Terug naar overzicht

Waarom langsgaan op een jobbeurs nog steeds een goed idee is

In tijden van online solliciteren en LinkedIn blijft het aantal bezoekers op jobbeurzen stijgen. Zie je de meerwaarde van een jobbeurs niet echt? Weet je niet goed waar je moet beginnen? We zetten 3 redenen op een rij waarom langsgaan op een jobbeurs een goed idee is. Want een jobbeurs blijft belangrijk in je zoektocht naar de job die helemaal klopt. Als afsluiter geven we je bovendien 5 gouden tips om het maximum te halen uit je bezoek.

1. Je leert veel bedrijven én jezelf kennen

Beschouw een jobbeurs als een ontdekkingstocht … Het is de ideale gelegenheid om de arbeidsmarkt te verkennen en in contact te komen met minder voor de hand liggende bedrijven en sectoren. Onbekend is onbemind. Verbreed dus je horizon en ga op ontdekking! Vaak is er online een lijst van standhouders beschikbaar. Neem vooraf de tijd om uit te zoeken welke bedrijven aanwezig zullen zijn op de beurs en met wie je zeker wil spreken. Zo ontdek je op korte tijd wat bedrijven belangrijk vinden en wat jij zelf belangrijk vindt. Na afloop ga je ongetwijfeld boordevol zelfvertrouwen naar huis!

2. Je leert solliciteren

Je gaat ervoor. Je hebt de eerstvolgende jobbeurs in de buurt in je agenda gezet. Top! Hoe pak je het nu concreet aan?
Op een beurs is er vaak enkel tijd voor een korte kennismaking, een diepgaand sollicitatiegesprek is pas voor een volgende fase. Bovendien is de beursvloer niet meteen de ideale plaats voor een uitgebreid gesprek in alle rust. Oefen dus vooraf hoe je jezelf in enkele zinnen voorstelt. Wie ben je? Wat zoek je precies in een job? Dit zijn vragen waar je vooraf over kunt nadenken.
Een bezoek aan een jobbeurs is de ideale manier om te leren solliciteren.

3. Je hebt een stapje voor

Een persoonlijk gesprek doet vaak meer dan een standaard mail met cv. Heb je nog niet veel werkervaring, dan kan zelfs een kort gesprek dit naar de achtergrond doen verdwijnen.
Op een jobbeurs krijg je vaak de kans om rechtstreeks met de juiste persoon (bv. HR-verantwoordelijke) te spreken, zonder een afspraak te moeten maken. Een unieke kans om een goede eerste indruk na te laten, wat ervoor zorgt dat je al een stapje voor hebt tegenover anderen.

5 gouden tips

Als afsluiter geven we je graag nog onze 5 gouden tips mee voor een geslaagd beursbezoek:

Hieronder vind je de beurzen waarop we dit voorjaar aanwezig zijn. Wil je op voorhand een afspraak maken, zodat we voldoende tijd kunnen vrijmaken voor jou? Neem hier contact op

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95