Terug naar overzicht

5 vooroordelen over rekruteringskantoren

Is een job zoeken via een rekruteringskantoor nog van deze tijd, nu we met z’n allen online solliciteren? Gaat het niet gewoon sneller als ik rechtstreeks solliciteer? En wat kunnen zij beter dan ik? De meerwaarde van een uitzendkantoor wordt vaak in twijfel getrokken. Jij wil natuurlijk de job die perfect bij je past en je gaat op zoek naar de beste manier om die te vinden. Gelijk heb je. Nochtans loont het de moeite om eens langs te gaan bij een rekruteringskantoor. Wie weet, heb je zelfs een voetje voor. In deze blog ontkrachten we 5 hardnekkige vooroordelen over rekruteringskantoren. Terecht? Oordeel vooral zelf.

1. Rekruteringskantoren bieden enkel tijdelijke jobs aan

Een rekruteringskantoor is geen interimkantoor. Behalve enkele vakantiejobs tijdens de zomer biedt een uitzendkantoor uitsluitend vaste jobs aan. Afhankelijk van het bedrijf waar je start, kan het zijn dat je de eerste weken of maanden via een uitzendcontract werkt. Maar er is altijd zicht op een vast contract.
Ook vind! kiest er bewust voor om uitsluitend jobs met optie vast aan te bieden. Zo maken we werk van een duurzame match tussen kandidaat en bedrijf.

2. Een rekruteringskantoor is de laatste stap, wanneer rechtstreeks solliciteren niet lukt

Als schoolverlater tientallen sollicitaties uitsturen om daarna tot de vaststelling te komen dat je eigenlijk niet goed weet wat je wil? Veranderen van job en na enkele maanden merken dat je opnieuw tegen dezelfde dingen aanloopt? Langsgaan bij een uitzendkantoor is eigenlijk de eerste stap in je zoektocht naar een (nieuwe) job. Om gericht op zoek te kunnen gaan naar een job, wil een kantoor je door en door kennen en stellen ze heel wat vragen. Werk je liever in team of alleen? In een multinational of eerder een familiale KMO? Verkies je een afgelijnd takenpakket of net veel vrijheid om je job in te vullen zoals jij wil? Hoe ziet jouw ideale werkdag er uit? Een denkoefening die je doet stilstaan bij wat je wil, bij je ambities en zo je zoektocht naar een job richting geeft.

3. Solliciteren via een rekruteringskantoor neemt veel tijd in beslag

Een misverstand, want vaak is het net omgekeerd. Na je eerste gesprek bij een uitzendkantoor krijg je meteen enkele concrete vacatures voorgesteld die voor jou interessant kunnen zijn. Is dat niet het geval, dan houden ze je in het achterhoofd. En zien ze een vacature passeren die aansluit bij jouw talenten, dan nemen ze meteen contact met je op. Nog voor de vacature gepubliceerd wordt, krijg jij de kans om te solliciteren. Het gaat dus veel sneller. Je zit op de eerste rij en dat geeft je een voetje voor op de rest.

4. Een rekruteringskantoor heeft dezelfde vacatures als die die je online terugvindt

Je weet perfect wat je wil en alles is tegenwoordig online terug te vinden: vacatures, contactgegevens van bedrijven… Een uitzendkantoor heeft voor jou dan ook geen meerwaarde. En toch…
Onbekend is onbemind. Vaak hebben kantoren een nauwe band opgebouwd met bedrijven waar je niet zomaar rechtstreeks binnen raakt. Bovendien krijgen ze vacatures toevertrouwd die je niet online terugvindt. Wil je in je zoektocht naar een job alle opties openhouden en je horizon verbreden, dan is een bezoek aan een uitzendkantoor een absolute aanrader!

5. Rekruteringskantoren zijn partijdig

Vaak wordt gedacht dat rekruteringskantoren voor één bepaald soort bedrijven werken of gebonden zijn aan een bepaalde sector. En daar alles op inzetten. Terwijl dat helemaal niet zo is. Ze zijn van alle markten thuis en kennen de arbeidsmarkt door en door. Een uitzendkantoor kan je zien als een onafhankelijke derde partij in je zoektocht naar een job. Vergelijk het met een verzekeringsmakelaar, die het volledige aanbod vertegenwoordigt en onpartijdig advies geeft. Solliciteer je voor een vacature bij een specifiek bedrijf, dan krijg je heel wat informatie van achter de schermen en kun je ongestoord alles vragen wat je wil weten.

Ben jij op zoek naar de job die helemaal klopt? Kom langs in een van onze kantoren of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via Skype.

Heb je binnenkort een afspraak bij een uitzendkantoor? Lees dan zeker onze tips voor een goede voorbereiding op je gesprek.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95