Hey! ik ben Stefanie, werkzaam als Talent Manager bij vind!

In het kort

“Je krijgt veel waardering van mensen, zowel van kandidaten die je aan een job hielp, als van hen die je ondersteunde in het maken van een moeilijke keuze.”

Heb je vragen?

Neem contact op via:

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

Stefanie Hoeckman

Kom hier meer te weten over Stefanie

Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?

Ik ben ooit eens uit een vliegtuig gesprongen en dat vond ik toch wel echt kicken! Samen met mijn vriend zijn we begeleid door een professional vanop enkele duizenden meters gesprongen. Het gevoel van tussen de wolken naar beneden te vallen is echt onbeschrijflijk.

Toen ik aan m'n ouders vertelde dat ik van plan was om uit een vliegtuig te springen, verklaarden ze me zot! Maar soit, achteraf gezien ben ik toch heel blij dat ik het gedaan heb. Ik daag mezelf graag uit en treed graag eens uit m'n comfortzone. En dan is uit een vliegtuig springen wel écht next level!

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou? 

Daar hoef ik nu eens geen seconde over na te denken: Ferrero Rocher! Ik moet mezelf echt tegenhouden in de winkel om er te kopen, want eens ik er eentje naar binnen heb gespeeld, volgt de rest automatisch. One does not simply eat one Ferrero Rocher! Als mijn vriend eens punten wil scoren dan weet hij dus waarmee hij thuis moet komen. Hopelijk leest hij deze blog en heeft hij de hint begrepen ... (lacht)

Op welk nummer ga je altijd volledig los?

Ik ben wel te vinden voor echte klassiekers. Dan denk ik spontaan aan 'It's My Life' van Bon Jovi en nog één trapje hoger staat 'Summer Of '69' van Bryan Adams. Wat een schijf! Ja, zo van die oudere rock-'n-roll songs kunnen mij wel bekoren.

Dan durf ik mij al eens te wagen aan een dansje op de dansvloer. Verwacht je niet aan zotte choreografieën met ingestudeerde danspasjes. Dat is niet aan mij besteed. Ik zou ze allesbehalve elegant uitvoeren en het zou bij mij eerder wat houterig overkomen. Laat mij maar gewoon bewegen op het gevoel en op het ritme van de muziek. Dan zal je nog eens wat zien! (lacht) 

Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?
Als je eender waar ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dat dan zijn?

Als je eender waar ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dat dan zijn?

Ik ben graag één met de natuur en merk dat ik steeds vaker de rust opzoek. Dus verhuizen naar Canada of Noorwegen lijkt me wel wat. Met een lichte voorkeur voor Noorwegen, aangezien ze daar net een tikkeltje progressiever zijn, geregeld met vernieuwende ideeën op de proppen komen en het gelukkigst zijn van allemaal.

We speelden trouwens met de gedachte om dit jaar voor het eerst richting Noorwegen te trekken om te gaan kajakken, maar dat is er door omstandigheden niet van gekomen. Het is nu de bedoeling om volgend jaar zéker die richting uit te trekken. Uitstel, maar geen afstel dus! 

Wat is iets wat maar weinig mensen over je weten? 

Misschien dat ik opgegroeid ben op een boerderij? Dat was indertijd thuiskomen van school, vuile kleren en botten aantrekken en meehelpen op de boerderij. Dan gaf ik de dieren onder andere eten en drinken en ontfermde ik me over de verzorging van de kalfjes.

Achteraf gezien best wel zwaar werk voor een kind. Maar goed, het heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben en daar ben ik wel dankbaar voor! Als boerendochter heb ik geleerd om werk te zien, heb ik een werkmentaliteit gekregen en heb ik geleerd om door te zetten in moeilijke situaties. Eén voor één eigenschappen die ik koester en waar ik tot op de dag van vandaag enorm trots op ben!  

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?

