Terug naar overzicht

Internationale Dag van de Student

In de ‘War for Talent’ kan je maar beter vroeg kennismaken met het talent van morgen. De toekomst is aan de jeugd en dus aan de studenten van vandaag. Daar staan we bij vind! vandaag op de 'Internationale Dag van de Student' graag nog eens extra bij stil.

Ook wij verwelkomen graag nieuwe studenten om ze te laten kennismaken met rekrutering en selectie. Zo ook afgelopen week toen postgraduaatstudente Bleike Steelandt onze rangen kwam vervoegen. Als stagiaire op de hr-afdeling proeft ze nu voor het eerst hoe het er op de werkvloer écht aan toegaat. En in ruil krijgen wij heel wat nieuwe, frisse inzichten op ons bord waarmee we weer verder aan de slag kunnen. Van een win-win gesproken! Het is dan ook met trots dat we onze stagiaire Bleike Steelandt aan jullie voorstellen.

Hey Bleike, kan je jezelf even voorstellen? 

Ik ben Bleike Steelandt, een 23-jarige studente uit Marke. Lekker dicht bij huis begon ik enkele jaren geleden aan m’n bacheloropleiding Taal- en Letterkunde (Frans & Spaans). Na 2 jaar aan de KULAK, ging ik het toch iets verder zoeken. Zo behaalde ik eerst mijn bachelordiploma in Leuven, om vervolgens m’n masterdiploma Meertalige Communicatie (Frans & Spaans) in Brussel te verzilveren. En daar stopt het nog niet. Ik volg momenteel een postgraduaat Human Resources Management aan de HOGENT. 

Da’s straf! Waarom heb je voor deze studies gekozen? 

Mijn papa is Franstalig. Je zou dus kunnen zeggen dat ik de passie voor talen met de paplepel heb meegekregen. Je moet weten dat mijn hart aanvankelijk eerder bij archeologie en geschiedenis lag, maar na lang twijfelen heb ik werkzekerheid toch boven mijn passies verkozen. En dus besloot ik de opleiding Meertalige Communicatie te gaan volgen. Het is in die opleiding dat m'n voorliefde voor hr is gegroeid.En die voorliefde heeft me nu tot een stageplaats bij vind! gebracht. 

Bij vind! zijn we ervan overtuigd dat iedereen talentvol is. Heb jij je talenten tijdens je eerste stageweek al kunnen inzetten?

Zeer zeker! Ik zou mezelf omschrijven als een empathisch persoon die goed kan luisteren en communicatief sterk is. Rekruteren bij vind! houdt in dat je goed doorvraagt naar de ambities van de kandidaat die voor je zit en gericht met die feedback aan de slag gaat. Veel praten en nog meer luisteren dus. Deze rol past dus in veel opzichten bij mij als persoon. En dat vind ik wel heel belangrijk, want ik ben er rotsvast van overtuigd dat je altijd op zoek moet gaan naar een job die aanleunt bij je talenten.

Daarover zijn we het volledig met je eens. Hoe ben je eigenlijk bij vind! terechtgekomen? En welk gevoel houd je over aan je eerste stageweek?

Een week voor de aanvang van m’n stageperiode moest ik door omstandigheden last-minute nog op zoek naar een nieuwe stageplaats. Mijn docenten brachten mij in contact met Lutgart, marketing manager hier, die later die week een gastcollege gaf over de employee life cycle, en zo ging het balletje snel aan het rollen. Al snel stond er een toekomstgesprek gepland met Heleen en later die dag liet ze me al weten dat ik bij jullie mijn stage mocht starten. 

Ik ben hier door iedereen heel warm onthaald en het is leuk dat er zoveel variatie in m’n dag zit. Elke dag proef ik van iets nieuws. Dat vind ik wel belangrijk want enkel zo krijg ik een realistisch beeld van hoe het er in de hr-wereld aan toegaat.

Een gevarieerd takenpakket zeg je, wat heb je dan al allemaal mogen doen? 

Klopt, tot nu toe heb ik al veel dingen mogen doen, zoals het aanmaken van automations, het herschrijven van vacatures, het meevolgen van toekomstgesprekken waarbij ik zelf al enkele vragen en feedback heb mogen geven en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik krijg voldoende vrijheid en word tegelijk toch ook goed begeleid. Daardoor heb ik op korte tijd al veel kunnen bijleren en da’s wel een fijn gevoel. Momenteel vind ik het herschrijven van vacatures de leukste taak, wellicht omdat het ook het meeste aanleunt bij mijn vorige studies.

Momenteel proef je bij vind! voor het eerst van het werkleven. Voel je je klaar om binnenkort voltijds aan de slag te gaan?

Nog niet 100%, maar wel een pak meer dan op het einde van mijn masteropleiding. Toen voelde ik mij heel onvoorbereid om te beginnen met werken. Ook bij het schrijven van mijn thesis bleef dat gevoel wat hangen. Door mijn gebrek aan stage-ervaring in mijn vooropleidingen, koos ik er dan ook voor om nog een extra postgraduaat te volgen. Maar ook ik besef dat ik niet eeuwig kan blijven studeren. Het werkleven roept! 

 

Bij vind! geloven we dat elke dag er is om bij te leren. Jezelf keer op keer opnieuw uitdagen. Denk jij er zelf net zo over? Dan is een job binnen vind! misschien wel iets voor jou. Neem gerust een kijkje op onze jobpagina, we zijn nog op zoek naar nieuwe collega's: 

https://www.vindeenjob.be/werken-bij-vind

Of ben je net als Bleike student en ben je op zoek naar een stageplaats waar je voldoende vrijheid en begeleiding krijgt en op korte tijd enorm veel kan bijleren? Neem dan zeker contact met ons op via jobs@vindeenjob.be en wie weet verwelkomen we jou binnenkort wel als nieuwe stagiair. 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95