Hey! ik ben Pieter, werkzaam als Commercieel Talent bij vind!

In het kort

Ik help talent in engineering in Roeselare en omstreken in hun zoektocht naar de job die helemaal klopt!

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Pieter Verstraete

Kom hier meer te weten over Pieter

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou?

De winterbeelden die tijdens de daluren op tv op verschillende zenders getoond worden. Die ken je wel hé? Wel, daar krijg ik nu eens écht geen genoeg van. Ik ben al in veel van de getoonde skigebieden geweest en dan vind ik het leuk om die gebieden op die manier nog eens te zien. Dan waan ik me op slag even terug in de bergen. Zalig! 

Ook in de zomer kan ik van die beelden genieten. Dan zit ik voor de buis om naar beelden van onbesneeuwde skigebieden te kijken. Gewoon puur uit nostalgie omdat ik zelf zulke mooie momenten beleefd heb op de meeste van die plaatsen. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook nog eens tal van apps op m'n gsm staan die mij vanuit België op elk moment van de dag exact vertellen waar en wanneer er sneeuw gaat vallen in de bergen.

Een skitripje moet gewoon in m'n jaar zitten, da's iets waar ik echt naar uitkijk. Mijn gezin zal altijd op de eerste plaats staan, gevolgd door skiën. Het is dan ook erg leuk dat m'n vrouw Silke zelf ook een fervente skiester is. We zouden met veel plezier de hele zomer doorwerken om dan in de winter voor een maand te kunnen gaan skiën. 

Hoe zou jouw ultieme laatste avondmaal eruitzien?

Het is niet zo dat wij wekelijks op restaurant gaan, maar voor speciale gelegenheden durven we al eens naar een chique restaurant gaan en dan vinden we het fijn om all the way te gaan. Zo zijn we voor de dertigste verjaardag van m'n vrouw naar het driesterrenrestaurant Boury gegaan. Net omdat we zoiets niet te pas en te onpas doen, kunnen we daar dan ook ontzettend hard van genieten. 

Maar anders kan je me ook altijd plezieren met de gewone, pure keuken. Dan denk ik spontaan aan rosbief met verse frieten. De oma van m'n vrouw Silke kan dat klaarmaken als de beste. Ik begin al te watertanden als ik er nog maar aan denk! (lacht) Doe me daar dan nog eens een goede fles rode wijn, een 'Omerke' en aangenaam gezelschap bij en je maakt van mij de gelukkigste mens ter wereld. Zeker dat laatste is wat mij betreft van onschatbare waarde. Leuke compagnie. Boeiende gesprekken. Gezelligheid troef. Ja, daar word ik nu eens écht gelukkig van!

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou?
Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Ik ben ooit eens tussen lawines gaan skiën. Niet dat ik dat risico bewust zelf ben gaan opzoeken, maar we waren toevallig in de buurt en konden niet anders dan erlangs te passeren. We hadden simpelweg geen andere optie. Ergens geeft dat wel een kick omdat je diep vanbinnen weet dat het risicovol is en het wel degelijk ook fout kan aflopen. Dat gevoel kwam bij mij extra binnen, net omdat ik doorgaans altijd voor de veilige route kies. Ik ga nooit alleen op pad en zorg er ook altijd voor dat ik voldoende veiligheidsmateriaal mee heb. Safety first!

Als je ergens de allerbeste in zou kunnen zijn, waarin zou dat dan zijn?

Ik ben al m'n hele leven ontzettend gepassioneerd door de koers. De voorjaarsklassiekers en de Tour de France volg ik dan ook op de voet. Eeuwig respect voor die topatleten, want dat zijn ze. Eén voor één. Topsport van de bovenste plank. Ik kijk het meeste op naar complete renners die op verschillende ondergronden en verschillende parcours uit de voeten kunnen. Denk maar aan Wout Van Aert, wat een beest! Zo'n complete wielrenner, dat zou ik ook wel willen zijn!

Ook als mens kijk ik enorm naar hem op. Hij komt heel sympathiek over, zegt waar het op staat, schuwt geen controverse, is een enorme teamspeler en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat zo'n klasbak zich in de Ronde van Frankrijk kapotrijdt voor een ander, da's de mentaliteit die ik apprecieer en waar ik maar geen genoeg van krijg.

Wat is iets wat je onlangs hebt ontdekt en dat je graag met ons wilt delen?

