Terug naar overzicht

Vier tips om het beste uit je jobstudent te halen

De zomervakantie komt eraan. Heel wat studenten gaan opnieuw aan de slag om werkervaring op te doen en een centje bij te verdienen. Bij vind! zijn we er alvast van overtuigd dat een vakantiejob een unieke kans is voor zowel student als bedrijf. Met deze vier tips is het een win-win voor beiden!

1. Investeer in een degelijke opleiding

Neem je een jobstudent in dienst, dan investeer je in de toekomst van je bedrijf. Elke jobstudent die bij jou aan de slag gaat, is immers een mogelijke toekomstige medewerker. Ook al is hij of zij slechts een beperkte tijd in dienst, toch loont het de moeite om te investeren in een degelijke opleiding en begeleiding. Als bedrijf krijg je zo de kans om jongeren aan je te binden, nog voor ze op de arbeidsmarkt terechtkomen.

2. Laat studenten operationeel meedraaien

Het is een trend: steeds meer jongeren gaan op zoek naar een vakantiejob die in de lijn ligt van hun studies. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Hoe meer voeling je hebt met de sector waarin je later wil werken, hoe beter voorbereid je aan je eerste job begint. Een vakantiejob is dan ook veel meer dan wat extra zakgeld. Het is een eerste relevante werkervaring, die bovendien mooi staat op je cv. Geef jobstudenten dus de kans om operationeel mee te draaien. Zo leren ze het vak aan den lijve kennen. Eenmaal afgestudeerd, hebben ze meteen affiniteit met de sector en het product. En is de kans groot dat ze voor een job opnieuw bij jou komen aankloppen …

3. Bouw een band op

Beperk het contact niet alleen tot het opvolgen van de uitgevoerde taken. Maak ook af en toe tijd voor een praatje en vraag naar de hobby’s en de gezinssituatie van de student. Elke jobstudent kan immers een toekomstige medewerker zijn of kent misschien iemand die op zoek is naar een job. Als ze een band hebben met je bedrijf, dan is de stap naar een sollicitatie veel sneller gezet. Bovendien mag je het netwerk van een student niet onderschatten: medestudenten, familie, vrienden … Bouwen aan je werkgeversmerk gaat zoveel verder dan je eigen vaste medewerkers.

4. Afrondend gesprek na afloop

Plan op het einde van de vakantiejob steeds een afrondend gesprek. Het geeft je de kans om samen terug te kijken naar zijn of haar ervaringen met de job: wat was er interessant, waar had hij of zij moeite mee, was het wat hij of zij ervan had verwacht? De externe blik van jongeren op je bedrijf levert vaak erg waardevolle feedback op! Informeer ook zeker naar eventuele toekomstplannen en maak meteen afspraken voor volgend jaar. Sluit je op een goede manier af, dan blijven jullie beiden met een goed gevoel achter.

Ook bij vind! komen jaarlijks heel wat studenten aankloppen op zoek naar een vakantiejob. Ben je als bedrijf nog op zoek naar een jobstudent? Neem dan zeker contact met ons op!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95