Terug naar overzicht

Simon, vind!er in de kijker september '23

Iedere maand opnieuw benoemen we één van onze medewerkers tot 'vind!er in de kijker'. Aan de hand van enkele verrassende vragen leren we zo de persoon achter de hr-expert wat beter kennen. Deze keer is het de beurt aan Simon, Marketing Talent in ons hoofdkantoor in Roeselare. 

Wat is je favoriete nummer aller tijden?

'Saragossa' van Jimmy Frey, dat is m’n lijflied. Vraag me niet hoe ’t komt, maar als ik dat nummer hoor dan kan ik niet anders dan losgaan. Echt een dikke schijf! Nipt gevolgd door het nummer ‘I won’t let the sun go down on me’ van Nik Kershaw. Dat nummer heb ik recent herontdekt en ik heb die plaat intussen echt al grijsgedraaid.  

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou? 

Douze points pour l’Eurovision! Elk jaar opnieuw kijk ik wekenlang op voorhand reikhalzend uit naar het Eurovisiesongfestival. Zodra de liedjes gekend zijn en in een handig Spotify-lijstje gezet zijn, beluister ik de nummers op repeat en maak ik puur op basis van het nummer al een eerste inschatting van wie de kanshebbers zijn voor de eindwinst.

Het nummer is één iets, maar de uiteindelijke act en outfit zijn op z'n minst even belangrijk. Die krijg je voor het eerst tijdens de halve finales te zien. De grote finale bekijk ik altijd samen met vrienden die ook helemaal in de ban zijn van het Eurovisiesongfestival. Dat is dan een hele avond lang aperitieven en afgeven op alle inzendingen. Heerlijk! Ik voorzie dan ook voor iedereen een scorebord zodat er punten gegeven kunnen worden op het nummer, de act en de outfit. Ja, we gaan die dag echt wel all the way! (lacht) 

Wat is iets wat weinig mensen over je weten? 

Het klinkt misschien banaal en dat is het voor vele mensen ongetwijfeld ook, maar ik kan geen taart eten met een vork. Dat klopt simpelweg niet in m’n hoofd. Voor de rest ben ik perfect normaal, hoor. Althans, dat denk ik toch! (lacht) Ik eet m’n taart dus altijd met een klein lepeltje. En aangezien ik graag en veel taart eet, weet mijn inner circle dat intussen ook en ligt er dus steevast een klein lepeltje in plaats van een vork voor me klaar. Mooi toch? Het zit 'm écht in de kleine dingen! 

Hoe zou jouw ultieme laatste avondmaal eruitzien?

Ik ben vooral te vinden voor de simpele keuken. Vlaamse kost weet me altijd te bekoren. Vroeger op onze verjaardag mochten we thuis altijd kiezen wat we wouden eten. M’n zussen kozen dan altijd iets speciaals terwijl ik altijd resoluut voor chipolataworst met patatjes en spinazie koos. Tot op de dag van vandaag kan je me daar nog altijd enorm mee plezieren, dus laat ons daar dan maar op afkloppen.

Qua drank zou ik me te pletter drinken aan Gouden Carolus Whisky Infused. Een fantastisch lekker biertje maar met z’n 11,7% alcoholpercentage o zo gevaarlijk. Gelukkig hoef je op je laatste avondmaal geen rekening te houden met de kater de dag erachter. Ideaal! 

En als afsluiter zou ik kiezen voor een dessertbuffet met alles erop en eraan. Ja, ik ben een enorme zoetekauw. En de taartjes op het buffet? Die eet ik ook op m’n laatste avond uitsluitend met een lepel. Kwestie van tot het bittere einde trouw te blijven aan m’n principes, hé! (lacht)

Waar denk jij dat anderen zich al eens aan durven te ergeren bij jou?  

Zou ik twijfelen zeggen of te laat komen? Ik weet het niet zo goed. Ik twijfel eerlijk gezegd. Oei, kijk voilà. Nu doe ik het weer! Ik ben een enorme twijfelaar en vind het zeer lastig om knopen door te hakken. Dat ik bij de grote levensvragen niet over één nacht ijs ga, dat is ergens nog normaal en dat nemen mensen me denk ik ook niet kwalijk. Maar ik twijfel echt over alles. En als ik zeg over alles dan bedoel ik ook echt álles!

Ik merk dat mijn besluiteloosheid bij anderen soms wel ergernissen opwekt. Zo is de kans groot dat je me ooit eens in de winkel verdwaasd naar de rayon champignons ziet staren omdat ik er maar niet aan uit geraak of ik nu voor de volle of voor de gesneden champignons moet gaan. Belachelijk, I know. Het is sterker dan mezelf.

O ja, en te laat komen dat overkomt me ook wel eens. In die mate dat m’n vrienden gewoon standaard een vroeger uur aan me doorgeven dan ze eigenlijk effectief willen afspreken in de hoop dat ik er dan wel ‘op tijd' geraak. Oeps!  

