Terug naar overzicht

Waarom het loont om te investeren in een jobstudent

Investeer je in een jobstudent, dan investeer je in de toekomst van je bedrijf. Elke jobstudent die bij jou aan de slag gaat, is namelijk een mogelijke toekomstige medewerker. Je bindt jongeren aan je team, nog voor ze op de arbeidsmarkt terechtkomen. Bovendien kijken ze met een kritische bril naar je bedrijf en steek je zo heel wat van hen op! Benut dus hun talenten en voorzie in een degelijke opleiding en begeleiding. Joris Ide zet samen met vind! al enkele jaren in op jobstudenten en vertelt je graag waarom.

“Jobstudenten zorgen voor een grotere instroom”

Evelien Vromman, HR-officer bij Joris Ide uit Wingene, bevestigt dat het voor bedrijven, meer dan ooit, cruciaal is om jobstudenten een kans te geven. “Bij Joris Ide zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent. Hoe meer mensen ons bedrijf kennen, hoe groter de instroom aan potentiële medewerkers. Jobstudenten zijn voor ons de ideale manier om mensen te laten kennismaken met ons bedrijf. Ze leren ons beter kennen, spreken erover met hun familie en vrienden en zorgen voor mond-tot-mondreclame. Elke zomervakantie gaan zo’n 15 tot 20 jobstudenten bij ons aan de slag.”

“Jobstudenten gaan steeds vaker op zoek naar relevante werkervaring”

“Jobstudenten kunnen bij ons zowel terecht in de productie als op kantoor, zowel jongens als meisjes. Wel vereisen bepaalde taken, omwille van veiligheidsvoorschriften, een minimum leeftijd van 18 jaar. Meer en meer vinden jongeren uit een technische opleiding de weg naar ons bedrijf, op zoek naar een eerste relevante werkervaring. Zo kan een master Electromechanica perfect in de productie aan de slag om de stiel aan den lijve te leren kennen. Eenmaal afgestudeerd, hebben ze meteen affiniteit met onze sector en ons product. Wat er ongetwijfeld voor zorgt dat we een voetje voor hebben wanneer ze afstuderen en beginnen solliciteren.”

“De stap naar een sollicitatie is veel sneller gezet”

“Als ik nog een tip mag meegeven: probeer een band op te bouwen met de jobstudenten in je bedrijf. Maak tijd voor een praatje, informeer naar hun toekomstplannen en evalueer samen hun ervaringen eenmaal de vakantiejob erop zit. Elke jobstudent kan immers een toekomstige medewerker zijn of kent misschien iemand die op zoek is naar een job. Als ze een band hebben met je bedrijf, dan is de stap naar een sollicitatie veel sneller gezet.

Overtuigd van de meerwaarde van een jobstudent in jouw bedrijf? Of ben je als jobstudent nog op zoek naar een leuke job voor de komende zomervakantie? Neem dan zeker contact met ons op!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95