Terug naar overzicht

Vind in 2019 de job die helemaal klopt

Was jij een van die velen die, amper een maand geleden, het nieuwe jaar startte vol goede moed, frisse ideeën én een waslijst aan goede voornemens? Stond het vinden van een nieuwe job ook op je lijstje? De job die helemaal klopt? Wij helpen je dit goede voornemen waar te maken in 2019!

Wat, waar, waarom

Kijk in de eerste plaats naar de jobinhoud. Sta je elke dag op om iets te doen wat eigenlijk je ding niet is, dan is er van werkgeluk uiteraard weinig sprake. De job die helemaal klopt, is dan ook de job waar je je talenten optimaal kan benutten, je elke dag met goesting aan de slag gaat, met een takenpakket dat volledig in lijn ligt met jouw interesses. Geen idee wat dit precies voor jou betekent? Neem dan even de tijd om terug te blikken op vroegere jobs of op studentenjobs die je nog hebt gedaan. Wat was je favoriete taak om de dag mee te starten? Voor welke taken trok je graag tijd uit? Waarin was je echt goed? Dat zijn de zaken waar je energie uit haalt. En die er dus voor zorgen dat je je goed voelt op je job. Taken die een opgave betekenen en waar je meer energie insteekt dan eruit haalt, schrap je van je lijstje.

Verlies ook de werkomgeving niet uit het oog. In welke organisatie kom je terecht? Wat zijn de normen en waarden? Sluiten ze aan bij wat jij belangrijk vindt? Kan je je vinden in datgene waar het bedrijf voor staat, waar ze naartoe wil en hoe ze het verschil wil maken? Aard je beter in een familiale KMO of voel je je als een vis in het water in een grote multinational? Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit? En wie zijn de collega’s? Kan je jezelf zijn?

Sta ten slotte stil bij wat jij zoekt in een job. Wat zijn je ambities? Welke uitdagingen heb jij nodig om gelukkig te zijn? Krijg je de ruimte om bij te leren en verder te groeien? Waar zie je jezelf binnen vijf jaar?

De job die helemaal klopt, is voor iedereen anders. Als je eenmaal weet hoe die job er voor jou uitziet, dan maakt dat je zoektocht al een heel stuk makkelijker. Bij het solliciteren kan je veel gerichter vragen stellen en zo je bezorgdheden concreet aftoetsen.

Sta open voor een gesprek

Ben je momenteel aan de slag en overweeg je om van job te veranderen? Sta dan zeker even stil bij de mogelijkheden die er zijn binnen het bedrijf waar je nu werkt. Want wie weet, heb je de job die helemaal klopt al gevonden… Voel je je niet gelukkig op je job? Durf er dan over te spreken met je leidinggevende en ga samen op zoek naar een oplossing. Kan de inhoud van je job of je werkschema bijgestuurd worden? Is er een andere afdeling of een ander team binnen hetzelfde bedrijf waar je talenten beter tot hun recht komen? Volg een boeiende opleiding of laat je inspireren door een boek. Kortom: neem je toekomst zelf in handen!

Tijd voor actie!

Je weet perfect wat de job die helemaal klopt voor jou betekent. Je stond stil bij je huidige job, hebt alle mogelijkheden afgewogen en je komt tot de vaststelling dat je de job die helemaal klopt nog niet hebt gevonden.
Een eerste tip: spreek erover. Je familie en vrienden zijn een belangrijk klankbord. Bovendien kennen zij misschien mensen in hun netwerk die op zoek zijn naar iemand zoals jij.
Een tweede belangrijke tip: aarzel niet om je te laten begeleiden bij het maken van je keuze. Pas als je alle informatie hebt, kan je een weloverwogen keuze maken. De talent teams van vind! hebben heel wat kennis over en contacten met de bedrijven in jouw regio. Kom langs in een van onze kantoren en we gaan samen met jou op zoek naar dat bedrijf waar jouw talenten ten volle benut worden. Zodat 2019 ook voor jou het jaar wordt boordevol werkgeluk en -voldoening!

vind!ers doen alles voor een duurzame match bij technische bedrijven in West- en Oost-Vlaanderen. Is techniek, ICT of engineering echt jouw ding? Spreekt de technische sector je aan? Kom dan zeker eens bij ons langs voor de recentste vacatures in jouw regio of bekijk ze hier.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95