Welke persoonlijke doelen heb je voor de komende 5 jaar?

Ik wil binnen dit en 5 jaar gesetteld zijn in ons eigen huis. Een veilige, ruime en rustgevende plek waar m'n vriendin en ik allebei ons gekke zelve kunnen zijn en naar hartenlust vrienden en familie kunnen uitnodigen. Dat begint nu toch wel echt fameus te kriebelen. 

Naast grote dromen is het ook belangrijk om kleine dromen te hebben. Zo zou ik graag m’n eigen podcast uit de grond willen stampen. Ik spreek er al een tijdje van, maar m’n uitstelgedrag haalt het momenteel van m’n doorzettingsvermogen om er ook effectief eens werk van te maken. Het idee zit al zo goed als klaar, het is nu gewoon kwestie van er eindelijk eens werk van te maken. 

En dan nog een laatste kleine droom: een eigen absurd nummer uitbrengen op Spotify waarvoor vrienden en familie zich enerzijds wat generen, maar waar ze anderzijds ook volledig los op kunnen gaan. Iets in het genre van Gestapo Knallmuzik bijvoorbeeld. Gewoon een catchy deuntje in combinatie met de meest onzinnige lyrics. En dan op feestjes zonder schroom je eigen nummer afspelen en iedereen horen meezingen. Lijkt me zalig! 

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?  

Doe mij dan maar Lutgart Verraes. Eerder een regionale beroemdheid, maar niettemin eentje om naar op te kijken. Een vat vol kennis en wat een uitstraling! Ziezo, hiermee is het ego van m’n geliefde manager ook weer gestreeld en lig ik weer voor een tijdje in haar bovenste schuif! (lacht)

Nu even het echte antwoord: Cristiano Ronaldo. Wat mij betreft de grootste aller tijden. Lijkt me ook een zeer aimabele kerel ondanks dat hij vaak als egocentrische ijdeltuit afgeschilderd wordt. Oké, hij heeft z’n kantjes. Maar wie niet, hé? Over zijn ongeziene werkethos alleen al zou ik een uur met hem kunnen praten. Inspirerende man. Zoveel is duidelijk! SIUUU! 

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? 

Buiten een kast van een villa kopen en ervoor zorgen dat de personen in mijn inner circle niets tekortkomen, zou ik door het leven willen gaan als professionele pokerspeler. Ik ben helemaal in de ban van poker. Ik zou dan ook meedoen aan alle tornooien van de EPT (European Poker Tour) om tegen de groten der aarde te spelen en intussen wat van de wereld te zien.

Ik speel geregeld online poker, maar er gaat niets boven live poker. Die spanning aan de pokertafel is uniek en onevenaarbaar. De adrenaline giert dan echt letterlijk door m'n lijf. Dat gevoel is onbeschrijflijk en zou ik graag vaker willen ervaren. Maar de bedragen om te mogen meedoen aan die prestigieuze tornooien lopen vaak al op tot in de duizenden euro’s. Met 10 miljoen op de rekening vormt dat van de ene dag op de andere natuurlijk geen probleem meer. 

 

Op wie was je eerste celebrity-crush en wat vind je nu van die persoon?

Tot zo ver ik me kan herinneren, moet dat Nicole Kidman zijn ten tijde van haar rol in de ‘Moulin Rouge’. Haar wulpse passages hebben me indertijd als jonge snotter echt van m’n sokken geblazen. Ze had iets sensueels en mysterieus en dat triggerde me wel. Een knappe vrouw, zonder meer. Intussen is ze 56 jaar oud en zie je wel dat ze de weg naar de plastische chirurg gevonden heeft. Dat vind ik altijd jammer. Geef mij maar puur natuur!  

Wat staat er nog bovenaan je bucket list? 

Meedoen aan de EPT Barcelona. Barcelona is een geweldige stad die écht alles heeft. Dat in combinatie met een high-level pokertornooi tussen de absolute wereldtop lijkt me echt het summum. Ook professionele voetballers zoals Neymar en Piqué komen dan langs om hun pokerskills te etaleren. Best of both worlds!  

En om toch ook een droom op te lijsten die eens niets met poker te maken heeft, zou ik ook graag eens het noorderlicht zien samen met m’n vriendin Liesbeth. Dat stel ik me altijd heel idyllisch voor. Lekker warm ingeduffeld in een slee voortgetrokken door een roedel husky’s. Net zoals in de films! 

Zin om een collega van Simon te worden? Dat kan! We zijn volop aan het groeien en zijn nog op zoek naar fris recruitment talent. Iets voor jou? Bekijk hier de openstaande vacatures. En wie weet word jij binnenkort wel onze nieuwe 'vind!er in de kijker'! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95