Terug naar overzicht

Je social media inzetten voor jouw carrière? Dé tips en tricks lees je hier.

Als je begint te solliciteren, is het belangrijk om na te denken over je online branding. Je social media-profiel kan een krachtig hulpmiddel zijn in jouw zoektocht naar de job die helemaal klopt. Er zijn boeken vol geschreven over wat wel en niet te doen online, toch staat één ding vast: hoe je jezelf online presenteert, kan een invloed hebben op je carrièrekansen. We duiken er samen even in.

Wees jezelf maar ook niet te veel

Sommige mensen vinden dat je op social media helemaal jezelf moet zijn. Authentiek als buzzword dus. Maar wat is authenticiteit? Je bent toch ook niet 100% dezelfde persoon bij vrienden dan wanneer je op bezoek bent bij jouw oma in het rusthuis?

Er is een groot verschil tussen een foto van jezelf op een feestje van het werk, een gezellige vakantiefoto met vrienden of een dronken selfie op een trouwfeest. Houd die lijn een beetje in de gaten. Als je alleen maar super professionele, statische foto's post, terwijl je eigenlijk een spontane, sociale persoonlijkheid hebt, kan dat een verkeerd beeld geven. Maar als je alleen zatte avonden op je tijdlijn hebt staan, geldt dat evengoed.

Wees nú al een ambassadeur

Zet niet op social media wat je ook niet staand op een barkruk in een café zou roepen. Uiteraard is het belangrijk om geen controversiële of schokkende foto's te delen. Geen enkel bedrijf wil iemand als ambassadeur die voortdurend extreme of heel uitgesproken meningen deelt op social media. Recruiters houden van positivisme. Het uitgangspunt is simpel: zoals er wordt gezegd ‘kleed je voor de job die je wil’ geldt het ook voor social media ‘post alsof je die job al hebt.’

Balanceren kan je leren!

Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen wie je bent en wat je uitstraalt op social media. Afhankelijk van de eisen van de functie en de verwachtingen van je potentiële werkgevers, zal de grens van wat gepost kan worden en wat niet, sterk variëren. Even je verstand erbij houden is daarom essentieel.

Hoe maak je je socials nu tot een sterkte? We delen graag 5 tips!

 1. Pay it forward
  Start je pas met personal branding op het moment dat je een andere job zoekt, dan ben je eigenlijk al te laat. Begin er dus vandaag aan en wees consistent. Post regelmatig op je social media-kanalen. Consistentie helpt om top-of-mind te blijven bij je netwerk en potentiële werkgevers.
   
 2. Volg bedrijven die je interesseren
  Volg bedrijven waar je graag zou willen werken en recruiters in jouw vakgebied. Reageer op hun posts en bouw een relatie op. Dit kan je helpen om op de radar te komen voor nieuwe vacatures.
   
 3. Netwerken werkt
  Social media biedt enorm veel mogelijkheden om professionele relaties op te bouwen en gemakkelijk te onderhouden. Door te laten zien dat je actief bent binnen je vakgebied en betrokken bij relevante discussies, kun je je netwerk vergroten en mogelijk nieuwe kansen ontdekken.
   
 4. Toon dat je meer bent dan je job
  Naast professionele realisaties kunnen social media-kanalen ook een deel van jouw persoonlijkheid laten zien. Ben je ondernemend, avontuurlijk of eerder voluit creatief? Toon zeker ook die aspecten van je identiteit. Je bent immers meer dan je job alleen en werkgevers kijken zeker naar wat een medewerker nog te bieden heeft behalve de noodzakelijke skills om de job uit te oefenen.


   
 5. Geven loont
  Geef af en toe eens een complimentje aan iemand binnen jouw netwerk of beveel iemand aan voor een job. Geven loont, ook online. Wat je geeft, krijg je zeker ooit eens terug en wie weet welke opportuniteiten er daaruit kunnen komen.

Neem de volgende stap in jouw carrière

Wil je meer advies over hoe je je online aanwezigheid kunt optimaliseren en je kansen om een job te bemachtigen kunt vergroten? Ons team van rekruteringsexperten staat voor je klaar! Of je nu op zoek bent naar tips over het verbeteren van je LinkedIn-profiel of advies nodig hebt over hoe je je online merk kunt versterken, wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen bij het zetten van de volgende stap in jouw carrière.

Samen naar de job die helemaal klopt.

 

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

 • Jelle Deketele

  Matching Talent

 • Steve Goethals

  Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95