Terug naar overzicht

De zin en onzin van een jobbeurs

We zetten 3 redenen op een rij waarom je naar een jobbeurs zou gaan en geven je daarbovenop 5 gouden tips voor een succesvol beursbezoek.

“Waarom zou je naar een jobbeurs gaan? Als je uitkijkt naar een nieuwe job, ga je toch gewoon online op zoek?” Het is een vaak gehoorde reactie. Toch klopt het niet helemaal… Een jobbeurs is wel degelijk een meerwaarde in je zoektocht naar de job die helemaal klopt.

Verbreed je horizon

Beschouw een jobbeurs als een soort safari… Je krijgt er de kans om te proeven van bedrijven en sectoren waar je anders niet mee in contact zou komen. Zeker als je ook oog hebt voor minder voor de hand liggende bedrijven. Onbekend is immers onbemind. Verbreed je horizon en ga op ontdekking! Vaak is er online een lijst van standhouders beschikbaar. Neem vooraf de tijd om uit te zoeken welke bedrijven aanwezig zullen zijn op de beurs. Misschien zijn er wel bedrijven uit je regio die je nog niet kende? Met wie wil je zeker eens wil spreken? Zijn er bedrijven bij die je sterk interesseren?

Oefening baart kunst

Je gaat ervoor. Je hebt de eerstvolgende jobbeurs in je buurt in je agenda gezet. Top! Maar hoe pak je het aan? Hoe bereid je je optimaal voor?
Op een beurs is er vaak enkel tijd voor een korte kennismaking, een diepgaand sollicitatiegesprek is pas voor een volgende fase. Bovendien is de beursvloer niet meteen de ideale plaats voor een uitgebreid gesprek in alle rust. Oefen dus vooraf, bijvoorbeeld voor de spiegel, hoe je jezelf kort voorstelt. Wie ben je? Wat onderscheidt jou van andere kandidaten? Wat zoek je precies in een job? Dit zijn vragen waar je vooraf over kunt nadenken.
Een bezoek aan een jobbeurs is de ideale manier om te leren solliciteren. Je ontdekt op korte tijd wat bedrijven belangrijk vinden en hoe je op hun noden kunt inspelen. Na afloop ga je ongetwijfeld boordevol zelfvertrouwen naar huis!

Een stapje voor

Een persoonlijk gesprek doet vaak meer dan een standaard mail met cv. Ook al heb je misschien nog niet veel werkervaring, zelfs een kort gesprek kan dit naar de achtergrond doen verdwijnen.
Op een jobbeurs krijg je vaak de kans om rechtstreeks met de juiste persoon (bv. HR-verantwoordelijke) te spreken, zonder een afspraak te moeten maken. Een unieke kans om een goede eerste indruk na te laten, wat ervoor zorgt dat je al een stapje voor hebt tegenover de anderen die voor dezelfde job solliciteren.

5 gouden tips

Als afsluiter geven we je graag nog onze 5 gouden tips mee voor een geslaagd beursbezoek:

Kijk hier op welke jobbeurzen vind! dit voorjaar aanwezig is. Kom zeker eens langs op onze stand en breek het record met onze VR-game!

vind! zorgt ervoor dat je goed voorbereid naar een jobbeurs gaat en het maximum haalt uit je bezoek. Laat ons zeker weten hoe het was! Hulp nodig bij het kiezen van de job die helemaal klopt? Neem contact op met onze Talent teams. We helpen je graag in een van onze kantoren of via Skype.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95