Terug naar overzicht

6 signalen dat het tijd is voor een nieuwe job 

Vecht je elke werkdag opnieuw tegen het gerinkel van de wekker? Voel je je vaker uitgeput dan voldaan na een dagje werken? Is je werkgeluk ver zoek? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk toe aan een nieuwe job. Want met goesting naar je werk gaan, zorgt er ook voor dat je naast het werk veerkrachtig bent. Maar wanneer weet je nu precies dat het niet ‘gewoon een dipje’ is? Wanneer wordt het tijd om echt in actie te schieten en actief op zoek te gaan naar een nieuwe job? De volgende 6 signalen mag je zeker niet negeren; ze onthullen dat je huidige job misschien toch niet helemaal bij je past …  

1. Je verkeert in een constante staat van stress 

Er is helemaal niets verkeerd met een gezonde dosis druk op het werk. Een beetje stress zorgt zelfs voor de nodige focus. Maar als je constant overweldigd en uitgeput bent, is dat een alarmsignaal dat je niet mag negeren. Een job hoort je voldoening te geven en mag geen permanente bron van angsten en frustraties worden.

Liggen de verwachtingen veel te hoog? Wordt er constant verwacht dat jij het werk van meerdere personen verzet? Heerst er vaker wel dan niet een gespannen sfeer tussen de collega’s onderling? Dan zijn dat één voor één signalen dat je wellicht toch niet op de juiste plek bent beland. Ga in dat geval bewust op zoek naar een andere job waar je wel energie en voldoening uit haalt.    

2. Je leert niets meer bij

Het tempo waaraan technologieën en toepassingen veranderen, neemt met de dag toe. Stilstaan is dan ook meer dan ooit achteruitgaan. Heb jij het gevoel dat je wat ter plekke blijft trappelen doordat je in je huidige job weinig of niets nieuws leert? Wil je niets liever dan aan de slag gaan met de nieuwste trends en tools, maar vang je telkens bot als je erover begint bij je leidinggevende?

Dan word je beknot in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Zonde! Want willen we niet allemaal toewerken naar de beste versie van onszelf? Levenslang leren speelt daar een cruciale rol in. Bovendien zorgt het er ook voor dat je meer motivatie en voldoening uit je job haalt. Da’s mooi meegenomen! 

3. Er is een tekort aan waardering en feedback  

Zo nu en dan eens een schouderklopje en opbouwende feedback krijgen, houdt je gemotiveerd en scherp. En dat gevoel is van cruciaal belang om te kunnen blijven groeien in je job. Terechtkomen in een bedrijf met een open feedbackcultuur en collega’s met straffe people skills is dan ook bevorderlijk voor je eigen persoonlijke en professionele groei.

Wanneer daarentegen al je inspanningen als vanzelfsprekend genomen worden, er alleen wordt gezegd wat er beter kan en je geen feedback krijgt op het afgeleverde werk, bestaat de kans dat je je al snel ondergewaardeerd en onbelangrijk zal voelen. Dat kan je maar beter zien te vermijden door voor een coachende en motiverende werkgever te kiezen.  

4. Je praat liever niet over je werk  

Ben je bevlogen door je job en fleur je dan ook helemaal op wanneer iemand naar je werk vraagt? Of wil je niets liever dan het gesprek meteen in een andere richting te sturen wanneer iemand naar je job vraagt?

Sta hier de volgende keer eens extra bij stil en wees vooral eerlijk met jezelf. Want hoe je op die vraag reageert, zegt heel wat over hoe je in je huidige job staat. Vol trots? Dan zit je goed! Of toch eerder ontwijkend en misschien zelfs met enige schaamte? Dan zou een nieuwe werkomgeving wel eens wonderen kunnen doen!  

5. Je telt continu de uren af 

Wanneer je werk elke dag opnieuw aanvoelt als een verplichting en de uren tergend traag voorbijgaan, is het misschien tijd om je af te vragen of je nog steeds op de juiste plek zit. Ga voor jezelf na waar je buiten je job écht gelukkig van wordt en welke vaardigheden je inzet tijdens het uitoefenen van die hobby. Je zal merken dat deze zaken waar je goed in bent je ook in een professionele context energie kunnen geven.

Door je persoonlijke waarden en vaardigheden te integreren in je job, blijf je ook tijdens de werkuren trouw aan wie jij bent als persoon. En dat maakt dan weer een wereld van verschil in je dagelijkse enthousiasme.  

6. Jullie zien de toekomst anders 

Het is van cruciaal belang om op regelmatige basis het gesprek aan te gaan met je leidinggevende. Hoe zie jij jouw toekomst binnen het bedrijf en welke stappen wil je nog zetten? Liggen jouw ambities in lijn met de plannen van de organisatie of totaal niet? Door open en transparant te communiceren weet je werkgever exact hoe jij erin staat en welke richting je uit wil. Het toont aan dat je betrokken bent en graag op de lange termijn deel blijft uitmaken van het team.

Zoom in op het takenpakket en wat je graag wilt gaan doen, bespreek waar je je in wil ontwikkelen en bekijk de verschillende doorgroeimogelijkheden. Merk je dat je er elk een andere visie op nahoudt en je bijvoorbeeld geen concreet antwoord krijgt op jouw vragen? Dan is het verstandig om al eens na te denken of jouw toekomst misschien toch niet ergens anders ligt. 

Is één of meer van bovenstaande signalen op jou van toepassing? Overweeg dan om de stap te zetten naar een nieuwe job die beter past bij wie je bent en wat je wilt bereiken. Het is nooit te laat om een positieve verandering in je carrière door te voeren.

Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je met veel plezier in je zoektocht. Neem vandaag nog contact met ons op. We doen er alles aan zodat ook jij binnenkort opnieuw met goesting naar je werk gaat.

Laat werk opnieuw een bron van energie zijn en neem vandaag nog de eerste stap in je zoektocht naar de job die helemaal klopt!  

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95