Terug naar overzicht

Maak van jouw job in 2020 de job die helemaal klopt

Een nieuw jaar, een nieuwe job? Niet noodzakelijk. Stel jezelf deze 5 vragen en ontdek hoe je van jouw job de job maakt die helemaal klopt

Een nieuwe start 

Elk jaar opnieuw zien we tijdens de jaarwissel dezelfde trend. Aan de feesttafel, tussen het aperitief en de kalkoen door, komt steevast de vraag: “Hoe gaat het op het werk?”. En dan beginnen velen na te denken…
“Ben ik wel gelukkig met mijn job?”
“Krijg ik voldoende kansen?”
“Wat zijn mijn talenten?”
“Kan ik ze ten volle benutten?”
“Waar wil ik naartoe?”

Voor velen betekent de start van een nieuw jaar dan ook de start van de zoektocht naar een nieuwe job. Al hoeft dit niet noodzakelijk zo te zijn. Door even stil te staan bij je huidige job kom je misschien wel tot de conclusie dat je het helemaal niet zo slecht hebt. Dat jouw job – mits enkele aanpassingen – toch die job kan zijn die voor jou helemaal klopt.

5 vragen voor een klare kijk 

We helpen je op weg met 5 vragen voor een klare kijk op je huidige job:

 1. Sta ik elke dag met goesting op om naar het werk te gaan?

In de job die helemaal klopt, krijg je de kans om te doen wat je graag doet, vliegt de tijd voorbij en haal je voldoening en energie uit je werkdag. Met een takenpakket dat volledig in lijn ligt met jouw interesses en talenten. Doe de oefening: lijst enerzijds je favoriete taken op en anderzijds de taken die meer energie vragen dan ze opleveren. En maak daarna een keuze: investeer in die taken die veel inspanning vragen door een bijkomende opleiding te volgen of bekijk samen met je leidinggevende om je takenpakket bij te sturen.

 1. Kan ik mezelf zijn op het werk?

Je spendeert heel wat uren op je werk. Dus is het belangrijk dat je er jezelf kunt zijn. Sluiten de normen en waarden van het bedrijf aan bij wat jij belangrijk vindt? Kan je je vinden in datgene waar ze voor staan? Aard je beter in een familiale KMO of voel je je als een vis in het water in een grote multinational? Kortom, hoe ziet jouw ideale werkplek er uit?

 1. Als er iets schort, kan ik er met iemand over praten?

Collega’s zijn een cruciale factor in de job die helemaal klopt. Naast de vertrouwenspersoon of rechtstreeks leidinggevende zijn zij vaak het eerste aanspreekpunt wanneer het wat stroef loopt. Ligt er iets op je lever, praat erover en zoek samen naar een oplossing. Binnen je eigen afdeling of daarbuiten.

 1. Waar zie ik mezelf binnen 5 jaar?

Het lijkt misschien cliché en toch is het belangrijk om jezelf deze vraag af en toe te stellen. Want je job evolueert, en jij ook. Wat zoek je in een job? Wat zijn je ambities? Zijn ze dezelfde gebleven of heb je jezelf nieuwe doelen gesteld? Welke uitdagingen heb jij nodig om gelukkig te zijn? Krijg je in je job de ruimte om bij te leren en te groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak?

 1. Is het gras echt groener aan de overkant? 

Vaak lijkt het gras heel wat groener aan de overkant. Maar is dat ook zo? Het kan nooit kwaad om eens over het muurtje te kijken. Hoe ziet jouw job in een ander bedrijf eruit? In welke sectoren kan je terecht met jouw talenten? Kan je jezelf verbeteren? Kijk verder dan het loon en andere financiële voordelen. Ook de afstand woon-werk, opleidingsmogelijkheden en het team waarin je terechtkomt, schat je best naar waarde.

Werken maakt gelukkiger dan niet werken

Je hebt de 5 vragen doorlopen en komt tot de vaststelling dat jouw job toch niet helemaal klopt? Neem het heft in eigen handen!

Kortom, denk op lange termijn, want werken maakt nu eenmaal gelukkiger dan niet werken…

Heb je beslist om de stap te zetten en te solliciteren? Dankzij deze denkoefening ga je ongetwijfeld veel gerichter op zoek en stel je meteen de juiste vragen. Zie je het bos door de bomen niet meer? Wij helpen je graag in je zoektocht tijdens een vrijblijvend gesprek.

Is techniek, ICT of engineering echt jouw ding? Spreekt de technische sector je aan? Ga dan zeker eens naar onze website voor de recentste vacatures in jouw regio of ontvang ze rechtstreeks in je mailbox met de jobmelder.

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

 • Jelle Deketele

  Matching Talent

 • Steve Goethals

  Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95