hun mond open eten. Zelfs op restaurant trekt dat mijn aandacht, ik word er woedend van. En dat al van kleins af. Ik ontdekte eens dat misofonie, een afkeer van bepaalde geluiden, iets is wat veel mensen hebben, ook met eetgeluiden.

In welk tijdperk wil je leven en waarom?

Feodaal Japan? Van zo’n 200-300 jaar geleden. Waar de levensopvattingen van de Samoerai naar boven komen, een zijn met de natuur. Tijd nemen, genieten en stilstaan. Dat kan bijvoorbeeld gaan over het inschenken van thee, met bepaalde zorg en belang. Er zit volgens mij veel waarde in die manier van leven. Terugkeren naar de essentie van het leven en de rust die ermee gepaard gaat.
Ik probeer dat zelf in mijn dagelijkse leven toe te passen. Zo doe ik dagelijks aan yoga en meditatie. En ik merk dat ik daardoor 180 graden veranderd ben. Door zaken op te zoeken, toe te passen en uit te proberen. Vroeger was ik een grote brok stress, door aan yoga en meditatie te doen is dat enorm veranderd. Ik heb mezelf leren kennen door eigen obstakels tegen te komen, met de nodige gezondheidsgevolgen die ermee gepaard gingen.

Was je een superheld, welke superpower zou je dan willen hebben?

5 jaar geleden had ik gezegd telekinese, dingen verplaatsen met je gedachten. Nu ben ik meer bezig met maatschappij, cultuur enz. Als je dan ziet wat er dagelijks in de wereld gebeurt, zou ik de kracht willen om problemen op te lossen. Heel wat zaken kunnen hier onder vallen. Bijvoorbeeld op medisch vlak, met antibiotica die helemaal of niet meer helpen. Of de natuur, als je ergens passeert en ze alle jonge bomen volledig afsnoeien. Waarom doen ze dat terwijl dat het wel een positieve impact kan hebben op het milieu.

Was je een dessert, wat ben je dan?

Goh, daar moet ik vree lang over nadenken… Ik zou zeggen een fruittaartje met allemaal verschillende soorten. Ik ben iemand die met 101 verschillende dingen bezig is. Een dag mag van mij gerust 30 uur duren. Ik ben enorm gepassioneerd door films en series en daarbovenop volg ik mijn tweede jaar avondles houtbewerking. Tijdens de lockdown leerde ik zelfs piano spelen. Ik heb ook een verlanglijstje van boeken die ik graag wil aankopen en lezen. Ik doe ook graag aan sport en hou van gezelschapsspelen.

Wat stel jij je voor bij de hemel op aarde?

Rust. Niet in de zin van een dag in de zetel liggen. Je kunt zo van die momenten hebben, dat heb ik door meditatie geleerd, dat je volledig zen bent. Nu gaat alles vanzelf, mijn ademhaling wordt rustig, mijn hartslag. Het is zoeken naar een evenwicht tussen wat ik allemaal wil doen en de rust behouden.

Wat is jouw hoogste gastronomische genot en wat drink je daarbij?

Qua drank kies ik voor rode martini als apero en voor rode wijn bij het eten.
Mijn partner en ik gaan erg graag uit eten. We staan open voor verschillende keukens, dat kan gaan van Thaïs tot Viëtnamees …
Moest ik een gerecht moeten kiezen, dan ga ik voor het gerecht van ons mama: kipfilet met roomsaus en ananasschijfjes. Maakt ze jaar op jaar klaar voor mijn verjaardag.

Waar heb je een hekel aan?

Mensen die met hun mond open eten, absoluut. Heb ik echt een bloedhekel aan. Als ik de mensen zeer goed ken, spreek ik hen er altijd op aan. Mensen die ik gewoon goed ken, laat ik het wel eens vallen in een gesprek terwijl we niet aan het eten zijn.

Wat me ook ergert is hoe mensen mijn persoonlijke gedrag en intenties interpreteren en denken dat ze mij op basis daarvan correct kunnen inschatten.

Waaraan ergeren anderen zich wel eens bij jou?

Mijn slecht geheugen, ik ben enorm vergeetachtig. Als ik praat met mijn partner en ze stelt mij een vraag, dan verwacht ze binnen de seconde een antwoord. Terwijl ik liever de vraag laat binnen komen, goed nadenk en dan pas een antwoord formuleer. Ik reflecteer graag over mijn antwoorden.

Was je een dessert, wat ben je dan?
Welke kunst krijgt je stil?

Welke kunst krijgt je stil?

“Wat is kunst”. Daar had ik al eens een discussie over met een collega. Hetgeen algemeen aanvaard wordt als kunst, ervaar ik zelf niet als kunst. Bijvoorbeeld in een galerij, allemaal lijnen in verschillende kleuren, ik zie het niet. Wel als mensen iets aan het tekenen zijn en je ziet niet wat precies, waarna je het omdraait en dan zie je een portret. Of vertrekken vanuit een boom en een mooi beeld eruit creëren. Ik heb enorme bewondering voor wat mensen allemaal kunnen, niet de abstracte verhalende kunst.  Verhalen achter kunstobjecten kunnen mooi zijn, maar staan voor mij los van het ‘kunstwerk’ op zich.

Welk exotisch dier zou je in huis halen?

Tropische vissen. Klinkt saai hé? Maar da’s ook een van de hobby’s die ik een jaar of tien geleden had. Ik was altijd jaloers op zoutwateraquariums. Het is een zeer grote investering met hoge onderhoudskost. Maar nu zou ik dat niet meer doen, lijkt me niet fijn voor de diertjes. Wat ik vroeger geregeld deed, was naar een exotische winkel gaan en daar rondlopen, in Estaimpuis. Erg fascinerend en rustgevend.

Wat is volgens jou de beste uitvinding die er bestaat?

Oorstokjes, voor als je uit de douche komt en er zit water in je oren. Na het douchen je oren volledig uitkuisen, zaaalig! Kan ik echt van genieten. Met houten oorstokjes, want die zijn veel beter in gebruik en zijn zeer stevig.

Wat vind je het leukste aan je job?

De gelaagdheid en de afwisseling maken het zeer uitdagend. Je ontmoet veel verschillende personen en bedrijven. Er komen ook veel verschillende problemen op je af, naast het commerciële werk en dat in combinatie met het begeleiden en coachen van je team. Het strategisch uitstippelen van bepaalde zaken om je team te optimaliseren, daar hou ik van. Het is een job die enorm veel beroep doet op je probleemoplossend vermogen. Voor alles is er een oplossing.

Wat vind je het leukste aan vind!?

Na tien jaar ben ik nog steeds overtuigd van vind!. Ik heb een nauw contact met de zaakvoerder die, naast mijn sterktes en groeipunten, mij ook echt kent als persoon. Daarnaast hou ik ook van alles er rond: vrijheid krijgen en kunnen exploreren binnen een duidelijk kader. En ook een zeer toffe bende fijne collega’s, met wie ik het vaak zeer goed kan vinden.

Wat moeten we absoluut weten over jou?

Euh… Ik zou kunnen beginnen met het opsommen van persoonlijkheidskenmerken. Ik ben iemand die zeer intensief en luid spreekt, dat zuiders temperament zeker. Maar ik ben ook echt gevoelig. Van een domme film of een filmpje op Facebook kan ik zeer diep geëmotioneerd raken. Onlangs zag ik een formule 1 filmpje van Ayrton Senna die het accident ziet gebeuren van zijn concurrent. Hij stopt en haalt zijn concurrent uit het voertuig. Dat zijn dingen die me echt raken.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95