Terug naar overzicht

Bereid je voor op een gesprek bij een rekruteringskantoor in 3 stappen

Je bent op zoek naar een nieuwe job en hebt binnenkort een afspraak met een rekruteringskantoor. Een slimme zet! Want zo heb je meteen een voetje voor. Waarom? Een rekruteringskantoor is de ideale partner om je zoektocht naar een job mee richting te geven. Ze kennen de markt door en door en weten waar werkgevers precies naar op zoek zijn. Bovendien hebben ze nauwe contacten met heel wat boeiende bedrijven. Bedrijven die jij niet altijd kent of waar je niet zomaar rechtstreeks binnen raakt.

Bereid je voor in deze drie stappen en neem de kortste weg naar de job die helemaal klopt!

1. Eerlijk duurt het langst

Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent. Een recruiter kan pas de juiste job of het juiste bedrijf voor jou vinden als hij of zij precies weet wat jij belangrijk vindt. Wees dus eerlijk en geef duidelijk aan wat je wel en niet zoekt in een job. Geef concrete voorbeelden van taken die je in het verleden graag hebt opgenomen en zaken die je liever niet meer doet. Heb je een voorkeur voor een grote multinational of eerder een lokale KMO? Werk je graag op verplaatsing of liever op kantoor? Allemaal zaken die de moeite waard zijn om te vermelden.

2. Bezorg je cv vooraf

Een degelijk cv blijft ook in deze digitale tijden een absolute must. Het geeft de recruiter de kans om in één oogopslag te zien welke opleiding(en) je hebt gevolgd, welke ervaring(en) je al hebt opgedaan en waar je precies naar op zoek bent. Stuur je cv zeker vooraf door. Zo kan je tijdens het sollicitatiegesprek zelf dieper ingaan op je ambities en je persoonlijke verhaal in plaats van te veel tijd te verliezen aan feitelijke gegevens.

Hulp nodig bij het opstellen van je cv? Download ons e-book.

3. Denk verder dan opleiding en ervaring

Het spreekt voor zich dat je opleiding en ervaring een belangrijke rol spelen, zeker voor bepaalde functies. Toch mag je het belang van relevante hobby’s en persoonlijke vaardigheden niet onderschatten. Zeker als schoolverlater zijn ze een mooie aanvulling op je cv. Deed je in het verleden vrijwilligerswerk, neem je een engagement op in de jeugdbeweging of ben je actief in een sportvereniging? Vermeld dit dus zeker tijdens het gesprek.

Meer tips voor een succesvol sollicitatiegesprek? Download ons e-book boordevol praktische sollicitatietips of check de tips van onze vind!ers

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95