Terug naar overzicht

Hebben emoji's een plaats in jouw communicatie op de werkvloer?

Er is geen ontkomen meer aan. Overal waar je kijkt op het internet zie je ze terug: emoji's. Met in totaal maar liefst 3.633 emoji's heb je keuze te over. Je gebruikt ze ongetwijfeld zelf te pas en te onpas op social media en in je chatberichten met familie en vrienden. Daar zijn de emoji's haast niet meer weg te denken. Maar wat dan met emoji's in professionele communicatie? Gebruik je ze in je cv? Of in je mails naar collega’s? Daarover blijven de meningen verdeeld.

Mag je emoji’s inzetten voor professionele doeleinden of doe je dat toch maar beter niet? We zochten het naar aanleiding van Wereldemojidag voor je uit!

De voordelen van emoji’s in een professionele setting

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we almaar meer ‘digitaal’ het gesprek aangaan. Op het werk én in de vriendenkring worden we bestookt (en bestoken we zelf) met chatberichtjes. De praatjes aan het koffieapparaat werden ingeruild voor berichten via Teams en de collega’s onderling weten elkaar ook na de uren via Whatsapp te vinden. Groot voordeel van de emoji: geschreven tekst komt vaak anders over dan je het bedoelt. Een goedgekozen emoji kan dat probleem zo verhelpen.

Als algemene leidraad: er zijn eigenlijk 3 redenen om emoji’s te gebruiken in jouw communicatie op de werkvloer.

De nadelen van emoji's in professionele communicatie

Als medewerker wil je ook wel serieus genomen worden. Je wilt overkomen als dé specialist in je domein. Er zijn dus wel enkele gevaren.

Wanneer emoji's inzetten (g)een goed idee is

Enkele tips om af te sluiten:

Dus samengevat: emoji’s zijn een waardevolle aanvulling op onze taal en kunnen zeker hun meerwaarde hebben op de werkvloer, maar bezint eer ge begint.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste toon in je zoektocht naar een nieuwe job in techniek, ICT, engineering of office?
Kom zeker praten met één van onze specialisten. We begeleiden je graag in de zoektocht naar de job die helemaal klopt!

Veel succes! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95