Terug naar overzicht

Anke, vind!er in de kijker juni '23

Iedere maand opnieuw benoemen we één van onze medewerkers tot 'vind!er in de kijker'. Aan de hand van enkele verrassende vragen leren we zo de persoon achter de hr-expert wat beter kennen. Deze keer is het de beurt aan Anke, Matching Talent van Techniek Kortrijk. 

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen?

Ik breng graag veel tijd door met vrienden en familie. Gewoon op het gemak. Niets moet, alles mag. Daarnaast kan ik ook wel genieten van een goed feestje. Dan leef ik me helemaal uit op de dansvloer om de dag erna zalig lang uit te slapen. Op zwoele zomerdagen doe ik niets liever dan picknicken of zwemmen met m'n vrienden. En uiteraard mag een terrasje achteraf niet ontbreken om nog wat af te koelen. Ja, dat komt toch aardig dicht in de buurt van hoe ik m’n vrije dag het liefste zou doorbrengen! 

Wat is je favoriete nummer aller tijden?

M’n muzieksmaak reikt zodanig ver dat ik onmogelijk één nummer kan kiezen. Ik houd van optredens en ben al enkele keren naar Rock Werchter gegaan. Zo heb ik onder andere Rammstein, Dire Straits en Bastille al live gezien. Eén van mijn persoonlijke favoriete bands van deze tijd is Nothing But Thieves net omdat hun muziek zo ontzettend gevarieerd is. Een aanrader! Ook van Fleetwood Mac krijg ik maar geen genoeg. Maar ik kan evengoed de muziek van Willem Vermandere, die ik ooit eens samen zag met m’n papa, appreciëren. Muziek staat centraal in m’n leven. Dat is al van kleins af aan het geval. Zo zong ik geregeld als een echte diva met een microfoon in de hand luidkeels de liedjes op SingStar mee. 

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen?

Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan? 

Klaar voor 3 gekke, random avonturen? 

1. Op chirokamp moesten we op een bepaald moment liften en raad eens wie er zo vriendelijk was om ons mee te nemen in haar auto? De enige echte Sien Eggers! What are the odds? Ze zette ons netjes op onze eindbestemming af mét een onvergetelijke tussenstop bij één van haar boezemvriendinnen.

2. Om in het thema van de BV’s te blijven: ik heb ooit eens een jamsessie gehad met Emma Bale. Een vriendin van me had een meet-and-greet gewonnen en ik mocht mee. En voor ik het goed en wel besefte, stond ik daar naast Emma Bale te jammen. Waanzin!

3. Ik heb ooit eens mijn voeten laten wassen door de priester van Zwevegem. In de mis op Witte Donderdag speelden we het tafereel na dat Jezus de voeten van de apostelen wast. Ik was één van de apostelen en de priester vertolkte de rol van Jezus.  Ik had kort ervoor beslist om mijn teennagels te lakken om er wat deftig uit te zien, maar de nagellak was nog niet opgedroogd waardoor m’n sok bleef plakken aan m’n tenen. Dat was best wel een gênant momentje. Ik voelde me op dat moment een echte Judas. En tot overmaat van ramp is heel die mis ook nog eens live uitgezonden voor alle Zwevegemnaren …

Als je leven een film of een boek was, hoe zou de titel dan luiden?

Als je leven een film of een boek was, hoe zou de titel dan luiden?

‘Kort maar krachtig’

Ik ben nog maar 23 jaar, dus lang zou de film of het boek nog niet zijn. Toch heb ik in m'n jonge leven al heel wat unieke avonturen beleefd. Ik bestempel ze als mijn 'ankedotes'. Heb je ‘m? Mijn dagen zijn over het algemeen goed gevuld. Ik combineer een fulltime job met veel verantwoordelijkheden in de Chiro en met een flexijob in de VIP-lounge van SV Zulte Waregem. Maar goed, ik zou het niet anders willen!  

Aan welke reis denk je nog vaak terug en waarom?

Thailand. Wat een reis! Afgelopen jaar ben ik samen met m’n vriendje voor 3 weken naar Thailand gegaan. Zo hebben we overnacht in de jungle waar we olifanten mochten voederen en wassen. We hebben ook de inheemse bewoners leren kennen en zelfs een nacht bij één van de locals blijven slapen. Tijdens diezelfde reis zijn we ook nog gaan duiken. Tijdens het duiken zagen we prachtige koraalriffen, een reuzenschildpad en … enkele haaien! Je zou dus kunnen stellen dat we in Thailand tussen de haaien gezwommen hebben. Echt kicken! Een fantastische reis waar ik nog geregeld met een grote glimlach aan terugdenk.

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?

Wat is iets wat weinig mensen over je weten?

Ik ben op zich een open boek, dus écht grote geheimen heb ik niet echt. Misschien dat jullie de volgende 3 zaken nog niet van me wisten?

Ik heb last van plankenkoorts en heb ook totaal geen gevoel voor ritme. Zo moest ik ooit eens voor zo’n 300 mensen zingen op school, maar wist ik totaal niet wanneer ik moest beginnen te zingen. Gelukkig zong mijn vriendin telkens het eerste woord met me mee zodat ik juist zat qua timing.

Ik heb een broer die twee jaar ouder is en die heel goed op me lijkt. Vroeger dacht dan ook quasi iedereen dat we een tweeling waren.

In een ver verleden heb ik nog gevoetbald. Maar ik ben gestopt op het moment dat ik mijn vader als trainer ging krijgen. 

Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag eens een uurtje vastzitten in de lift?

Zolang de persoon met wie ik vastzit in de lift vriendelijk en down to earth is en geen al te dikke nek heeft, mag dat wat mij betreft eender wie zijn. Al zou een uurtje op het gezicht van Liam Hemsworth moeten kijken nu ook niet bepaald een straf voor me zijn (lacht). Naast het feit dat hij een knappe man is, ziet hij er ook nog eens erg vriendelijk uit. 

Wat staat er nog bovenaan je bucket list?

Ik wil graag de wereld rondtrekken en verschillende culturen ontdekken. De eerstvolgende stop is Zuid-Afrika. Canada, IJsland en Nieuw-Zeeland staan zeker ook nog op m’n lijstje. Het is voornamelijk de natuur in die landen die me zo aanspreekt. Naast al dat reizen wil ik ook graag eens uit een vliegtuig springen. Mijn vriend en ik hadden het plan gemaakt om elke maand 10,00 euro aan de kant te houden zodat we bij ons 2-jarig jubilee samen een vliegtuigsprong zouden kunnen maken. Maar dat plan is vrij snel spectaculair mislukt. Oops!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95