Hey! ik ben Kim, werkzaam als Talent Manager bij vind!

In het kort

Ik help technisch talent in Brugge en omstreken in hun zoektocht naar de job die helemaal klopt!

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Kim Bursens

Kom hier meer te weten over Kim

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou?

Ik ben verslaafd aan chips. En al zeker aan de geribbelde, zouten chips van het merk Lay's. #productplacement (lacht). Je mag me echt op elk moment van de dag een verse zak chips onder de neus schuiven, ik ga er met véél plezier enkele van oppeuzelen. Dan maak je van mij op slag de gelukkigste persoon ter wereld. Al ken ik wel m’n grenzen, ik eet er altijd maar een handvol. Da’s ook al iets, hé? (lacht).
 
Naast chips eten, zet ik in het weekend ’s avonds ook al eens graag een stapje in de wereld. Op die avondjes uit is het een traditie geworden om op klokslag middernacht een shotje tequila te drinken. Dat ene shotje tequila zorgt ervoor dat de sfeer er bij iedereen meteen goed in zit. Ook wanneer ik eens de bloemetjes buitenzet met de collega's van Techniek Brugge - en geloof me: dat gebeurt op regelmatige basis - mag het shotje tequila niet ontbreken. Die traditie kennen ze intussen ook en dat heeft al tot veel hilarische momenten geleid.

Wat is iets wat weinig mensen over je weten en dat je graag met ons wilt delen? 

Dat ik in m'n tienerjaren best wel een wilde periode gekend heb. Ik heb het er toen eens goed van gepakt! Toen ik 16 jaar was, kocht ik meteen een Dax. Je weet wel, zo'n kleine bromfiets waar iedereen vroeger in z'n puberjaren mee rondreed. Dat was naast m'n vrijheid ook gewoon écht m'n grote liefde. Daar heb ik indertijd lang naar uitgekeken en toen ik de Dax uiteindelijk gekocht heb, moest alles tot in de puntjes zijn zoals ik het wilde. Dat betekent met de juiste uitlaat erop en met de juiste pinkertjes. Ik word nostalgisch als ik eraan terugdenk! 
 
Ik heb toen echt veel gefeest en plezier gemaakt.  En op m'n 18de heb ik ook m'n eerste tattoo laten zetten. Belangrijke kanttekening: mijn ouders wisten hier niets van en zouden hier ook niet mee ingestemd hebben. Het heeft zelfs jaren geduurd alvorens m'n papa dat te weten is gekomen en tot op de dag van vandaag is hij hier nog altijd niet over te spreken.
 
Ja, vroeger was ik een ontzettende waaghals. Het kon niet snel genoeg gaan, niet hoog genoeg zijn, niet wild genoeg zijn. Dat is de laatste jaren door ouder te worden wel wat veranderd. Nu denk ik veel meer na en ben ik beredeneerder geworden. Al weerhoudt me dat er niet van om elk zomer opnieuw naar Tomorrowland te gaan. Dan ga ik all the way. Van donderdag tot maandag in een tentje. Genieten! 

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou?
Wat is je allergrootste passie?

Wat is je allergrootste passie?

Thoh, ik had al zo'n voorgevoel dat die vraag ging komen. Ik heb eigenlijk geen hobby's. Erg, hé? Ik heb daar gewoonweg geen tijd voor. Ik ben zodanig gefocust op m'n werk en op m'n gezin dat er weinig ruimte is voor andere zaken. Ik wil uitblinken in m'n job en ik wil dag in dag uit impact maken. Cijfers halen, m'n collega's zien groeien, kandidaten aan een goeie job helpen. Dat zijn de dingen waar ik voldoening uit haal.

Waar ik maar niet over uitgepraat geraak, dat zijn m'n 4 fantastische kinderen. Met eender wie ik een gesprek voer, vroeg of laat komt het gesprek toch uit op m'n kinderen. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over zeker? Zij zijn nu eenmaal mijn grote trots en dat mag iedereen weten.

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift? 

Doe mij dan maar Lieven Scheire. Ik vind dat een wreed aangename mens om naar te luisteren. Hij weet als geen ander complexe materie om te zetten in hapbare, leuke weetjes en brengt het op een zodanig laagdrempelige manier dat het voor de grote massa begrijpbaar is. Ik ben onlangs trouwens naar zijn show rond AI gegaan in het Concertgebouw in Brugge. Een aanrader! 
 
