Terug naar overzicht

Dit maakt Vlaanderen gelukkig op het werk

Het is onze missie om Vlaanderen gelukkiger te maken op het werk. Daarom stuurden we een enquête de wereld in waarbij we polsten naar wat de Vlaming nu echt gelukkig maakt op het werk... en wat niet. 

Goede collega's en een goede sfeer staan op 1

Op de eerste vraag 'Welke factoren zorgen ervoor dat jij gelukkig bent op je werk?' antwoordde 1 op de 4 respondenten 'Goede collega's en een goede sfeer'. Meer nog: 66% plaatste deze factor ten minste in de top 3. Misschien zit de coronacrisis en het vele thuiswerk hier voor iets tussen? 'Een uitdagende of boeiende jobinhoud' (bij 24% op 1) en 'Een goede werk-privé-balans' (bij 20,50% op 1) stonden op 2 en 3. 

Onderaan vinden we 'Autonoom werken en verantwoordelijkheid opnemen' (slechts bij 5% op 1) en 'Voldoende opleidingsmogelijkheden' (bij 4% op 1). De stelling "Geld maakt niet gelukkig" lijkt bevestigd te worden in de enquête: slechts 8,37% van de respondenten zet 'Hoog loon en extralegale voordelen' als de belangrijkste factor om werkgeluk te ervaren.

De verschillende factoren werden door de respondenten volgens deze volgorde het meeste op 1 gezet:

De werkgeluksscore van Vlaanderen: 66 op 100

Hoe gelukkig is Vlaanderen op dit moment op het werk? Deze vraag wilden we ook beantwoorden. Met een score van 66 op 100 doen we het niet al te best... Tijd om hier iets aan te veranderen! Op onze 'verhalen' pagina verzamelden we al heel wat tips om gelukkiger te worden op je werk. Wil je jouw werkgeluk meteen stevig aanpakken? Plan hier een toekomstgesprek in. Tijdens een vrijblijvend gesprek luisteren we naar jouw doelen en ambities op het werk en bekijken we hoe we jou kunnen helpen. Waar wacht je nog op?

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95