Laat je medewerkers knallen op Dag van de Medewerker

Op 15 april is het opnieuw zover: de Dag van de Medewerker. Het uitgelezen moment om je medewerkers nog eens extra in de bloemetjes te zetten. Maar moeten het altijd bloemetjes zijn? Hieronder willen wij jou alvast wat inspiratie geven voor een originele attentie.

1. Een belevende gift

Dit is veruit de meest populaire optie: een geschenk geven. Tip: kies een geschenk waar beleving rond hangt! Een apéro box of plantje zijn leuk en het wordt nog leuker als er iets mee gedaan wordt. Een tasting, uitdaging, begeleidende video... Alles kan! Vergeet ook niet te vragen aan je medewerkers om een foto te nemen van zichzelf en het geschenk. Je kan de foto's gebruiken om je werkgeversmerk intern en extern te versterken! Onze communicatiepartner Tribe Affair ontwikkelde met hun TribePinata een origineel belevingsgeschenk. 

2. Organiseer een teambuilding

De Dag van de Medewerker kan ook een middel zijn om de neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen en het groepsgevoel te versterken. Voor ons Inspiratiemoment in december gingen we aan de slag met het Pegasus Project (een concept van Funkey): een escape room die volledig digtaal kan doorgaan. Samen werken gegarandeerd! Tip: maak verschillende groepen met een mix van mensen uit verschillende teams. Zo creëer je nog meer verbondenheid binnen je organisatie. 

Houd je van een meer passieve aanpak? Gun je medewerkers een mentalisme show of comedy night!

3.  Denk aan de mentale & fysieke weerstand

Het voorbije jaar werden we allemaal uitgedaagd op onze mentale en fysieke weerbaarheid. Sporten kan ervoor zorgen dat we ons beter gaan voelen. Zet je medewerkers ertoe aan om te gaan sporten door een leuk sportgadget te geven of red samen met je medewerkers de planeet! De mensen van Ligna Verda planten bomen voor elke kilometer die je medewerkers sporten!

Heb je al aan een boek gedacht? Wij lezen elk jaar met alle vind!ers een boek en doen er dan workshops rond. Je medewerkers leren iets bij, praten er onderling over en spreken zo dezelfde taal. Wij raden wel aan om een praktisch toepasbaar boek te kiezen en geen theoretisch zwaargewicht. Vorig jaar lazen wij Grip van Rick Pastoor

4. Een familiedag

Aangezien de Dag van de Medewerker tijdens de paasvakantie valt, is het een ideaal moment voor een Familiedag. Ook al zullen we dan nog niet alles kunnen doen wat we willen, is er toch wat perspectief: een dagje naar een pretpark, de dierentuin, een belevingswandeling... Genoeg om naar uit te kijken! Maak je medewerkers tevreden met tickets voor een dagje uit! 

Wij wensen je, ondanks deze uitdagende omstandigheden, opnieuw een spetterende Dag van de Medewerker toe! Heb je zelf ideeën voor ons? Geef ze hieronder mee. Wij krijgen graag inspiratie terug! ;-)