Terug naar overzicht

Een gesprek rond werkgeluk met onze winnares van de Werkgeluk-enquête 2022

Gelukkig in haar huidige job en op de koop toe onze Werkgeluk-enquête 2022 wedstrijd winnen. Het gaat Sofie Van Loo duidelijk voor de wind. We nodigden onze winnares uit om haar reischeque ter waarde van € 1.000 op te halen, enkele leuke kiekjes te nemen en simpelweg even kennis te maken. Wat maakt Sofie gelukkig in haar job en waar botste ze in het verleden tegenaan? Tijd voor een babbel.

Proficiat met je prijs, Sofie! We zijn benieuwd, wat doe je vandaag als job?

“Bedankt! Een superleuke verrassing. Ik kon het eerst niet goed geloven. Vandaag werk ik als Teamcoach Jeugdwelzijnswerk bij HUBP Brugse Poort in Gent. Ik werk in een volkswijk waarin ik ooit zelf nog gewoond heb en die toch redelijk wat kwetsbare gezinnen kent. Ik ben continu omringd door mensen en da’s best wel fijn. Ik ben een goed jaar geleden begonnen met deze job en heb het me nog geen moment beklaagd!”

Klinkt als een heel erg waardevolle job. Wat zorgt ervoor dat je je zo goed voelt in deze functie?

“Heel simpel: de voldoening die ik telkens weer uit m’n job haal. Dag in dag uit effectief een verschil maken in het leven van mensen uit kwetsbare groepen en ze vooruit helpen, daar wil ik nu eens écht elke dag voor uit m’n bed komen. Ik ben niet bepaald de persoon die gelukkig wordt van de hele tijd binnen te zitten. Ik heb bewegingsruimte nodig en het beste komt in me naar boven als ik met mensen kan werken. Ik vind het van cruciaal belang dat ik de vrijheid krijg om mijn job zelf een stuk vorm te geven."

Heb je dan al een job uitgeoefend waar je die vrijheid minder had?

“Toch wel. Zo heb ik een korte periode in een kledingwinkel gewerkt. Dat was tijdens de coronapandemie en ik was wat zoekende op vlak van mijn loopbaan. Maar zoals ik eerder al zei, is stilzitten niet aan mij besteed. Ik sta volledig achter de vind!-filosofie dat werken gelukkiger maakt dan niet werken.
Het was zeker een job die ook waardevol kan zijn. Echter, eigen initiatief nemen was er minder belangrijk. Wat ik ook wel snap. Het was eerder een uitvoerende job en het voelde voor mij minder passen bij mijn talenten. Ik heb er zeker geen spijt van, maar het deed me wel beseffen dat ik een persoon ben die meer uitdagingen en prikkels nodig heeft om plezier te vinden in wat ik doe. Maar ook uit die wat mindere ervaring heb ik uiteindelijk wel de nodige lessen getrokken. Zo heb ik geleerd dat elke job betekenisvol kan zijn in iemands loopbaan. Al is het maar om jezelf tegen te komen en te ontdekken wat je net niét wilt doen.”

Heb je dan het gevoel dat wat je nu doet echt hetgeen is waarvoor je in de wieg bent gelegd?

“Zeker wel. In de enquête vroegen jullie ook of mijn huidige job mijn absolute droomjob is. En ik moet toegeven: het komt toch aardig in de buurt! Dat neemt echter niet weg dat ik soms ook eens stilsta bij sommige openstaande vacatures die ik zie passeren. Maar keer op keer voel ik dan dat wat ik doe écht hetgeen is waar ik voldoening uit haal. Ik krijg de ruimte die ik nodig heb, kan mensen helpen en kan dat nog eens op mijn eigen persoonlijke manier doen ook.  Dat is ook de reden waarom ik in jullie enquête ‘zinvol werk doen en impact hebben’ als belangrijkste factor voor werkgeluk gezet heb.”

Het doet ons enorm veel plezier om te horen dat je je zo goed voelt in je job. Heb je toevallig tips voor mensen die het gevoel hebben niet volledig op hun plaats te zitten?

“Volgens mij is het belangrijk om tijdig genoeg aan de alarmbel te trekken en eerlijk te zijn met jezelf. Als je voelt dat je geen voldoening haalt uit je job of je kan je talenten niet ten volle uitspelen dan moet je misschien eens nadenken over een andere job.

Mijn tip is dan ook om in die gevallen een beroep te doen op loopbaanbegeleiding. Dat heb ik zelf indertijd ook gedaan toen ik het even niet meer zo goed wist. Ze houden je een andere spiegel voor, een heel eerlijke spiegel. Dat helpt je om stil te staan bij wat je écht wilt doen in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat je in je job minstens 60%-70% van je kerntalenten moet terugvinden om op de lange termijn voldoening te blijven halen uit je job. Loopbaanbegeleiding helpt je ook om die kerntalenten in kaart te brengen.”

Da’s al een mooie tip. Is er nog een andere tip waaraan je spontaan moet denken?

“Je niet blindstaren op de functievereisten die bedrijven opleggen in hun vacatureteksten. Vaak verwachten ze iemand met het allerhoogste diploma terwijl ik relevante capaciteiten en de juiste mindset véél belangrijker vind dan een stukje papier. Een diploma zou naar mijn gevoel niet zo fel mogen doorwegen bij de uiteindelijke beslissing van bedrijven.”

Je wint zo maar eventjes € 1.000 aan reisbudget. Al een idee waar je volgende trip naartoe gaat?

“Eerlijk gezegd niet. Cuba is sowieso wel een bestemming die al een tijdje op m’n verlanglijstje staat. Dus wie weet gebruik ik deze reischeque wel om er eindelijk eens werk van te maken en richting Cuba te trekken. Waar de reis uiteindelijk ook naartoe gaat, ik stuur jullie hoe dan ook een leuke vakantiefoto. Erewoord!”

 

Benieuwd naar de algemene resultaten van onze Werkgeluk-enquête? In deze blog hebben we met veel plezier alle belangrijkste bevindingen voor je opgelijst.

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95