Terug naar overzicht

vind! engageert zich voor Jobroad

Op donderdag 29 november ging vind! met een kleine groep erkende vluchtelingen op bezoek in enkele bedrijven in de regio om hen zo kennis te laten maken met de job inhoud en de bedrijfscultuur, met aansluitend een selectiegesprek met de HR-verantwoordelijken. Deze “Jobroad dag” is de afsluiter van een traject van enkele weken, met als doelstelling om personen met een migratieachtergrond aan een vaste job te helpen en zo hun integratieproces te versnellen.

Jobroad is een project dat in 2016 in Roeselare door Accent werd opgestart, met als doelstelling anderstalige nieuwkomers met een niet EU-migratieachtergrond (asielzoekers, erkende vluchtelingen…) te begeleiden naar een vaste job. Een job zorgt er immers voor dat hun integratie heel wat sneller verloopt. We laten werkgevers kennismaken met een nieuwe, minder gekende doelgroep kandidaten en begeleiden hen in het vinden van nieuwe medewerkers voor technische functies. Partners zijn Voka, VDAB, VBO, OCMW, Groep Intro, SBS en het VFU. Ondertussen is Jobroad actief in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.
In West-Vlaanderen heeft ongeveer 21% van de werkzoekenden een migratieachtergrond en raken maar liefst 44.000 vacatures niet ingevuld. Vandaar dat we hier ook in onze provincie de nodige aandacht aan willen schenken.

In een eerste fase werden de deelnemende bedrijven voorgesteld aan de diverse partners van Jobroad (trajectbegeleiders, OCMW, VDAB…). vind! werkte hiervoor samen met de firma Voestalpine Sadef in Gits (www.sadef.com). Andere deelnemende bedrijven waren VDL, Vamadak en Barias.
In een tweede fase werden de voorgestelde kandidaten gescreend door vind! en Accent. Een HR-consulent van vind! nam een volledige dag interviews af in het Welzijnshuis in Roeselare.
Ten slotte gingen we op de Jobroad dag op donderdag 29 november een hele dag op pad met alle kandidaten voor een rondleiding bij de deelnemende bedrijven. De kandidaten werden vooraf per bedrijf ingedeeld in groepen naargelang hun kennis, competenties en interesses. Na de rondleiding verzamelde iedereen in het Welzijnshuis te Roeselare. Hier kregen de bedrijven de kans om de kandidaten kort te spreken tijdens een sollicitatiegesprek en daarna een voorstel doen tot samenwerking.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95