Terug naar overzicht

5 originele lunchpauze-ideeën om je collega's beter te leren kennen

 

De lunchpauze is hét moment bij uitstek om een diepere connectie met je collega’s aan te gaan. Even geen vragen over het werk, maar uitgebreid de tijd nemen om je collega’s écht te leren kennen.

Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Je kent ze wel: die collega’s die erin slagen om tijdens de lunchpauze toch telkens weer over het werk te beginnen praten. Een gemiste kans!

Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met de volgende 5 originele activiteiten leer jij je collega’s tijdens de lunchpauze van een heel andere kant kennen!  

Kies voor een actieve lunchpauze 

Samen bewegen werkt verbindend. Pols even bij je collega’s wie ook zin heeft in een actieve lunchpauze en richt een sportgroepje op waarmee je wekelijks een andere sport beoefent. Een frisbeesessie in het stadspark, een initiatie yoga in de vergaderzaal of een balletje trappen op een voetbalveldje in de buurt. Het kan allemaal!  
 
Beweging stimuleert niet alleen de productiviteit, het bevordert ook nog eens de teamgeest. Het geeft je een energieboost en heel wat voldoening, het is goed voor je gezondheid, het vermindert stress en het verhoogt de concentratie. En bovenal: tijdens het sporten komen er vaak andere gespreksonderwerpen aan bod. Ideaal!  
 
 

Speel samen een spel  

Of je nu een kaartje legt of een complex bordspel speelt, door samen met je collega’s een spel te spelen, leer je hen opnieuw op een andere manier kennen. In wie schuilt er een echt competitiebeest? Wie durft er al eens in ’t geniep vals te spelen? Wie kan er maar moeilijk tegen zijn verlies? Die karaktertrekjes komen al spelenderwijs bovendrijven. Het spelelement zorgt er bovendien ook voor dat gesprekken plots een hele andere wending kunnen aannemen, waardoor je verrassende nieuwtjes over je collega’s te weten komt.  
 
Het is die extra info die voor een diepere connectie zorgt tussen jou en je collega’s. Benadruk de vele voordelen van samen spelletjes spelen gerust bij je leidinggevende. De kans is groot dat er sneller een dartbord, petanqueset of kickertafel besteld zal worden dan je misschien zelf had durven te denken. Al bij al kleine investeringen voor een bedrijf, maar ze hebben wel degelijk een grote impact. Zowel op de werksfeer als op de mentale gezondheid van jou en je collega’s.   
 
 

Neem samen een TikTok op 

Van de ene TikTok naar de andere swipen. Zalig! Maar weet je wat er nog zaliger is? Zélf een TikTok maken samen met je collega’s. Hop op de laatste nieuwe trend, doe een dansje, gebruik een grappige filter of kom zelf met een creatief idee op de proppen.  
 
Samen een TikTok opnemen schept een band doordat iedereen op hetzelfde moment even uit z’n comfortzone treedt. Niet enkel is het een ideale manier om je collega’s op een andere manier te leren kennen, het filmpje kan achteraf eventueel ook nog gebruikt worden op de socialmediakanalen van het bedrijf waarvoor je werkt. En wie weet ga je dan wel viral! Het zou zomaar eens kunnen …   
 
 

Kook met je collega’s 

Eten moet je sowieso, dus waarom zou je tijdens de lunchpauze eens niet samen met enkele collega’s achter de kookpotten kruipen? Bespreek vooraf welk gerecht je wilt maken, welk recept je zal volgen en wie er om de boodschappen gaat. Want net zoals op de werkvloer, valt of staat alles in de keuken met een goeie taakverdeling en vlotte communicatie.  
 
Je werkt samen aan een lekkere lunch, terwijl je elkaars sterke en zwakke punten leert begrijpen. Het is de perfecte setting om meer te weten te komen over elkaars achtergrond en interesses. Smakelijk! 
 
 

Plog of plandel erop los  

In beweging zijn én je steentje bijdragen aan een beter milieu? Door te ploggen haal je al joggend zwerfvuil weg van de straat en uit de natuur. Liever op een iets gezapiger tempo je steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies er dan samen met je collega’s voor om te plandelen, ofwel plogging op wandeltempo.  
 
De buitenlucht, het gemeenschappelijke doel en de beweging zorgen ervoor dat je constant iets hebt om over te praten. Geen doodse stiltes dus, maar wel diepgaande gesprekken. Over het milieu of zo, 't is maar een suggestie.  
 
 

Het mag duidelijk zijn: de lunchpauze is het ideale moment om even volledig los te koppelen van het werk en om de personen achter je collega’s wat beter te leren kennen.

Door samen creatief uit de hoek te komen, samen te bewegen en persoonlijke verhalen met elkaar te delen, geef je de teamspirit niet enkel een boost, maar bouw je ook langdurige vriendschappen op die ook buiten de kantooruren standhouden.

Dus waar wacht je nog op? Haal het maximale uit je lunchpauze en leer je collega’s écht kennen!  

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95