Terug naar overzicht

Wie is de ingenieur in jouw bedrijf?

Om onze kandidaten nog beter te helpen bij het maken van de juiste keuze, gingen we op zoek naar wat voor hen cruciaal is in de zoektocht naar een job. Kloppen de clichés? Is loon echt zo doorslaggevend? En wat met werken in het buitenland

Op onderzoek

Als rekruteringskantoor gespecialiseerd in techniek, ICT en engineering spreken we elke dag met heel wat ingenieurs. Over hun ambities en hun dromen, maar ook hun frustraties en twijfels. We gaan voor hen op zoek naar de job die helemaal klopt, naar een match op lange termijn met een bedrijf dat perfect aansluit bij hun persoonlijkheid. Zodat ze elke dag met goesting naar het werk gaan. 

Gedurende 3 weken gingen we op zoek naar de drijfveren van ingenieurs in hun zoektocht naar een job. Waarom kiezen ze al dan niet voor een bepaalde job of bedrijf? Hoe maken ze een keuze uit de talloze aanbiedingen? En wat zijn redenen om op hun job te blijven of net te vertrekken? In samenwerking met onderzoeksbureau Public Minds verzamelden we heel wat waardevolle informatie aan de hand van een gerichte vragenlijst bij ruim 300 Vlaamse ingenieurs. Naast de verschillende opleidingsniveaus, van bachelor tot master, van hogeschool tot universiteit, zijn ook studenten, schoolverlaters en meer ervaren werkkrachten goed vertegenwoordigd.7

Keuzestress

Als ingenieur, en bij uitbreiding iemand met een technische opleiding, ben je erg gegeerd op de arbeidsmarkt. De mogelijkheden eenmaal je op zoek gaat naar werk, zijn eindeloos. Door te weten waar jij van wakker ligt, zijn we er zeker van dat we je enkel die jobs voorstellen die aansluiten bij wat jij belangrijk vindt. En kunnen we je nog beter helpen om de juiste keuze te maken. Zodat je elke dag met goesting naar je werk gaat. Want daar doen we het voor. Bovendien bouwen we, door de juiste kandidaten te linken aan het juiste bedrijf, mee aan de groei van onze bedrijven.

De resultaten

Uit het onderzoek blijkt zeer duidelijk dat opleidingsmogelijkheden en bedrijfscultuur cruciaal zijn, zelfs belangrijker dan financiële voordelen. Maar liefst 79% geeft aan dat een klik met de visie en waarden een voorwaarde is om voor een bedrijf te kiezen. Bedrijven die sterk inzetten op bedrijfscultuur en hierover ook open communiceren tijdens het rekruteringsproces, hebben duidelijk een stapje voor. Wanneer de respondenten werd gevraagd om een top drie te geven van belangrijkste factoren in de zoektocht naar een job, kwam het aspect opleiding bovendien opvallend vaker op één te staan dan harde voordelen zoals loon en verlofregeling. Voor 66% is de afwezigheid van opleidingsmogelijkheden dan ook een reden om niet voor een job te kiezen.
Bij studenten en -25 jarigen zijn opleidingsmogelijkheden, niet meteen verrassend, nog belangrijker. Eén op vijf (22%) studenten zet opleidingsmogelijkheden op één. Bedrijven die mikken op schoolverlaters investeren dus beter in een degelijk en onderbouwd opleidingsplan. Vraag tijdens je sollicitatiegesprek zeker of dit aanwezig is! 
 
Naast de opvallende resultaten rond opleiding en bedrijfscultuur kwamen nog enkele boeiende cijfers uit het onderzoek naar voor:
 
Voel jij je goed op je job? Of blijf je dromen van de job die helemaal klopt? Kom praten met de collega’s van onze Talent Teams Engineering en ontdek de mogelijkheden in jouw buurt.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95