Michael Pilarczyk. Een zeer boeiende man naar wie ik opkijk en van wie ik al heel wat geleerd heb. Hij heeft een app ontwikkeld die zich focust op meditatie en mindset. De app helpt mij om de dag rustig maar krachtig te starten, bewuster bezig te zijn met mijn ademhaling, op tijd te ontspannen en meer zelfvertrouwen te hebben. Een handige tool dus, zeker als je kijkt in welke gejaagde maatschappij we leven.

Hij zou me in een benarde situatie - want dat is vastzitten in een lift toch wel (lacht) - tot rust kunnen brengen en mij op hetzelfde moment heel wat nieuwe inzichten kunnen aanreiken. Ideaal! 

Als jij het voor het zeggen zou hebben, welke nieuwe wet zou je dan invoeren? 

Bewuster omgaan met onze planeet. We hebben er uiteindelijk maar één, dus we moeten er goed zorg voor dragen. Ik ben van mening dat alles begint bij jezelf, dus doe ik wel inspanningen om onze planeet ook nog leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Dat doe ik door zelf kleiner te wonen, de auto minder snel te gebruiken, bewuster om te gaan met spullen en door op mijn eten te letten. Daarmee bedoel ik minder verspillen qua voeding én wat vaker plantaardig eten.

Na een tijdje word je dat zodanig gewoon, dat het als normaal begint aan te voelen. Die kleine 'opofferingen' heb ik me door de jaren eigen gemaakt en zo draag ook ik bij aan een beter milieu. Het zou fijn zijn mocht iedereen z'n levensstijl hier wat meer op afstemmen. Het is nog niet te laat, maar dan moeten we er wel echt NU iets aan beginnen te doen.  

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?
Als je de beste ter wereld zou kunnen zijn in iets, wat zou het dan zijn?

Als je de beste ter wereld zou kunnen zijn in iets, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik graag de beste willen zijn in OCR, of voluit: Obstacle Course Racing. "Wat is dat?" hoor ik je al denken! (lacht) Dat is lopen met hindernissen. Dat doe ik al een tijdje, maar sinds anderhalf jaar ben ik me gaan verdiepen in de sport en heb ik me ook aangesloten bij een club. Sinds ik die stap gezet heb, merk ik wel dat ik een pak beter ben geworden. Da's wel leuk om die vooruitgang te zien.

Het is een zware sport waarin je conditie, kracht, veel grip en een goeie mindset nodig hebt om de finish te bereiken. Ik doe het vooral voor het plezier en om fit te blijven. Nu is de sport nog vrij onbekend, maar ik zie wel dat er een opmars bezig is. Dus hier de absolute wereldtop in worden zou ik echt wel geweldig vinden!

Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Oei oei, waar moet ik beginnen? Ik heb nog zoveel dromen en ambities! Ik zou heel graag toewerken naar een Strong Viking OCR run van 40 km. Dat vergt wel heel wat voorbereiding. Maar het spreekt me gewoon aan om mijn lichaam en geest eenmalig volledig tot het uiterste uit te dagen en om te zien tot wat ik in staat ben.

Verder wil ik graag een treinreis maken door de bergen. Ideaal om heel wat van de natuur mee te pikken én het is bovendien nog eens beter voor het milieu.

Ook het kajakken in Noorwegen staat intussen hoog op m'n lijstje doordat dit vorig jaar niet is kunnen doorgaan. Lijkt me idyllisch!

Recent ben ik ook begonnen als gezondheidscoach in bijberoep. Via workshops wil ik graag nog meer mensen inspireren om gezonder te leven op natuurlijke wijze.

En last but not least wil ik blijven groeien in m'n rol als Talent Manager. Ik leid sinds kort m'n eigen team en dat geeft me enorm veel energie. Het is mijn ambitie om het kantoor van Engineering Gent verder uit te bouwen en om mijn medewerkers te zien groeien. Zowel professioneel in hun job als op persoonlijk vlak. Dit moet zowat de langste bucket list zijn in de geschiedenis van 'vind!er in de kijker'. Oeps! (lacht) 

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95