Terug naar overzicht

Iedereen met goesting én fit naar het werk

Iedereen met goesting naar het werk… Dat is onze visie. Wij bij vind! geloven dat werken gelukkiger maakt dan niet werken en willen maximaal bijdragen aan het werkgeluk van onze kandidaten. En dat gaat zoveel makkelijker als je gezondheid ook mee wil. Bij vind! geven we alvast het goede voorbeeld door te zorgen voor een gezonde, inspirerende, modulaire en efficiënte werkplek voor onze eigen vind!ers. Een omgeving die hen toelaat om hun job optimaal uit te oefenen en die hen stimuleert om zich goed voelen en in de beste omstandigheden, met de juiste tools, hun doelstellingen kunnen realiseren.

Rechtopstaand vergaderen

Rechtopstaand vergaderenOverleg binnen een team is van cruciaal belang. Bij vind! vergaderen we dan ook dagelijks, weliswaar rechtopstaand, wat resulteert in korte en efficiënte overlegmomenten. Veel gezonder en de tijd wordt efficiënter benut. Voor overleg of opleiding in grotere groepen is er dan weer aangepaste infrastructuur voorzien. Zo kan de vergadertafel in onze kantoren in Gent, Ieper en Waregem omgebouwd worden tot een pingpongtafel, om de gedachten tussendoor even te verzetten.

Zitten is het nieuwe roken

We zitten met z’n allen te veel en te lang neer. Het is nefast voor je gezondheid en werkt zelfs contraproductief. Wist je dat te lang zitten even slecht is voor je lichaam als roken? Onze kantoren van de toekomst zijn dynamisch en bieden ruimte om afwisselend staand, zittend of fietsend te werken. Fysieke beweging wordt er gestimuleerd. We besteden bij vind! erg veel aandacht aan de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers en investeerden dan ook in moderne en modulaire infrastructuur: een bureau met fiets, een bureau om rechtopstaand te werken, zitballen, ergonomische krukken, ergonomische beeldschermen, enz. Bovendien wisselen de collega’s elk uur van plaats, om de fysieke belasting tot een minimum te herleiden. Flexibele werkplekken zullen in de toekomst ongetwijfeld aan belang blijven winnen.

Tijd voor focus en tijd voor time-out

Studies hebben het al meermaals bevestigd. Afgelijnde focusmomenten afgewisseld met korte time-outs zorgen voor meer creativiteit en een efficiënter tijdsgebruik. Bij vind! beschikt in de meeste kantoren over een “prikkelvrije” werkplek – zonder storend lawaai, telefoons, mails, enz. – zodat medewerkers de kans krijgen om zich even af te zonderen en te focussen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning: een partijtje pingpong tussendoor, een korte powernap in een stille ruimte of even sporten buitenshuis over de middag. Alle faciliteiten zijn aanwezig zodat onze medewerkers op elk moment tijd kunnen maken voor een korte time-out. Op die manier gaan we proactief om met stress. Want wie fysiek en mentaal weerbaar is, voelt zich ook gewoon beter in zijn job.

Aandacht voor licht en akoestiek

Vroeger werd een kantoor bijna afgesloten van de buitenwereld: weinig ramen, kunstmatige verlichting, geen verse lucht. Die tijden zijn voorbij. Bij ons vind je planten voor extra zuurstof en grote ramen die zorgen voor een gevoel van ruimte en bijkomend natuurlijk licht. En ook aan de verlichting wordt steeds meer aandacht besteed. In onze nieuwe kantoren kiezen we voor dynamische verlichting die het natuurlijke ritme van dag en nacht nabootst en zo beïnvloedt hoe we denken en hoe we ons voelen. ’s Morgens is het licht blauwer, naar de avond toe roder. Zo blijft je geest fris en alert en naarmate de dag vordert, bereidt je lichaam zich voor op het einde van de werkdag.
Bij de inrichting werd bovendien sterk rekening gehouden met de akoestiek, een pijnpunt in heel wat kantoren. Onze medewerkers zijn vaak aan de telefoon en interviewen dagelijks heel wat kandidaten. Een goede demping van het geluid is dan ook geen overbodige luxe.  Specifieke ruimtes, zoals de interview- en focusruimtes, werden bekleed met akoestisch materiaal, wat zorgt voor een veel aangenamere werkomgeving in de open werkruimtes.

Investeren om beter te presteren

Ik ben ervan overtuigd dat het loont om te investeren in een kwaliteitsvolle werkplek. Als ik zie welke invloed vaak kleine ingrepen hebben op de werklust, het werkplezier en de prestaties van de vind!ers, dan kan ik deze evolutie alleen maar toejuichen. Want hun enthousiasme en gedrevenheid werkt aanstekelijk en zorgt voor een ongekende boost in ons bedrijf. Elke dag opnieuw.

 
Nathalie Christiaens is stichter en ondernemer bij vind!, rekruteringskantoor bij bedrijven in Techniek, ICT en Engineering

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95