Download onze template voor een succesvol samenwerkingsgesprek

In onze blog “Hoe voorkom je dat medewerkers na hun verlof vertrekken?” benadrukten we al hoe belangrijk het is om naar je medewerkers te luisteren. Om de vinger aan de pols te houden en oog te hebben voor de signalen die erop wijzen dat mensen twijfelen. Maar hoe pak je dat concreet aan? 

Het ideale samenwerkingsgesprek is veel meer dan een gesprek over het ‘functioneren’ van een medewerker binnen een bedrijf. Het is een gesprek over kansen en uitdagingen, over de toekomst, over hoe leidinggevende en medewerker nog beter kunnen samenwerken. Bij vind! spreken we dan ook steevast niet over een ‘functioneringsgesprek’, wel een ‘samenwerkingsgesprek’, ondertussen een vaste waarde bij zowel de kandidaten die via ons starten als onze eigen vind!ers.

Hoe je het ook noemt, ga tijdig het gesprek aan. Zo krijg je niet alleen de kans om proactief in te grijpen, je geeft je medewerkers bovendien de ruimte om te groeien, hun talenten verder te ontplooien en zo gelukkiger te zijn in hun job. Wat uiteindelijk ook het bedrijf ten goede komt. Een win-win dus!

Wil je het samenerkingsgesprek structureel aanpakken? Download onze template nu!