En mocht Lieven Scheire niet meteen beschikbaar zijn, dan is een goede dj voor mij zeker ook een optie. Gewoon goede muziek opleggen, niet te veel praten: ideaal om de tijd te doden! Ik ben een echte muziekliefhebber. Behalve Vlaamse muziek en alles voor de jaren '90 dan, da's minder m'n ding. En ik kan al helemaal niet tegen liedjes waar er een vast dansje voor voorzien is. Zoals de 'Macarena' of 'Les lacs du Connemara'. Oh nee, daar krijg ik nu eens écht de kriebels van. Als m'n dochter ooit trouwt, dan weet ze dat ik me op die momenten even uit de voeten maak. 

Als jij het voor het zeggen zou hebben, welke nieuwe wet zou je dan invoeren?

Noem het beroepsmisvorming, maar ik maak me zorgen over het feit dat we toch met een groot aantal langdurig werklozen zitten in België. Ik zou het beleid rond activeren, opvolgen en omscholen van deze groep mensen graag willen aanpakken. Versta me niet verkeerd: het leven neemt soms rare wendingen en pech en ziekte kunnen iedereen overkomen. Sommige mensen krijgen echt grote tegenslagen te verduren.

Net daarom is het zo belangrijk dat we de sociale zekerheid opnieuw bekijken, zodat zij die het het hardst nodig hebben, goed ondersteund worden én op een alternatieve manier geholpen kunnen worden om opnieuw hun plekje in de professionele wereld te vinden. Want ik geloof écht dat werken gelukkiger maakt dan niet werken. Zeker als je je talenten kan uitspelen in je job en kan blijven groeien in je rol.

Ook de bedrijven kunnen hier een grotere rol in spelen door breed te kijken naar talenten en niet enkel naar ervaring en diploma’s. Ook ik draag graag mijn steentje bij aan deze maatschappelijke ambitie door mensen die al even niet meer aan de slag zijn te adviseren over hun loopbaan en verder te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe job, want iedereen verdient het om werkgeluk te ervaren.

Welk 'klein gelukske' maakt je instant blij?

Het leven zit vol met kleine gelukjes. En hoe ouder je wordt, hoe meer je dat beseft. Zo stond ik onlangs in de file en in plaats van te foeteren, trok ik me op aan de eerste warme, deugddoende zonnestralen op m'n gezicht. De lente is in het land! Daar krijg ik nu eens instant een gelukzalig gevoel van! 
 
Ook wanneer m'n kinderen blijk van liefde geven, smelt ik meteen. Zo kwam m'n dochter ooit eens thuis van de kleuterklas met een tekening in de hand. Ze had mij getekend, maar dat was op het eerste gezicht niet zo gemakkelijk te herkennen. Tot ik de gigantische stip van een alcoholstift op het hoofd zag. Dat was het meest herkenbare van de hele tekening en moest m'n moedervlekje net boven m'n wenkbrauw voorstellen. Zo percipieerde ze dus haar mama, met een gigantische moedervlek boven de wenkbrauw. Zo eenvoudig. Zo puur. Ik kon de glimlach op m'n gezicht niet onderdrukken. Zo'n mooi moment!
 
Of onlangs toen m'n jongste zoon Oskar ging gaan slapen en hij zei: "Mama, ik zie jou graag!". Dan word je instant week. Een kind heeft het hart op de tong en gaat niets zeggen om een ander te plezieren. Ze zeggen niet voor niets dat de waarheid uit de kindermond komt. Wat hij op dat moment zegt méént hij dus ook echt. Dan weet ik dat hij me graag ziet en dat doet wel iets met me. 

Als jij het voor het zeggen zou hebben, welke nieuwe wet zou je dan invoeren?
Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Ik zou heel graag samen met m'n partner een grote reis maken in Azië. Ik ben vroeger twee keer met m'n ouders naar Thailand geweest en dat was ronduit geweldig. Dus een tussenstop in Thailand is zeker een must. Naar het schijnt is Japan ook de moeite, dus laat ons daar dan ook maar eens passeren! (lacht). Ik heb een voorliefde voor Azië door het lekkere eten, de gastvrijheid en de cultuur. Ook het boeddhisme intrigeert me op de een of andere manier. Dat wil ik graag allemaal nog wat meer op m'n gemak ontdekken. Logistiek met 4 kinderen thuis is dat geen evidentie om dat snel geregeld te krijgen, dus dat zal nog niet voor meteen zijn vrees ik. 

En naast het ontdekken van Azië wil ik binnen dit en 10-15 jaar ook met trots kunnen terugblikken op wat ik bereikt heb in m'n carrière. Ik ben best wel ambitieus en ik wil echt wel impact maken. Maar goed, met zo'n fantastisch team rond me komt dat ongetwijfeld helemaal goed! 

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95