Terug naar overzicht

5 tips voor meer energie tijdens donkere maanden

De herfst is in het land en de winter loert om de hoek… De dagen worden korter, de temperaturen zakken, net als je energiepeil. Met onze 5 tips zit je terug boordevol energie!

1. Blijf niet binnen

Het is verleidelijk om bij deze temperaturen in je zetel te kruipen onder een warm dekentje met een tas dampende thee binnen handbereik. Op zich niets mis mee, al krijg je er niet veel energie van. De dagen worden korter en dus nemen we minder zonlicht – en vitamine D – op. Vaak vertrek je in het donker naar je werk en kom je in het donker thuis. Probeer dat gebrek aan zonlicht tijdens de week te compenseren in het weekend. Trek naar het bos of naar de zee voor een wandeling of neem de fiets in plaats van de auto als je gaat winkelen.

2. Bewegen op het werk

Ook op het werk hoef je je niet op te sluiten en de hele dag op je plek te blijven zitten. Neem regelmatig de tijd om even de benen te strekken, kies voor de trap in plaats van de lift of maak een korte wandeling tijdens je middagpauze, alleen of met een collega. 

3. Blijf sociaal

Als het mooi weer is en de dagen zijn lang, dan kriebelt het om af te spreken met vrienden en familie, iets te gaan eten of samen iets leuks te doen. Nu het herfst is, hoeft je sociaal leven niet stil te vallen. Laat de televisie een avond voor wat hij is en spreek af met een vriend of vriendin om (coronaproof) even bij te praten. Ongelooflijk hoeveel energie je daarvan krijgt!

4. Zorg voor je lichaam

Je bent wat je eet. En dat geldt nu nog meer. Eet elke dag minstens drie stukken fruit of groenten en kies voor gezonde tussendoortjes zoals noten of soep. Tip: drink warme dranken! Je krijgt er een aangenaam gevoel door én het helpt tegen eventuele coronabeestjes in je keel. 

5. Bewaak je agenda

Naast de fysieke vermoeidheid die speelt, is het tijdens de wintermaanden ook vaak moeilijker om je mentaal op te laden. Hou minstens één avond per week vrij voor jezelf. Bewaak je agenda en durf neen zeggen als je voelt dat je even wat meer rust nodig hebt. Wees selectief in je activiteiten en denk aan jezelf. 

Wij wensen je een fitte herfst en winter toe! 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95