Terug naar overzicht

Rekruteren in tijden van corona: HR Talent Joke getuigt

vind! kent al enkele opeenvolgende jaren een sterke groei. Ook het aantal medewerkers blijft stijgen. De continuïteit van onze eigen rekrutering tijdens deze woelige tijden is dan ook van cruciaal belang. Hr Talent Joke Delaere vertelt hoe haar job er vandaag uitziet.

Zoektocht naar gelukzoekers

“Binnen vind! zijn we steeds op zoek naar ‘gelukzoekers’. Zo noemen we onze medewerkers, want ze hebben een belangrijke taak: maximaal bijdragen aan het werkgeluk van onze kandidaten. De huidige corona-maatregelen verplichten ons om die zoektocht anders aan te pakken. Een persoonlijk gesprek met kandidaten is door de strikte regels immers zeer moeilijk tot onmogelijk. Dankzij onze online tools plan ik wel nog altijd sollicitatiegesprekken in. En met een filmpje dat ik opnam in ons kantoor, geef ik potentiële kandidaten een virtuele rondleiding bij vind!.
Naast het leggen van nieuwe contacten probeer ik ook het contact met kandidaat-vind!ers, die voor het ingaan van de strenge maatregelen bij mij langskwamen, zoveel mogelijk te onderhouden. Zo deel ik mijn tips rond thuiswerk in combinatie met kinderen of pols ik naar hun ervaringen in deze bizarre tijden.”

Luisterend oor

“Naast de zoektocht naar nieuwe vind!ers heb ik ook een rol als vertrouwenspersoon binnen vind!. Zeker nu sta ik meer dan ooit paraat voor de vele vragen en twijfels van onze vind!ers. Ik ben zowel telefonisch, via mail als online bereikbaar en bel zelf regelmatig mijn collega’s op. Zo maak ik duidelijk dat mijn digitale deur steeds voor hen openstaat.”

Wilt u graag nog een aantal persoonlijke tips ontvangen? Joke beantwoordt uw vragen graag via HR [at] vindeenjob.be

Lees hier hoe we tijdens deze moeilijke tijden verbonden blijven met elkaar.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95