Terug naar overzicht

Op zoek naar een inspirerende HR-boekentip voor deze zomer?

Ben je een fervent lezer?

“Ik lees erg graag en veel. Je zal me regelmatig met een boek in de hand vinden. Lezen staat voor mij gelijk aan werken aan mijn persoonlijke groei. Het geeft me inspiratie, energie en stimuleert me om het beste uit mezelf te halen. Els Maes van Alnus, al jarenlang mijn klankbord zowel op strategisch als op persoonlijk vlak, is hierbij een grote inspiratiebron. Ook andere ondernemers raden me vaak boeken aan die me aangenaam weten te verrassen.”

“Ook binnen vind! hechten we veel belang aan lezen. Mijn ervaring leert me dat, wanneer je samen een boek leest, je dezelfde taal spreekt. Want hoe meer mensen binnen je organisatie het boek kennen, hoe meer je de begrippen die erin voorkomen, kunt benoemen. Zo leest elke vind!er tijdens zijn of haar opleidingstraject “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey. De termen “cirkel van invloed” en “meerwaarde van de verschillen” zijn al sterk ingeburgerd binnen vind!.
Daarnaast lezen alle vind!ers elk jaar een boek waarrond ze met workshops samen aan de slag gaan. In 2019 is dat het boek “De bedrijfsatleet” van Koen Gonnissen en Alain Goudsmet geworden. Het boek dat vorig jaar werd gekozen, was “De 5 frustraties van teamwork” van Patrick Lencioni. Deze laatste is mijn persoonlijke boekentip voor deze zomer.”

Waarom moeten we dit boek absoluut lezen?

“Het is een zeer toegankelijk en zeer bruikbaar boek waarrond je makkelijk in team kunt werken. Het is zo herkenbaar dat de verbeterpunten in je eigen organisatie meteen aan het licht komen. Je kan er dan ook direct mee aan de slag.
Volgens Patrick Lencioni ‘is niets zo krachtig als een sterk team, en tegelijkertijd zo zeldzaam’. Hij giet de aanpak van het hoofdpersonage rond groepsdynamiek in een piramide, waarbij vertrouwen de basis vormt. Zolang je je als teamlid niet kwetsbaar durft op te stellen, kan er geen vertrouwen zijn. Ook de verantwoordelijkheid binnen een team, een uitdaging voor elke ondernemer, komt uitgebreid aan bod. Als je dit boek uit hebt, ken je de sleutel tot een hecht team.”

Wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer?

“Deze zomer heb ik een zeer actieve vakantie gepland en ga ik fietsen in Italië. Overdag zal er weinig tijd zijn om te lezen, maar me ‘s avonds verdiepen in een goed boek, dat zit er wel in. In het najaar ga ik op studiereis naar Japan. Ik neem zeker een aantal boeken mee om te lezen tijdens de lange vlucht.
Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze te weinig tijd hebben om te lezen, terwijl ze soms veel tijd spenderen aan minder zinvolle activiteiten. Het is de kunst om bezig te zijn met zaken die niet dringend zijn en toch belangrijk. Zoals bijvoorbeeld het lezen van een goed boek. Een goede tip die je trouwens terugvindt in het boek van Stephen R. Covey."

vind! geeft 5 boeken “De 5 frustraties van teamwork” van Patrick Lencioni weg! Vul het formulier in, bezorg ons jouw HR-boekentip en wie weet, vertrek jij binnenkort op vakantie met een exemplaar.

Doe mee en win een inspirerend HR-boek!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95