Terug naar overzicht

5 redenen waarom de zomer hét moment is om van job te veranderen

Bij vind! voelen we het, we zien het én we proeven het (hallo heerlijk zomerfruit)! Het is zomer. En zomer, dat betekent voor velen ook vakantie.
Niet voor vind!, wij blijven doorwerken. Waarom? Omdat we weten dat de zomer het ideale moment is om van job te veranderen en wij er voor jou willen zijn.

Wij geven jou graag 5 redenen waarom de zomer het ideale moment is om van job te veranderen!

1. Rust en Zelfreflectie
De zomer brengt rust én tijd om te reflecteren. Haal ik nog energie uit wat ik doe? Hoe voel ik me wanneer het bijna tijd is om weer te gaan werken? Maak van deze tijd gebruik om even te checken bij jezelf: Is dit het? Of wil ik veranderen? Weet dat we voor je klaarstaan.

2. Feestjes
Waar? Zie iemand feestje? Ja, de zomer is gevuld met BBQ's, onderonsjes, festivals,... En naast genieten praten we dan ook met veel mensen. De kans is groot dat je ook een pak nieuwe mensen leert kennen. Waarom het niet eens hebben over jouw loopbaan en checken waar die ander mee bezig is? Wie weet krijg je wel een idee om een frisse wind te laten waaien in jouw carrière of ontdek je jobmogelijkheden die je voorheen niet kende.

3. Kansen
Ja ook in de zomer zijn er veel kansen bij bedrijven. Sommige bedrijven sluiten in het bouwverlof, maar lang niet iedereen gaat met collectief verlof. Er wordt uitgekeken naar nieuwe projecten in september en tegen het einde van het jaar moet er ongetwijfeld nog heel wat gerealiseerd worden. Het idee dat alles stil ligt in de zomer is misschien wel een self fulfilling profecy. Doordat er meer mensen op verlof zijn, heb jij meer kans om eruit te springen. Niet twijfelen, solliciteren dus!

4. Tijd
In de zomermaanden is het ook makkelijker om je werk flexibel in te delen en verlof te nemen voor dat ene belangrijke gesprek.

5. Nieuwe start
De tijd van het '1 september gevoel' ligt misschien al een tijdje achter jou. En toch is er iets voor te zeggen. Onderschat niet wat een nieuwe start kan doen voor jouw welzijn. Zuurstof, een nieuwe omgeving, frisse energie. Het kan zomaar het begin zijn van een prachtige Indian Summer.

Spring dus de zomer in! Kom nog eens praten met ons of kijk op onze site naar de openstaande vacatures. Er zijn er meer dan 2.000 dus er zit zeker iets voor jou tussen.

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95