Terug naar overzicht

Vrouwen en techniek... Een match?

Dagelijks ervaren we bij vind! dat vrouwen best hun mannetje kunnen staan in technische bedrijven. Of het nu gaat om talenten in techniek, ICT of engineering, met een passie voor hun vak gaan ze met goesting aan de slag in een overwegend mannelijke sector. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag laten we graag twee van hen aan het woord. Twee vrouwen die via vind! aan de slag gingen en zo de technische job vonden die helemaal klopt.

"Ik hou van mijn job"

Sophie Bisschop ging na een herstructurering bij haar vorige werkgever opnieuw op zoek naar een technische job. Via vind! ging ze een nieuwe uitdaging aan bij Claerhout Aluminium in Harelbeke. Ondertussen werkt ze er 1 jaar als technisch magazijnier. Ze controleert er met oog voor detail de afgewerkte materialen die uit de oven komen en staat in voor de verpakking. “Ik was de eerste vrouw die opstartte op de afdeling. Ondertussen werken we er met 4 vrouwen op een totaal van 30 collega’s. Het is een echte mannenwereld en er wordt vaak gelachen en onnozel gedaan. Dan doen wij als vrouwen gewoon mee!”, vertelt ze lachend. Wat haar zo aantrekt in de job? “Ik ben niet gemaakt om stil te zitten. Ik hou ervan om veel rond te wandelen, om tussen de mensen te zijn. En of dat nu mannen of vrouwen zijn, dat maakt niet uit. Ik hou van mijn job.”

"Hier heerst minder een macho cultuur"

Veroniek Claeys (zie foto) startte anderhalf jaar geleden als webanalist en webdeveloper bij Korazon. Enerzijds doet ze er aan projectanalyse: ze toetst de noden en verwachtingen af bij de klant en vertaalt die naar een concreet model. Ze denkt na over de opzet van de database en maakt de eerste wireframes van de website. Daarnaast programmeert ze ook in .net. “Toen ik startte bij Korazon, was ik de enige vrouw op de IT-afdeling. Recent kwam er nog een tweede vrouwelijke collega bij. Ik werd trouwens erg goed onthaald door de mannelijke collega’s.  Hier heerst volgens mij toch minder een machocultuur. Ik voelde me onmiddellijk thuis.”
Veroniek studeerde TEW, maar herschoolde zich naar .net ontwikkelaar, vanuit een sterke interesse in ICT. “Op mijn vorige job, in de zorgsector, werkte ik in een brugfunctie tussen administratie en ICT. Het kriebelde om meer met mijn passie te doen en ik besliste dan ook om via de VDAB een voltijdse opleiding tot .net ontwikkelaar te volgen. Na mijn studies kwam ik vrij snel in contact met vind!. Ik kon meteen bij enkele bedrijven op gesprek en kreeg drie concrete jobaanbiedingen. Het ICT Talent team van vind! hielp me om de juiste keuze te maken. Dankzij hun langetermijnrelatie met de bedrijven hebben ze een duidelijk beeld van de mentaliteit en cultuur die er heersen en zijn ze in staat om de juiste match te maken.”

Ook geprikkeld door techniek? De Talent teams van vind! helpen je graag de juiste keuze te maken uit een ruim aanbod aan vacatures bij technische bedrijven. Klik hier voor een overzicht van de openstaande jobs.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95