Terug naar overzicht

Kennis versus vaardigheden: wat geeft de doorslag?

Mensenkennis, kritisch denken, analytisch inzicht … Het zijn vaardigheden die steeds meer aan belang winnen wanneer je solliciteert voor een job. Want naast de kennis die je opdoet door opleiding en ervaring, zijn het vaak die persoonlijke vaardigheden die de doorslag geven wanneer een bedrijf moet kiezen tussen meerdere kandidaten.

Kennis versus vaardigheden

Kennis is de bagage die je verzamelt over een specifiek onderwerp, op school, tijdens een opleiding of door ervaring op te doen. Bijvoorbeeld een vreemde taal, een programmeeromgeving, een technische handeling, enz. Zeker in meer technische bedrijven zijn die zogenaamde ‘hard skills’ vaak doorslaggevend. Om een bepaalde job te kunnen uitvoeren, moet je nu eenmaal over bepaalde kennis beschikken.

Vaardigheden gaan dan weer over hoe je die opgedane kennis toepast in de praktijk. Dat heeft te maken met zowel ervaring als met je persoonlijkheid en hoe je dus omgaat met bepaalde situaties. Enkele vaardigheden waar bedrijven vaak op letten tijdens een sollicitatieprocedure:

Ook al zijn deze zogenaamde ‘soft skills’ moeilijk meetbaar, toch mogen we het belang ervan op de werkvloer niet onderschatten. Hoe iemand communiceert, zich organiseert, omgaat met veranderingen, enz. is vaak bepalend voor de stabiliteit en de sfeer binnen een team. Ongeacht je afdeling, functie of niveau. Naast de opleiding die je hebt gevolgd of de kennis die je doorheen de jaren hebt vergaard, spelen vaardigheden dan ook een steeds belangrijkere rol bij het solliciteren.

Zet je vaardigheden op je cv

Naast je opleiding en ervaring horen vaardigheden absoluut thuis op een cv. Voor het bedrijf of het rekruteringskantoor bij wie je solliciteert, zijn ze een manier om je beter te leren kennen, om iets te weten te komen over je persoonlijkheid en zo te ontdekken wat jou onderscheidt van anderen met dezelfde opleiding of ervaring.

Enkele aandachtspunten:

Schoolverlater met ervaring

Ben je net afgestudeerd? Als schoolverlater heb je nu eenmaal geen jarenlange beroepservaring om mee uit te pakken op je cv. Denk goed na over jouw persoonlijke vaardigheden en geef concrete voorbeelden. Denk maar aan de ervaring die je opdeed tijdens je studies: stage, vakantiejob, eindwerk, vrijwilligerswerk, enz. Ze zijn het bewijs dat je zin hebt om te werken en dingen bij te leren. Verkocht je tijdens de zomervakantie ijsjes als een echte pro, dan is dat bijvoorbeeld een troef wanneer je solliciteert voor een commerciële functie.

Ook een engagement als vrijwilliger in je sportclub, jeugdbeweging of studentenvereniging is absoluut het vermelden waard. Het toont dat je verantwoordelijkheid opneemt, dat je bereid bent om je te engageren en dat je zin hebt voor initiatief.

Op zoek naar een job die jou op het lijf geschreven is? Wij helpen je graag in je zoektocht tijdens een vrijblijvend gesprek

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95