Terug naar overzicht

De Techniekacademie op bezoek bij Interieur Coopman

Kinderen al spelenderwijs in hun vrije tijd kennis laten maken met STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) en Techniek. Dat is waar de Techniekacademie rond draait. Acht woensdagnamiddagen lang gaan de kinderen van de Techniekacademie langs bij een technisch bedrijf in de buurt om al even van verschillende sectoren te proeven. Tijdens interessante rondleidingen en leuke workshops krijgen ze de kans om de handige Harry en de wetenschapper in zichzelf te ontdekken. 

Als trotse sponsor van dit mooie initiatief mocht vind! onlangs een middag meelopen met de enthousiaste kinderen van de Techniekacademie. We gingen langs bij Interieur Coopman in Passendale waar zaakvoerder Stefaan Coopman ons onderdompelde in de wondere wereld van maatinterieur. Achteraf vertelde hij ons in een kort interview nog hoe hij de passage van de Techniekacademie zelf ervaren had.

 

 

 

 

 

 

"Het is fascinerend om ze ons bedrijf stap per stap te zien ontdekken."

Stefaan Coopman: "De Techniekacademie komt nu al een paar jaar bij ons langs en we proberen die goesting voor techniek nog wat extra aan te wakkeren. Dat doen we door te beginnen met een uitgebreide rondleiding in ons supermodern machinepark. Die machines spreken ook voor de kinderen tot de verbeelding. Het is fascinerend om ze ons bedrijf stap per stap te zien ontdekken. Tijdens de rondleiding zien ze onze medewerkers ook aan het werk en dan zie ik er toch telkens al enkele stelen met hun ogen. Hun jeugdige nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze vaak ook sneller inzicht krijgen in de materie. Dat inzicht mogen ze dan uiteindelijk omzetten in de praktijk door zelf een houten bankje in elkaar te steken." 

 

 

 

 

 

 

"De levensles die ik heb proberen mee te geven: eerst nadenken, dan pas handelen."

"We hebben er bewust voor gekozen om de doe-opdracht zo realistisch mogelijk te houden. Het is enkel op die manier dat ze naar mijn gevoel écht iets bijleren. Zo hadden we - zonder daar vooraf iets over te zeggen - een rechter- en een linkerpoot bij de planken klaargelegd. Sommigen zijn in hun jeugdige enthousiasme op die verschillende houten plankjes gevlogen zonder eerst even rustig de tijd te nemen om logisch na te denken. Toen hun houten bankjes maar niet de juiste vorm kregen, werd hen al snel duidelijk dat ze voor de verkeerde aanpak hadden gekozen. Zo heb ik ze proefondervindelijk een levensles proberen mee te geven: eerst nadenken, dan handelen."

 

 

 

 

 

 

"Hoe ik technisch talent snel spot? Door hoe ze met hun werkmateriaal omgaan!"

"Uit één zo'n kleine doe-opdracht kan je best al veel opmaken. Naast dat logisch nadenken en ruimtelijk inzicht dat ik zonet al even aanhaalde, zegt de manier waarop ze hun gereedschap vasthouden en hoe ze er zorg voor dragen ook al veel. Dat zijn de zaken waarop werkgevers letten en die verraden of iemand het in zich heeft om een goede stielman te worden. Ik ben van het principe dat je het meeste leert vanuit de praktijk en dat je je zo snel mogelijk moet bewijzen op de werkvloer zelf. Mijn advies is dan ook: begin zo snel als je kan met werken, proef van verschillende stielen en zoek je eigen weg. Eens je gevonden hebt waar je echt aanleg voor hebt en waaruit je voldoening haalt, kan je je achteraf nog altijd bijscholen in avondonderwijs." 

 

 

 

 

 

 

"Een goede stielman verdient goed z'n boterham, dus snel relevante ervaring opdoen is de boodschap!"

"Het is belangrijker dan ooit om je rugzak te vullen met ervaring. We stevenen steeds meer af op het Amerikaans principe waarin het niet meer voldoende is om in één iets uit te blinken, maar waarin het belangrijk is om van alle markten thuis te zijn. Dus hoe vroeger je eraan begint, hoe sneller je ervaring kan opdoen en een goeie stielman kan worden. En geloof me, een goede stielman verdient goed z'n boterham! Wij van Interieur Coopman helpen hen maar al te graag om die ervaring al op jonge leeftijd op te doen. Dus reken maar dat de kinderen van de Techniekacademie ook volgend jaar bij ons weer meer dan welkom zijn!"

Meer te weten komen over de Techniekacademie of Interieur Coopman? Neem dan gerust een kijkje op hun websites. 

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95