Terug naar overzicht

Steve, vind!er in de kijker mei '23

Iedere maand opnieuw benoemen we één van onze medewerkers tot 'vind!er in de kijker'. Aan de hand van enkele verrassende vragen leren we zo de persoon achter de hr-expert wat beter kennen. Deze keer is het de beurt aan Steve, Digitaal Talent in het vind!-kantoor in Roeselare. 

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen?

Als de kindjes thuis zijn dan doe ik er alles om hen een leuke dag te bezorgen. Dan doen we zoveel mogelijk samen. Denk maar aan gezelschapsspelletjes spelen, naar het zwembad gaan, een fietstochtje maken, wat ravotten op het speelplein en noem maar op. Als zij gelukkig zijn, dan ben ik dat ook. In het geval dat ik een vrije dag alleen doorbreng, heb je veel kans om me met een boek in de hand te zien zitten. Of dan bekijk ik meerdere films na elkaar of werk ik wat in de tuin en in m'n serre. Dan kom ik helemaal tot rust en is het eventjes écht me-time!

Wat is je favoriete nummer aller tijden?

Thoh, ik vind het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Vooral omdat ik zelden tot nooit afzonderlijke nummers afspeel, ik ben meer de man van de goed uitgebouwde technosets. Beats halen het wat mij betreft van zang. Zo ga ik helemaal los op de technosets van Sam Paganini, Kobosil Reinier Zonneveld en onze Belgische trots Charlotte de Witte. Als ik dan toch echt één nummer moet kiezen, doe mij dan maar 'The Sunscreen Song' van Baz Luhrman omwille van de vele levenswijsheden die vervat zitten in dat nummer.

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen?

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

Klaar voor een ontzettend saai antwoord? Ik zou het leeuwendeel op zo'n manier beleggen en investeren dat ik kan teren op een passief inkomen. Je zal me zeker niet kunnen betrappen op een impulsaankoop. Ik zou er dan eerder voor kiezen om een deel te doneren aan organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud en biodiversiteit. 

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift? 

Doe mij dan maar Monty Don. Dan kunnen we gezellig keuvelen over zijn tuinen in Longmeadow en het belang van biodivers en ecologisch tuinieren. Stel dat Monty Don op dat moment net de trap heeft genomen, zou ik er ook niet van maken om met David Attenborough een uurtje vast te zitten in de lift. Wat een legendarische bioloog! Zijn kennis en inzichten zijn ronduit geweldig!

Welke uitvinding zou je niet meer uit je leven kunnen wegdenken?

Welke uitvinding zou je niet meer uit je leven kunnen wegdenken?

Overduidelijk het internet. Het internet heeft ons leven op zo goed als elk gebied veranderd. Van hoe we communiceren tot hoe we winkelen, werken en informatie vinden. Je kan het zo gek niet bedenken of we doen een beroep op het internet. Ook de mobile devices waar we elke dag opnieuw gebruik van maken, hebben echt voor een geweldige vooruitgang gezorgd. En nu met de publieke intrede van AI staat er ons nog heel wat moois te wachten. Hoewel AI nog in z'n kinderschoenen staat, heb ik nu al via AI ontzettend veel bijgeleerd over insecten en heb ik al heel wat nieuwe planten leren kennen. The best is yet to come!

Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Wat is die van jou?

Take-away food bestellen! Ik ben verzot op koken, maar af en toe wil ik gewoon op mijn gemak zijn en mijn eten aan m'n deur bezorgd zien. Ik sus mezelf met de gedachte dat ik hiervoor meestal wel kortingscodes gebruik en ik kies ook voor de gezondere fastfood zoals poké bowls, Thaïs of sushi. 

Hoe zou je ultieme laatste avondmaal eruitzien?

Welke film is je tot op de dag van vandaag bijgebleven en zou je ons aanbevelen? 

Dan denk ik spontaan aan de film 'Boyhood'. Naar mijn gevoel hoort deze film thuis in het rijtje van de beste films aller tijden. Een jongen wordt letterlijk 12 jaar gevolgd en je ziet hem geleidelijk aan opgroeien. Het is mooi om zijn persoonlijke groei waar te nemen en om te zien hoe zijn karakter en identiteit gevormd worden. Een aanrader!

Wat is iets wat maar weinig mensen over je weten?

Hoewel ik geregeld te horen krijg dat ik erg sociaal overkom, kom ik niet graag terecht in situaties waarin ik niemand echt goed ken. Dan kost het mij enorm veel moeite om contacten te leggen en moet ik mezelf echt eventjes moed inspreken. Zeker als ik op het eerste gezicht maar weinig raakvlakken heb met m'n gesprekspartner. 

Hoe zou je ultieme laatste avondmaal eruitzien?

Oeie, een laatste avondmaal ... Het idee alleen al om nooit meer te mogen eten vind ik eerlijk gezegd heel deprimerend klinken. Ik ben een echte foodie. Dan zou ik me voor de laatste keer nog eens goed laten verwennen. Een gangenmenu in een driesterrenrestaurant met aangepaste wijnen lijkt me dan wel op z'n plaats. Als het dan toch je laatste avondmaal is, kan je maar beter iets eten en drinken waarbij je een unieke totaalbeleving ervaart. Toch? 

Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Een roadtrip doorheen Azië of Amerika. Dat staat intussen toch al een tijdje op m'n bucket list en dat moet er toch ooit eens van komen. De focus zou voor mij dan wel echt liggen op het culinaire dat deze werelddelen te bieden hebben. Hoog tijd om die plannen eens concreet te maken! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95