Terug naar overzicht

Internationale Vrouwendag: Doorzetten wordt beloond!

Op 'Internationale Vrouwendag' maken we er een gewoonte van om een vrouw in een technische job aan het woord te laten die ons écht geïnspireerd heeft. Vorig jaar brachten we jullie het verhaal van CNC-Operator Sandra. Dit jaar brengen we jullie met trots het mooie verhaal van technisch tekenaar Õnnela. Het is er één van doorzetten en blijven geloven in jezelf. 

In 2014 besloot Õnnela omwille van de liefde Estland om te ruilen voor België. Met haar masterdiploma interieurarchitectuur in haar achterzak had ze grootste plannen om hier carrière te maken. Maar al snel werd die droom doorprikt. Ze mocht dan wel over de nodige skills beschikken en het juiste diploma kunnen voorleggen, de taalbarrière speelde haar parten in haar zoektocht naar een geschikte job.

Maar Õnnela bleef niet bij de pakken zitten en was vastberaden om haar weg te vinden, hoe moeilijk dat in het begin ook leek. Ze zette haar grote droom even 'on hold' en ging halftijds als huishoudhulp aan de slag. 

Õnnela: "Ik had geluk dat ik als huishoudhulp terechtkwam in een wijk vol statige, mooie huizen. Zo kon ik mijn ogen goed de kost geven. Ik merkte dat ik me goed voelde binnen die omgeving, net omdat het zo dicht aanleunde bij m'n passie voor interieurarchitectuur. Het werd me al snel duidelijk dat ik vroeg of laat toch iets in die wereld wou gaan betekenen. Ik had tenslotte al het juiste diploma op zak, nu moest ik enkel nog die taalbarrière zien te overbruggen."

En dat doel stimuleerde Õnnela om er vol voor te gaan. Buiten haar job wijdde ze haar tijd vooral aan het leren van de Nederlandse taal. Oefenen kon ze gelukkig voldoende op de werkvloer. "Ook al was het soms gemakkelijker om in het Engels te praten met mijn klanten, ik stond erop om mijn Nederlands zo veel mogelijk te oefenen en op die manier heb ik op korte tijd ontzettend veel vooruitgang geboekt."

Dat doorzettingsvermogen was ook onze collega's van Engineering Gent niet ontgaan. Zij hadden haar talent gespot en voelden naast heel wat passie voor de sector ook meteen een aanstekelijke drive bij haar. De zoektocht naar de job die helemaal klopt kon beginnen. En al snel vond Õnnela via vind! een job als technisch tekenaar bij RTEK. Nu 5 jaar later werkt ze er nog steeds. Als één van de vier vrouwen in een team vol mannen. Maar dat de vrouwen er in ondertal zijn, deert haar niet. Ze werkt er graag en dat is op zich het belangrijkste. Al is er wat haar betreft zeker nog een plekje vrij voor extra vrouwelijk technisch talent. 

Het is vooral de gerichte en persoonlijke aanpak van vind! die alles in een stroomversnelling heeft gebracht voor Õnnela. Doordat het kantoor specifiek gespecialiseerd is in engineering, maakte dat het proces een pak vlotter en efficiënter. "vind! kwam echt op het juiste moment op m'n pad terecht. Ik was zoekende en dacht er zelfs even aan om terug te keren naar Estland. Maar door de kans die ik via vind! kreeg, ben ik uiteindelijk toch gebleven. En dat heb ik me nog geen moment beklaagd!", aldus Õnnela. 

Als afsluiter vroegen we Õnnela om nog een laatste tip met ons te delen.

"Blijven doorzetten, nooit je uiteindelijke doel uit het oog verliezen en steeds kleine stapjes in de juiste richting zetten. Bij mij heeft het ook jaren geduurd en toch ben ik er geraakt. Stap voor stap. Door nooit op te geven en steeds te blijven doorzetten!" 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95