Terug naar overzicht

De ochtendroutine van Jana

De morgenstond heeft goud in de mond. Vraag dat maar aan vind!er en vroege vogel Jana. Van 's morgens vroeg is ze druk in de weer en helpt ze talent in ICT in de regio van Gent aan de job die helemaal klopt. Benieuwd hoe haar ochtendroutine eruitziet? Lees dan zeker verder en laat je inspireren door de ochtendroutine van onze collega Jana. 

Meteen opstaan of nog even snoozen? 

Ik geef het niet graag toe, maar ik ben een snoozer. Daar zit m'n vriend wel voor iets tussen want vroeger sprong ik meteen uit bed. Nu staan er in totaal er 3 wekkers. De eerste wekker gaat af om 6u30 en die zet ik dan met dichtgeknepen ogen op het gevoel weer af. Geef toe, er kan toch niets op tegen het gevoel van nog even in bed te kunnen blijven liggen? Zalig! Bij de tweede wekker word ik dan zachtjes wakker. Bij de derde wekker weet ik dat ik geen tijd meer mag verspillen en dringend moet opstaan om aan de dag te beginnen. 

Hoe ziet je ochtendroutine eruit eens je uit bed bent geraakt?

Ik maak me eerst volledig klaar. Douchen, kleren aandoen, tanden poetsen. Eens dat gebeurd is, begin ik op m'n gemak aan de afwas. Dat klinkt misschien wat raar, maar voor mij is dat echt dé ideale manier om aan de dag te beginnen. Door van 's ochtends vroeg actief bezig te zijn, kunnen mijn hersenen alvast wat opwarmen. Dat zorgt ervoor dat ik op kantoor vanaf het eerste moment bij de pinken ben en niet eerst nog wat wakker moet worden. Na de afwas is het tijd om onze diertjes te verzorgen. Zo steek ik de hond buiten en geef ik de katten nog wat te eten. Rond 7u30 ben ik dan klaar, stap ik op de moto en vertrek ik naar 't werk. 

Ontbijt je dan op het werk? 

Nee, ik ontbijt eigenlijk quasi nooit. Ik heb 's morgens gewoonweg nooit honger. Ik kan het met gemak volhouden tot aan de middag, dus doe ik dat ook. Als ik uitzonderlijk toch eens zou ontbijten dan kies ik resoluut voor koffiekoeken. Of een eitje, daar kan je me ook wel mee plezieren. 

Wat zou je nog willen toevoegen aan je ochtendroutine?

Ik zou graag nog wat vroeger opstaan. Niet dat ik de ambitie heb om deel uit te maken van de '5 AM Club'. Dat is me toch wat te vroeg! Opstaan rond 6u00 zonder eerst 3 wekkers te moeten afduwen is ook al mooi genoeg (lacht)! Dat is ook effectief het plan eens we verhuisd zijn. Er komt dan normaal gezien nog een extra hond bij en ook nog enkele kippen voor in de tuin, dus dan zal die extra tijd 's morgens wel handig van pas komen. Kwestie van alle diertjes de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. En als er dan nog wat tijd overschiet, zou ik ook wel willen proberen om toch ontbijt te implementeren in onze dagelijkse routine. Het idee om elke ochtend samen met m'n vriend Jochen te ontbijten en wat bij te praten lijkt me op zich wel gezellig. 

Wat is jouw belangrijkste tip om de dag goed te starten?

Een koffietje 's morgens vroeg kan wonderen doen! Koffie is de beste remedie tegen een ochtendhumeur, neem dat maar van me aan. Ik spreek uit ervaring (lacht)! En even de tijd nemen om te praten met je partner. Hoe kort dat ook mag zijn. Al is het maar dat je snel aan elkaar vraagt hoe je geslapen hebt. Het feit dat iemand oprecht interesse toont, creëert een bepaalde verbondenheid waar je dan weer energie uit kan putten. Daarnaast merk ik dat ik ook gelukkig word van met de moto naar het werk te rijden. Zeker als je voor de spits de baan op kan gaan en alle fileleed kan vermijden. Dat gevoel van vrijheid zorgt voor een enorme energieboost waardoor de dag voor mij dan eigenlijk al niet meer stuk kan. 

De 3 tips van Jana om je dag goed te starten: 

1. Doe 's ochtends iets actiefs, zoals de afwas bijvoorbeeld

2. Vraag eens aan je partner hoe hij/zij heeft geslapen

3. Vertrek vroeg genoeg, zodat je het verkeer voor bent

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95