Hey! ik ben Maxim, werkzaam als Business Unit Manager IT / Engineering bij vind!

In het kort

Ik heb de eindverantwoordelijkheid over de resultaten en verdere uitbouw van de IT en Engineering teams binnen vind!.

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Maxim Deryckere

Kom hier meer te weten over Maxim

Wat is je favoriete nummer aller tijden?

Eén specifiek nummer kiezen is een onmogelijke opdracht. Er is zoveel goede muziek! En zeker als je meerdere muziekgenres weet te appreciëren. Zo kan ik oprecht genieten van een Vlaamse klassieker, maar evengoed van een technoschijf vol stevige beats. 

Kwestie van trouw te blijven aan m’n roots, mag ik de legends van ’t Hof van Commerce zeker niet vergeten te vermelden. Met hun muziek ben ik als jonge Izegemnaar opgegroeid. Die mannen hebben m’n jeugd gekleurd. Pure nostalgie! 

Ik merk wel dat ik in vergelijking met vroeger een pak minder muziek beluister. Ik vind het belangrijker om op de hoogte te blijven van de actualiteit en laat me dan ook graag inspireren door podcasts. Ideaal voor als je – net zoals ik – veel tijd doorbrengt in de wagen. Vroeger zag ik dat als verloren tijd, maar nu niet meer. Het is een momentje voor mezelf om weer wat op te steken over verschillende onderwerpen. Dat gaat dan van podcasts waarin ondernemers, leidinggevenden of hr-medewerkers worden geïnterviewd tot podcasts over voetbal tot zelfs podcasts over wijn.  

Iedereen heeft wel een guilty pleasure, wat is die van jou?

Frietjes op vrijdag! En als het even kan dan nog ’t liefst de frietjes van Derry’s Frituur in Rumbeke! Amai, dat kwam er wel heel snel uit, maar die frietjes zijn gewoon té lekker. De ideale afsluiter van een boeiende werkweek en de perfecte start van het weekend. 

Het smaakt me des te meer omdat ik tijdens de week vrij strikt aan intermittent fasting doe, geen alcohol drink en m'n best doe om gezond te eten. Da’s niet altijd even evident, maar ik haal er uiteindelijk wel heel veel energie uit. Op die manier is alles mooi in balans, ik voel nog graag dat ik leef, hé! 

Wat is je favoriete nummer aller tijden?
Welke uitvinding kan je niet meer uit je leven wegdenken?

Welke uitvinding kan je niet meer uit je leven wegdenken?

Ik ben best wel graag op de hoogte van alles wat er zich afspeelt in de wereld. Niets hatelijker dan rondlopen met een vraag en geen antwoord krijgen. Toch? Ik zou het dan ook enorm lastig vinden om verder te moeten zonder m’n smartphone of laptop. 

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?

Novak Djokovic. In m’n jongere jaren heb ik altijd vrij veel tennis gespeeld. Dan kijk je automatisch op naar de groten der aarde. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor hem als speler. Talent hebben is één iets, maar qua mentale en fysieke weerbaarheid is hij ongenaakbaar. Niet enkel heb ik ontzettend veel respect voor hem als speler, maar zeker ook voor de mens die hij is. Hoewel hij de laatste jaren geregeld in opspraak is gekomen, blijft hij voor mij vooral iemand die vasthoudt aan zijn principes en die zich niet uit het lood laat slaan door keuzes die hem populairder hadden gemaakt bij het bredere publiek of waardoor hij meer had kunnen verdienen. Ik hou daar wel van. 

Met Margot Robbie een uurtje vastzitten in de lift zou nu ook niet bepaald een straf zijn. Ik vermoed dat ik daar verder geen tekst en uitleg bij hoef te geven? (lacht) 

Als je een wereldvedette zou zijn, wat zou er dan op je rider staan?

Als wereldvedette kan je wellicht de meest absurde materiële dingen eisen, maar dat strookt niet met wie ik ben als persoon. Het siert mensen als ze nederig blijven en weten waar ze vandaan komen. Ik zou dan ook niet meteen iets materialistisch op m’n rider zetten, maar me gewoon laten omringen door m’n gezin, vrienden en familie. Er gaat uiteindelijk niets boven leuke herinneringen maken met de mensen die je graag ziet. 

Als jij het voor het zeggen zou hebben, welke nieuwe wet – die iedereen uiteraard moet volgen – zou je dan invoeren?

Ik ben nogal gebeten door politiek, dus dit is wel een vraag die me op het lijf geschreven is. Mag ik beginnen met een wet af te schaffen? Dan zou ik ervoor zorgen dat we een pak minder belastingen moeten betalen, want geef toe: dat is er toch los over? (lacht) 

Een wet die ik zou invoeren is een soort van bootcamp voor pas afgestudeerden. Laat ons zeggen een uitgerekte workshop met nuttige levenslessen gecombineerd met waarden en do's en don'ts die belangrijk zijn in professionele settings. Naar mijn gevoel wordt daar in bepaalde onderwijsinstellingen momenteel wat te weinig aandacht aan besteed, waardoor het contrast tussen het studentenleven en het effectieve professionele leven nodeloos groot blijft. Lessen in proactief handelen, kritisch denken, coachable zijn, discipline en respect zouden die stap minder drastisch maken, waardoor jongeren zich veel sneller geïntegreerd zouden voelen op de werkvloer en hun talenten sneller zouden uitspelen. 

Onze minister van Onderwijs Ben Weyts mag me altijd eens bellen om erover te sparren! (lacht)

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen? 

Vroeg uit de veren om het maximale uit de dag te halen. De dag starten met een koude douche, kwestie van meteen goed wakker te zijn. Vervolgens een beetje sporten. Een potje padel sla ik zeker niet af. Daar heb ik me de laatste jaren fameus in verdiept en daar haal ik momenteel enorm veel plezier uit.

Na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. Dan denk ik spontaan aan een dagje aan zee met m’n dochters en m’n vrouw. Of samen met vrienden een match meepikken van de mooiste voetbalploeg van ’t land. Ik heb het uiteraard over Club Brugge, voor mocht daar toch nog enige twijfel over bestaan! (lacht) 

Als jij het voor het zeggen zou hebben, welke nieuwe wet – die iedereen uiteraard moet volgen – zou je dan invoeren?
Wat staat er nog helemaal bovenaan je bucket list?

Wat staat er nog helemaal bovenaan je bucket list?

Bovenaan m'n bucket list staat een reis die ik pas wil afvinken binnen een jaar of 10 à 15. Een reis van enkele weken samen met mijn gezin in Patagonië. Je kan er veel verschillende facetten van de natuur bewonderen en het lijkt me echt zo'n once in a lifetime experience. Nu zijn m'n dochters nog te jong om alles te kunnen bevatten en ik wil dat ze er écht van kunnen genieten. Het lijkt me de max om zo'n groot avontuur samen met m'n drie madammen aan te gaan!

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95