Terug naar overzicht

Beloon jezelf en verhoog je productiviteit

2020 loopt stilaan op zijn eind … Wat een jaar! Meer dan ooit kijken we met z’n allen uit naar een vakantie, een pauze, gewoon even ertussenuit. We durven zelfs al heel voorzichtig dromen van de zomer. Waarom hebben we zo’n nood aan een pauze op tijd en stond? En hoe komt het dat we nadien met zoveel meer goesting naar het werk gaan?

Hoe graag we onze job ook doen, niets is leuker dan aftellen naar een (korte of langere) vakantie. Een beloning als het ware, voor het harde werk. Even de pauzeknop induwen en de batterijen opladen. Zalig! Het hoeft zelfs helemaal geen verre exotische reis of dure citytrip te zijn. Bovendien weten we allemaal dat dat in deze onzekere coronatijden helemaal niet zo evident is. Een daguitstap met het gezin of een leuke activiteit met je beste vriend(in) is net zo ontspannend. Zelfs een snipperdagje kan wonderen doen!

Durf vooruit te kijken

We hebben er af en toe nood aan om te kunnen afsluiten en terug te beginnen met een schone lei. Denk maar aan eindejaar en de vele goede voornemens die we in januari weer zullen maken. Het einde van corona is nog meteen niet in zicht. Dat hebben we ook niet zelf in de hand. Wat we wel in de hand hebben, is onze eigen planning. Durf dus vooruit te kijken en plan iets leuks na het afwerken van een project of na een drukkere periode op het werk. Want leuke plannen in het vooruitzicht, dat werkt ongelooflijk motiverend.

Maak je plannen concreet 

Om ervoor te zorgen dat het niet alleen bij dromen blijft, is het belangrijk dat je je plannen concreet maakt en tijd blokkeert in je agenda. Wat ga je doen, wanneer, met wie en waar? Dat kan enkele weken op voorhand zijn, maar evengoed binnen enkele maanden. Durf jij al dromen van de zomer?
Bovendien is plannen bijna net zo leuk als de activiteit op zich. En wie houdt er nu niet van aftellen?

Wie het kleine niet eert …

… is het grote niet weerd. Een waarheid als een koe. Wie zegt dat een welverdiende pauze niet gewoon een strandwandeling kan zijn met je lief? Of een picknick met je beste vriend(in)? Een dagtocht met de fiets, een uitgebreide afhaalmaaltijd of een hele dag Netflix bingewatchen in je luie zetel? Nu we even ons sociale leven op een lager pitje moeten zetten, kunnen we nog steeds – en misschien net meer – genieten van de kleine dingen.

Weg schuldgevoel

Tot slot willen we eindelijk komaf maken met dat schuldgevoel dat wel eens de kop durft op te steken wanneer we onszelf met iets leuks belonen. Wist je dat vakantie een boost betekent voor je productiviteit? Je hersenen krijgen namelijk de tijd om zich even op iets anders dan het werk te concentreren. Resultaat: meer focus, minder stress en een waterval aan creatieve ideeën. En wie minder stress heeft, is aangenamer voor z’n collega’s. Er even tussenuit gaan is dus niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je omgeving!

We wensen je mooie vooruitzichten toe! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95