Ik durf het eerlijk gezegd niet toe te geven, want ik ga het nog lang mogen horen. Maar ik heb recent ontdekt dat ik niet langer in alle spelletjes de beste ben als ik tegen m'n vrouw speel. Het valt me zwaar om het toe te geven, maar in sommige spelletjes overklast ze me gewoonweg op tactisch vlak. Gelukkig kan ik al een pak beter tegen m'n verlies dan vroeger, al ga ik in alles wat ik doe wel nog altijd voor de volle 100% voor de winst. Of het nu om een gezelschapspelletje gaat of om een voetbalmatch. 

In het voetbal pak ik geregeld eens een gele kaart omdat ik tijdens de match de hele tijd loop te zeuren tegen de scheids. De winnaar komt dan in me naar boven en als het niet draait zoals ik het zou willen dan kan ik mezelf moeilijk in toom houden. Belangrijke nuance: vlak na de match kan ik het allemaal ook wel weer vrij snel relativeren. Maar tijdens de match kan ik me soms moeilijk inhouden, het is nu eenmaal sterker dan mezelf.

Het is trouwens om die reden dat ze me bij de minivoetbalploeg kapitein hebben gemaakt. Niet per se omdat ik de beste voetballer ben, maar wel omdat je als kapitein net wat meer mag zeggen tegen de scheids en ik zo minder gele kaarten zou pakken. Erg hé! (lacht)

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift? 

De kans lijkt mij een pak reëler dat ik eens vast zou komen te zitten in een skilift, mag dat ook? (lacht) Ik heb het wel voor Lindsey Vonn. Ze is een fantastisch goeie alpineskiester en ziet er bovendien nog eens goed uit ook. Dat is altijd mooi meegenomen. Toch? Wat ik vooral zo inspirerend aan haar vind, is dat ze in haar carrière heel wat tegenslagen te verwerken heeft gekregen. Ze heeft veel accidenten meegemaakt en heeft lange periodes in haar carrière moeten revalideren. 

Toch is ze keer op keer teruggekomen. Een echte doorzetter. Ik zou graag van haar horen hoe ze met die tegenslagen is omgegaan en hoe ze van die tegenslagen net haar sterkte heeft gemaakt. Ik heb nu eenmaal een zwak voor complete sporters die alles uit hun carrière halen. Want met talent alleen kom je er niet. Ik sta met open mond te kijken welke opofferingen die topsporters dag in dag uit maken en daar zou ik dan ook uren over kunnen praten. Al dan niet vanuit een geblokkeerde skilift! (lacht)

Wat is iets wat je onlangs hebt ontdekt en dat je graag met ons wilt delen?
Wie is de bekendste persoon in je netwerk?

Wie is de bekendste persoon in je netwerk?

Ik heb het telefoonnummer van Tim Declercq, professionele wielrenner bij Lidl-Trek. Mijn schoonvader had 'm geholpen bij 't bouwen van zijn huis en had al lachende gevraagd om eens met ons wielerploegje 'De Ronnierijders' een toertje te gaan fietsen. Tot onze verbazing stemde hij daarmee in.

We hebben uiteindelijk een kort toertje van 30 kilometer met hem gereden en hij naaide ons constant op om sprintjes tegen elkaar te trekken. Hij wist er de sfeer wel in te brengen. Achteraf heeft hij dan met ons nog een pintje gedronken en een boterham met gehakt gegeten. Zalige gast!

Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Richting Canada trekken. Om te roadtrippen, maar nog liever om te gaan heliskiën. In Canada heb je grote gebieden met heel veel diepsneeuw. Die gebieden kan je vaak enkel met een helikopter bereiken. Je komt dan effectief op plaatsen waar nog nooit iemand anders is geweest. Kicken!

Aangezien dat best risicovol is, zouden we dat via een erkende organisatie doen. Zoiets op eigen houtje doen zou echt niet verantwoord zijn. Spijtig genoeg kost dat wel ontzettend veel geld. Niet meteen iets om elk jaar te doen dus, maar ooit wil ik dat wel kunnen afvinken. En liefst van al nog met m'n vrouw Silke en dochterlief Odette. Dat zou het helemaal compleet maken! 

De nieuwe collega van Pieter worden? Dat kan! Bekijk hier de openstaande vacature. Tot binnenkort?  

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95