Terug naar overzicht

5 tips voor een zorgeloze vakantie

Het is zover! We kunnen we met z'n allen genieten van een welverdiend verlof. Het werk achter je laten voor een bepaalde tijd kan soms moeilijk zijn. Wil jij je werk op je werk laten en zorgeloos op verlof vertrekken? Lees hieronder onze 5 tips voor een échte vakantie.

Tip 1: Laat iedereen weten dat je in verlof gaat

Ben je al in verlof? Dan hopen we dat je deze tip toegepast hebt! Je collega's op de hoogte brengen van je verlof is één van de belangrijkste tips om zorgeloos op verlof te vertrekken. Doe dit ruim op voorhand, want dan zorg je ervoor dat grote projecten op tijd afgerond kunnen worden. Door je collega's op tijd te briefen, vermijd je ook dat je collega's zaken plannen om te doen waar ze jou voor nodig hebben tijdens jouw verlof.

Tip 2: Laat de e-mails links liggen

Deze tip werd al tot in het oneindige herhaald en terecht. Je kan nooit helemaal in vakantiemodus geraken als je nog elke dag je e-mails checkt. Al is het maar een paar dagen dat je volledig deconnecteert, het kan ongelooflijk veel deugd doen. 

Tip 3: Negeer je smartphone (of zet toch zeker je meldingen af)

Ja, opnieuw een cliché tip, we weten het. Toch is het opnieuw een tip die ongelooflijk belangrijk is. Het laatste jaar zijn we, meer dan ooit, terecht gekomen in een continue stroom van informatie. Het nieuws werd ons echt rond de oren geslagen. Je vakantie is het ideale moment om hier even van 'weg te lopen'. Eén keer per dag alle updates lezen kan natuurlijk wel. Je smartphone die je constant impulsen geeft? Dat raden we af...

Tip 4: Plan je agenda na je verlof niet te vol

Opnieuw een tip voor iedereen die nog op verlof moet vertrekken: plan je agenda na je verlof niet te vol. Sowieso komt er al een hoop werk op je af wanneer je terugkeert. Als je dan ook nog eens allerlei afspraken hebt, riskeer je door het bos de bomen niet meer te zien. En laat ons eerlijk zijn: we moeten er allemaal weer een beetje inkomen als we uit verlof komen.

Tip 5: Schrijf het van je af

Heb je het al eens meegemaakt dat je tijdens je verlof opeens aan iets moet denken? Waarschijnlijk well! Het is niet leuk om met dat idee in je hoofd te blijven rond lopen. Een tip van ons is dan ook om het letterlijk van je af te schrijven in een boekje. Kom je terug op je werk? Neem je notities erbij en bekijk wat je met je ideeën wil doen. Tip: dit werkt ook als je 's nachts piekert over je werk.

Wij wensen je vanwege alle vind!ers een deugddoend verlof toe. Laadt je batterijen flink op, zodat je na je verlof weer vol goesting naar je werk gaat!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95