Terug naar overzicht

Inspiratieontbijt 2018: Ben jij een buffel of een gans?

Op 8 juni 2018 organiseerde vind! voor het derde jaar op rij een inspirerend ontbijtseminarie.
Koen Van den Brandt, coach bij Atlas, deelde er zijn inzichten rond het thema "Leiderschap". Hr-managers en bedrijfsleiders ontdekten er welk soort leider ze zijn: een buffel of een gans.

Het aansturen van mensen is van alle tijden. Sommige ‘leiders’ bereiken verbluffende resultaten via medewerkers die zich enthousiast inzetten. Anderen, met dezelfde verantwoordelijkheden, slagen er nauwelijks in om hun medewerkers tot actie te bewegen. De huidige context maakt het er bovendien niet makkelijker op. De generatiekloof wordt alsmaar groter en we moeten bovenmenselijke toeren uithalen om medewerkers op lange termijn aan ons bedrijf te binden. En waar een wil vroeger nog wet kon zijn, heeft de mondige medewerker vandaag een duidelijke mening én verwachting. Terecht!

Er vloeide al heel wat inkt over de verschillende leiderschapsstijlen. Koen Van den Brandt onderscheidt twee groepen leiders. Enerzijds is er de buffel: een sterk en dominant figuur die zijn achterhoede leidt en aanstuurt. Valt de buffel weg, dan loopt de kudde verloren… Daartegenover staat de gans: als hij wegvalt, neemt een van zijn medewerkers het moeiteloos van hem over. Het is een leider die zijn medewerkers inspireert, ze bekwamer, moediger en gelukkiger maakt op de werkvloer en hun talenten optimaal benut.

Honger naar inspiratie? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende tips en blogs rechtstreeks in je mailbox. Bovendien houden we je op de hoogte van de volgende editie van ons inspiratieontbijt.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95