Terug naar overzicht

5 tips voor een geslaagde eerste werkdag

Je hebt een nieuwe job beet. Proficiat! Wellicht kan je niet wachten om te starten. Maar je hebt vast ook wat last van een portie (gezonde) stress. Logisch. Veranderen van job, of als schoolverlater je eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt, is best spannend. Hoe kan je je optimaal voorbereiden? En wat doe je best wel en niet op die eerste dag? Met onze 5 tips begin je zonder stress aan je eerste werkdag!

1. Vertrek op tijd

Een klassieker en toch zo belangrijk. Het laatste wat je wil, is te laat komen op je eerste werkdag. Vertrek dus wat vroeger, neem een bus of trein eerder dan je zou moeten nemen en zoek vooraf de route op. Het bespaart je heel wat stress op de dag zelf.

2. Stel vragen

Als nieuweling is het normaal dat je nog niet alles weet. Stel dus zoveel mogelijk vragen en noteer: over de gewoontes op de werkvloer, hoe en bij wie je je ziek moet melden, hoe de werkuren geregeld zijn, enz. Je verzamelt niet alleen heel wat informatie, je toont ook dat je geïnteresseerd bent.

3. Outfit

Twijfel je over wat je moet aantrekken? Veel hangt natuurlijk af van de gewoontes in het bedrijf. Wellicht heb je tijdens je sollicitatiegesprek al enkele collega’s gezien en kan je daarop afgaan. Is het niet de gewoonte om in strak pak op de werkvloer te verschijnen, dan hoef jij dat uiteraard ook niet te doen. Het belangrijkste is nog altijd dat je je comfortabel voelt in wat je draagt.

4. Lunch met de collega’s

Schuif op je eerste werkdag mee aan voor de lunch. Het geeft je de kans om je nieuwe collega’s in een informelere sfeer te leren kennen en kennis te maken met collega’s van andere afdelingen. Bovendien toon je dat je geïnteresseerd bent in de mensen achter het team.

5. Fris je kennis op

Afhankelijk van welke functie je precies hebt, kan het handig zijn om bepaalde zaken op voorhand nog eens op te frissen. Neem de cursus van je laatste opleiding er even bij of zoek de laatste nieuwtjes over jouw specialisatie online op. Je voelt je ongetwijfeld een stuk zekerder.

Veel succes!!! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95